آلودگی هوای تبریز نصف شد

دنیای اقتصاد- تبریز- سیما نیک‌رفتار: معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: با پیگیری‌های انجام شده در دولت تدبیر و امید توانسته‌ایم حمایت مالی صندوق تغییر اقلیم را از طرح‌های کاهش گازهای گلخانه‌ای در کشور جلب کنیم.سعید متصدی افزود: صنعتکاران و افرادی که به نحوی در تولید گازهای گلخانه‌ای شراکت دارند، می‌توانند برای اجرای طرح‌های کاهشی از حمایت‌های بین‌المللی این صندوق بهره‌مند شوند. این موضوع برای کشور و صنعتگران بسیار مهم است که نسبت به میزان کاهش گازهای گلخانه‌ای اقدام کنند.متصدی در زمینه وضعیت آلودگی هوای تبریز نیز گفت: با توجه به تلاش‌هایی که در زمینه توزیع سوخت پاک در کشور انجام شده است، توانسته‌ایم میزان کاهش آلودگی این شهر را نسبت به سال ۹۲، به میزان ۵۰ درصد کاهش دهیم.وی ادامه داد: با توجه به اینکه تبریز یکی از هشت شهر آلوده کشور است، تلاش می‌کنیم اعتبارات بیشتری را برای تکمیل شبکه پایش آذربایجان شرقی در نظر بگیریم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به توجه ویژه دولت تدبیر و امید به احیای دریاچه ارومیه گفت: تلاش‌های دولت در سه سال گذشته نشان‌دهنده عزم جدی برای کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و ترمیم تخریب‌های زیست‌محیطی اتفاق افتاده در گذشته است. وی اظهار کرد: خوشبختانه با اقدامات انجام شده در دولت، اکنون شاهد بهبود وضعیت دریاچه ارومیه هستیم و امیدواریم دریاچه به حالت اولیه خود بازگردد و همچون گذشته زنده باشد.

متصدی درباره فعالیت‌های سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه پسماند نیز افزود: به‌طور کلی سه گروه پسماند در کشور وجود دارد که شامل پسماندهای عادی، پسماندهای ویژه که بخشی از آن صنعتی است و پسماندهای بیمارستانی و پزشکی است. وی ادامه داد: مدیریت پسماندهای خانگی وظیفه اصلی و اساسی وزارت کشور و به‌ویژه شهرداری‌ها است و سازمان حفاظت محیط زیست نقش نظارتی و سیاست‌گذاری دارد. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: در برخی از استان‌ها همچون استان‌های شمالی روش‌های سوزاندن زباله‌های خانگی با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز و استاندارد با شیوه‌های مختلف در حال انجام است.وی گفت: در زمینه پسماندهای ویژه، سازمان حفاظت محیط زیست مکان‌هایی را به‌عنوان مکان‌های مدیریت و امحای این پسماندها در ۱۶ استان به متولیان امر که وزارتخانه‌های کشور و صنعت، معدن و تجارت است، به‌منظور راه‌اندازی و مدیریت امحای این پسماندها معرفی کرده است.متصدی ادامه داد: در این زمینه نیز آذربایجان شرقی پیشرفت مطلوبی داشته است و درصدد هستیم تا پایان امسال در بقیه استان‌ها نیز مکان‌های مورد نیاز معرفی شود.

وی یادآور شد: اکنون چند مرکز در کشور وجود دارد که می‌توانند پسماندهای ویژه صنعتی را دریافت کنند و امیدواریم که شاهد اجرای سیستم‌های مختلف امحا و مدیریت پسماند در کشور باشیم. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست درباره پسماندهای پزشکی نیز اظهار کرد: متاسفانه در گذشته تلقی بر این بود که اگر بی‌خطرسازی در برخی بیمارستان‌ها انجام شود این زباله به پسماند عادی تبدیل می‌شود و این زباله‌ها را با سیستم‌های شهری جمع‌آوری می‌کردند. وی تاکید کرد: براساس مذاکرات انجام‌شده با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسوولان این وزارتخانه متقاعد شده‌اند که این پسماندها از نظر عفونت بی‌خطر شده‌اند، ولی همچنان پسماند بیمارستانی است و باید به‌صورت جدا جمع‌آوری، انتقال و امحا شود.متصدی یادآور شد: در برخی از استان‌ها این کار انجام می‌شود ولی می‌طلبد که وزارت بهداشت در تمام استان‌ها آن را اجرایی کند.