پیگیری راهکارهای توسعه منطقه آزاد انزلی

دنیای اقتصاد - رشت - مجتبی عابدینی: در نشست تخصصی مجمع نمایندگان گیلان در مجلس و الیاس حضرتی نماینده گیلانی مردم تهران با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی و استاندار گیلان، پیگیری اتصال شبکه ریلی به مجتمع بندری کاسپین، الحاق فرودگاه بین‌المللی سردار جنگل و اراضی مستعد صنعتی به منطقه آزاد انزلی در دستور کار مجمع نمایندگان گیلان قرار گرفت.

رضا مسرور، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در این نشست گفت: نمایندگان استان در مجلس، ظرفیت بسیار خوبی برای پیگیری مطالبات کلان استان در سطح ملی هستند و این نشست به‌منظور بررسی راهکارهای رفع مسائل منطقه آزاد انزلی و استفاده از ظرفیت این منطقه برای توسعه استان برگزار شده است.محمدعلی نجفی، استاندار گیلان نیز در این جلسه، اقدامات عمرانی زیرساختی صورت گرفته به‌ویژه در بخش بندری و دستاوردهای اقتصادی، صنعتی و گردشگری منطقه آزاد انزلی را دارای روند بسیار مثبت ارزیابی کرد و خواستار بهره‌گیری از ظرفیت مجمع نمایندگان استان و نمایندگان گیلانی مردم تهران برای پیگیری موارد مصوب در جلسه شد. مهرداد بائوج لاهوتی، رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس نیز اعلام کرد: با الحاق فرودگاه سردار جنگل به منطقه آزاد انزلی و اتصال ریل به بندر کاسپین زمینه رشد مراودات تجاری منطقه ایجاد می‌شود.

وی هدف از برگزاری این جلسه را هماهنگی بیشتر دانست و گفت: از مهمترین مصوبات این جلسه پیگیری الحاق فرودگاه بین‌المللی سردار جنگل به این منطقه، اتصال بندر کاسپین به خط ریلی قزوین - رشت و الحاق اراضی مستعد صنعتی استان به محدوده منطقه آزاد انزلی است.نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه براساس آمار، عملکرد سازمان منطقه آزاد انزلی در مقایسه با ۵ سال گذشته قابل مقایسه نیست، افزود: گیلانی‌ها تحولات مثبت و چشمگیر روی داده در سه سال اخیر منطقه آزاد انزلی را احساس می‌کنند.لاهوتی با اشاره به اینکه منطقه آزاد انزلی مختص انزلی نیست بلکه با توجه به وضعیت گردشگری استان متعلق به کل گیلانی‌ها است، گفت: اثرات مثبت بهره‌مندی از خودروهای پلاک منطقه یکی از نمونه‌های این ثمرات است. در سال‌های اخیر شاهد درخشش این منطقه در مقایسه با سایر مناطق آزاد هستیم.الیاس حضرتی، نماینده تهران در مجلس نیز در این جلسه گفت: رونق صادرات، پردازش کالا و توسعه گردشگری از مهم‌ترین دلایل تاسیس مناطق آزاد در جهان و ایران است که در این میان منطقه آزاد انزلی طی سه سال گذشته اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته و می‌تواند به عنوان کارنامه درخشانی برای سایر مناطق آزاد کشور مورد توجه قرار گیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم به تشریح جایگاه استراتژیک انزلی در توسعه روابط ایران و روسیه در دوران پسابرجام پرداخت و تصریح کرد: برای توسعه هرچه بیشتر روابط دوجانبه نیازمند امکانات و زیرساخت‌هایی هستیم که مهمترین آنها بنادر است، بنادری که ظرفیت پهلوگیری کشتی‌های بزرگ را داشته باشند و بندر کاسپین می‌تواند برای کشور به بندر شهید رجایی دیگری تبدیل شود. غلامعلی جعفرزاده، نماینده رشت در مجلس نیز گفت: رشد تحولات ارزشمند منطقه آزاد انزلی در سال‌های اخیر ستودنی است.وی اظهار کرد: اجرای طرح‌های عمرانی، زیرساختی، اقتصادی، گردشگری موجب توسعه بی‌نظیر، جهش چشمگیر، پویایی و نشاط اجتماعی در این منطقه شده است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینکه روند پیشرفت منطقه آزاد انزلی در گذشته بسیار کند بوده، اعلام کرد: عملکرد سال‌های اخیر، مطالبات و انتظارات ما از منطقه آزاد انزلی را افزایش داده است.

