جزئیات قرارداد ساخت ۵ هزار مگاوات نیروگاه از سوی شرکت ترکیهای - بلژیکی
دنیای اقتصاد، تبریز، رعنا نیکرفتار: معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از نهایی شدن جداول قرارداد ساخت ۵ هزار مگاوات نیروگاهها از سوی شرکت ترکیهای- بلژیکی در ایران خبر داد و گفت: این نیروگاهها در استانهای مختلف مثل آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، خوزستان و ساوه احداث خواهد شد.
هوشنگ فلاحتیان در زمینه جزئیات قرارداد ساخت نیروگاه از سوی ترکیه در ایران و تناقضهای به وجود آمده در مورد حجم این قرارداد گفت: احداث ۵ هزار مگاوات به ارزش ۳میلیارد دلار از سوی شرکت ترکیهای - بلژیکی صحیح است و سایر مطالب اعلام شده در زمینه این قرارداد صحت ندارد.
دنیای اقتصاد، تبریز، رعنا نیکرفتار: معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از نهایی شدن جداول قرارداد ساخت ۵ هزار مگاوات نیروگاهها از سوی شرکت ترکیهای- بلژیکی در ایران خبر داد و گفت: این نیروگاهها در استانهای مختلف مثل آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، خوزستان و ساوه احداث خواهد شد.
هوشنگ فلاحتیان در زمینه جزئیات قرارداد ساخت نیروگاه از سوی ترکیه در ایران و تناقضهای به وجود آمده در مورد حجم این قرارداد گفت: احداث ۵ هزار مگاوات به ارزش ۳میلیارد دلار از سوی شرکت ترکیهای - بلژیکی صحیح است و سایر مطالب اعلام شده در زمینه این قرارداد صحت ندارد. وی افزود: این سرمایهگذاری برای احداث نیروگاههای کلاس F و بالاتر است که ما تکنولوژی ساخت توربین این نیروگاهها را که دارای راندمان ۵۸درصد به بالا است نداریم، از این رو ۱۰۰ درصد این سرمایهگذاری از سوی سرمایهگذار خارجی تامین میشود و قیمت فروش برق هم کمتر از تولیدکنندگان داخلی است.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: مجموع این نیروگاهها ۵ هزار مگاوات و در استانهای مختلف همچون آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، خوزستان و ساوه نصب خواهد شد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اضافه کرد: سرمایهگذار در مراحل تامین مالی از کشور اروپایی است که بتواند از لحاظ فاینانس مراحل مالی و بیمه سرمایهگذاری را تامین کند. معمولا این مراحل ۹ ماه به طول میانجامد و طبیعی است که بعد از طی این مراحل سفارش کالا به سازنده داده میشود و بعد از آن مراحل ساخت آغاز میشود. وی ادامه داد: سرمایهگذار ترکیهای متعهد شده است تا حدود یکسال دیگر کارگاهها را عملیاتی و آغاز کند. فلاحتیان در پاسخ به این پرسش که ترکیه چندان در ساخت نیروگاه در دنیا مطرح نیست بنابراین دلیل انتخاب این کشور برای ساخت نیروگاهها چیست، گفت: این شرکت سرمایهگذار بلژیکی - ترکیهای است (اینترنشنال یونیت) و آن فردی که مالک این شرکت است مقیم بلژیک است که در عرصههای مختلف اقدام به سرمایهگذاری میکند و سوابق آن هم که در دسترس است. این سرمایهگذار برخی از طرحهای قبلی در ایران همچون تامین مالی نیروگاه رودشور (در جاده ساوه) را بر عهده داشته است. به گفته وی، یکسال پیش پیشنهادی از سوی این شرکت بلژیکی-ترکیهای ارائه شد و یکسال مذاکرات طول کشید و مراحل قانونی آن طی شد. وی اظهار امیدواری کرد در شرایط جدید بینالمللی و بهویژه در پسابرجام این سرمایهگذار که متعهد به تامین این ۳ میلیارد دلار است بتواند وام خود را از منابع بینالمللی تامین کند و این نیروگاهها را احداث کند. وی ادامه داد: از زمان آغاز بهکار برای احداث نیروگاهها، عملیات اجرایی حدود ۲ سال به طول میانجامد تا قسمت فاز گاز آن به پایان برسد و یکسال همزمان به اتمام رسیدن بخش بخار نیروگاهها خواهد بود.
فلاحتیان در پاسخ به این پرسش که میتوان امیدوار بود قرارداد ساخت نیروگاه در ایران از سوی شرکت بلژیکی-ترکیهای یک طرفه نباشد، اظهار کرد: یکسال مذاکرات این قرارداد با این شرکت خارجی به طول انجامید و تلاش ما این بوده است که با یک تیم کارشناسی قوی منافع ملی ایران به خوبی دیده شود.
ارسال نظر