جعفرزاده خاطرنشان کرد: کمک به منطقه آزاد انزلی یاری به روند توسعه کل استان گیلان است و این موضوع باید از سوی همه مورد توجه قرار گیرد. در ادامه حسن خسته‌بند، نماینده بندر انزلی در مجلس نیز با بیان اینکه روحیه همکاری در مدیریت عالی سازمان منطقه آزاد انزلی زمینه موفقیت‌های اخیر را فراهم کرده است، افزود: باید از ظرفیت‌های کریدور شمال - جنوب که موجب رونق مبادلات تجاری و ترانزیت حوزه خزر است، بهره برد و این هدف از سوی منطقه آزاد انزلی در دستور کار قرار گرفته است. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس طرح کریدور پیشنهادی اروم چی، اکتائو و انزلی از سوی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی را قابل توجه ارزیابی کرد و برای اجرای آن اعلام آمادگی کرد.وی افزود: در زمینه افزایش محدوده منطقه و الحاق بخش‌های دیگری از استان به این منطقه می‌توان تالاب بین‌المللی انزلی و کل شهر انزلی را نیز مورد توجه قرار داد.

ولی داداشی، نماینده آستارا در مجلس نیز در این نشست گفت: اقدامات و تجارب منطقه آزاد انزلی باید به عنوان الگو به سایر مدیران استان معرفی و انتقال یابد.وی خواستار بهره‌مندی مردم غرب استان از مزایای تردد خودروهای پلاک منطقه و پیگیری استاندار و سایر نمایندگان برای این هدف شد و از همراهی خود برای تحقق موارد مورد توافق جلسه خبر داد. منوچهر جمالی، نماینده رودبار در مجلس نیز اعلام کرد: ایجاد زیرساخت‌های تجاری، گردشگری و صنعتی بیانگر تفکری پویا و خلاق در منطقه آزاد انزلی است. وی گفت: این اقدامات با اعتقاد توسعه‌ای این مجموعه را به درستی مدیریت کرده و آینده درخشانی را در منطقه آزاد انزلی رقم می‌زند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه شرایط موجود در انزلی برای همه خوشحال‌کننده است، اظهار کرد: با الحاق فرودگاه بین‌المللی سردار جنگل به این منطقه، استان از مزیت‌های توسعه‌ای آن بهره‌مند می‌شوند و امکان تردد خودروهای پلاک منطقه آزاد به حوزه شهرستان رودبار به عنوان یک خواسته عمومی فراهم می‌شود.جمالی در زمینه پیشنهاد اضافه شدن اراضی دارای قابلیت اجرای طرح‌های صنعتی گفت: این شهرستان از اراضی مستعدی دراین زمینه برخوردار بوده و از هر اقدامی در این زمینه حمایت می‌کنیم. حسنی، نماینده رشت در مجلس نیز گفت: فعالیت‌های زیربنایی بسیار خوبی در منطقه آزاد انزلی ایجاد شده که بیانگر سیاست‌های حمایتی از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است. وی افزود: این اقدامات موجبات توسعه منطقه و در پی آن توسعه استان را فراهم کرده است.

حسنی در زمینه الحاق اراضی دارای ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری صنعتی و فرودگاه رشت به محدوده منطقه آزاد انزلی خاطرنشان کرد: از هر کمکی برای نیل به این اهداف حمایت می‌کنیم. بر اساس این گزارش، میزان ارزش روز سرمایه‌گذاری در بندر کاسپین ۶۰۰ میلیارد تومان است و با مهندسی ارزش صورت گرفته ۱۰۰ میلیارد تومان از هزینه‌های احداث مجتمع بندری کاسپین کاهش یافته و اکنون با تلاش شبانه‌روزی پیشرفت موج‌شکن شرقی مجتمع بندری کاسپین به ۸۶درصد رسیده و موج شکن غربی نیز ۷۵ درصد پیشرفت دارد. چهار پست اسکله با سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی و یک پست از سوی سازمان درحال ساخت است که دو پست اسکله تا پایان امسال به اتمام می‌رسد و عملیات اجرایی برج دیده‌بانی، ساختمان اداری بندر و مسیر جاده‌ای و ریلی این مجتمع هم از سوی سازمان در حال اجرا است. تقاطع غیرهمسطح شهید نامجوی، ساختمان اداری، مرکز تفریحات دریایی، مرکز نمایشگاه‌ها و همایش‌های بین‌المللی، مجموعه ورزش‌های ساحلی سیروس قایقران و طرح‌های زیرساختی همچون پست برق ۲۰/ ۶۳ کیلوولت نیز به پایان رسیده است.

رشد ۴۶۳ درصدی جذب سرمایه‌گذاری، اشتغالزایی ۷۶۰۰ نفری و افزایش ۱۷ برابری صادرات محصولات تولیدی منطقه و رشد ۳۷۹ درصدی صدور مجوزهای فعالیت اقتصادی و تراز تجاری مثبت سازمان در پنج ماه امسال بخشی از مهمترین دستاوردهای این سازمان در حوزه اقتصادی بوده است. فعال‌سازی ۴۰ واحد صنعتی راکد با اشتغالزایی ۹۸۷ نفر و حمایت‌های صورت گرفته از شرکت‌های دانش‌بنیان و جوامع محلی منطقه، استقرار صنایع های‌تک و همچنین جذب سرمایه‌گذار صنعتی برای احداث ۴۳ واحد تولیدی جدید با سرمایه‌گذاری ۸۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی با رویکرد صادراتی در یک‌سال اخیر از مهمترین اقدامات این سازمان به‌منظور اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بوده است.