دبیر انجمن انبوهسازان کشور اعلام کرد
مسکن خوزستان در حال خروج از رکود
دنیای اقتصاد: دبیر کانون سراسری انجمن انبوهسازان کشور گفت: در سالهای اخیر رکود شدیدی بر بازار مسکن کشور و بهویژه خوزستان حاکم بود، اما پس از امضای برجام معاملات مسکن افزایش یافته و مردم با رغبت بیشتری وارد عمل شدند. فرشید پورحاجت خاطرنشان کرد: از بهمن سال گذشته حجم معاملات بازار مسکن بیشتر شده و این نشاندهنده پیش رونق در بازار مسکن است.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که در سال ۱۳۹۰ در نظام پولی کشور و به تبع آن شکاف عمیقی که در نقدینگی مردم ایجاد شد با افزایش قیمتهای مسکن مواجه شدیم که به دنبال آن مشکلات عمدهای برای بخش عرضه و تقاضا ایجاد شد.
دنیای اقتصاد: دبیر کانون سراسری انجمن انبوهسازان کشور گفت: در سالهای اخیر رکود شدیدی بر بازار مسکن کشور و بهویژه خوزستان حاکم بود، اما پس از امضای برجام معاملات مسکن افزایش یافته و مردم با رغبت بیشتری وارد عمل شدند.فرشید پورحاجت خاطرنشان کرد: از بهمن سال گذشته حجم معاملات بازار مسکن بیشتر شده و این نشاندهنده پیش رونق در بازار مسکن است.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که در سال ۱۳۹۰ در نظام پولی کشور و به تبع آن شکاف عمیقی که در نقدینگی مردم ایجاد شد با افزایش قیمتهای مسکن مواجه شدیم که به دنبال آن مشکلات عمدهای برای بخش عرضه و تقاضا ایجاد شد.پورحاجت با بیان اینکه دولت به دنبال تقویت تقاضای مسکن است، اظهار کرد: یکی از راههای برونرفت از رکود بازار مسکن، پرداخت تسهیلات مناسب است که میتواند شکاف ایجاد شده را از بین ببرد و مردم را با رغبت بیشتری وارد بازار کند.وی اضافه کرد: مردم انتظار دارند که قیمتهای موجود مسکن کاهش یابد، اما از آنها انتظار میرود که تا آنجا که در توان دارند ساختمانهای نوساز را برای خرید انتخاب کنند تا انبوهسازان نیز بتوانند با رغبت بیشتری ساختوساز مسکن را تداوم دهند.
پورحاجت ادامه داد: همچنین دولت بهعنوان سیاستگذار اصلی باید در زمینه ساختوساز به بخش خصوصی کمک کرده و با در اختیار قرار دادن تسهیلات مناسب به نسبت توان پرداختی مردم، این چرخه اقتصادی را به حرکت دربیاورد.رئیس انجمن انبوهسازان خوزستان یکی از بزرگترین دلایل رکود در بازار مسکن را مشکلات بانکداری برشمرد و گفت: اگر تاریخچه ۳۰ سال گذشته صنعت ساختمان را بررسی کنیم، میبینیم که بازارهای موازی همچون بازار خودرو، بازار سکه و بازار دلار در کنار بازار مسکن وجود دارند که به نوعی رقیب اصلی این صنعت محسوب میشوند.
وی اعلام کرد: جوانان برای تشکیل زندگی بیش از هر چیزی نیازمند مسکن هستند که تنها با رویکرد مثبت سیستم بانکی و سیاستگذاری دولت این مشکلات مرتفع میشود.
رئیس انجمن انبوهسازان خوزستان همچنین به احداث یک شهرک در منطقه کیانشهر اهواز اشاره کرد و گفت: با رایزنیهایی که با شهرداری اهواز انجام شده قرار است زمینه احداث یک شهرک با رعایت الگوهای ایرانی فراهم شود، چرا که در سالهای اخیر نبود توازن شهری در استان مشهود بوده و بیشتر ساختوسازها بدون برنامه است.اصغر یاوری، نایب رئیس انجمن انبوهسازان خوزستان نیز گفت: این مجمع برای انتخاب بازرسان انجمن انبوهسازان استان و ارائه گزارشهای مالی این انجمن برگزار شد.وی ادامه داد: صنعت ساختمان حدود دو سال است که در رکود به سر میبرد و مجموعه انبوهسازان استان واحدهای زیادی را احداث کردهاند که همچنان بدون متقاضی است.
نایب رئیس انجمن انبوهسازان خوزستان افزود: با توجه به پیشبینیهای وزیر راه و شهرسازی و کانون انبوهسازان کشور درحال خارج شدن از رکود مسکن هستیم و امید است این پیشبینی صحیح باشد، چرا که بسیاری از انبوهسازان استان از تداوم این رکود متحمل ضررهای زیادی میشوند.
وی با بیان اینکه برای خارج شدن از رکود دولت باید نگاه خود را نسبت به مسکن تغییر دهد، گفت: سالانه صنعت ساختمان با افزایش تعرفههای دولتی مواجه بوده و سازمان نظام مهندسی نیز هرسال تعرفههای نقشهها و پروانههای ساختمان را افزایش میدهد و همین موضوع مشکلاتی را برای انبوهسازان ایجاد کرده است.
یاوری ادامه داد: در استان مناطقی تحتعنوان مناطق غیربرخوردار وجود دارد که هزینههای نقشه آنها که از سوی سازمان نظام مهندسی دریافت میشود بیشتر از هزینه پرداختی برای عوارض پروانههای ساخت است.وی تصریح کرد: دولت و بهویژه بانکها باید نگاه خود را نسبت به بحث مسکن تغییر دهند و نیاز است در این بخش تسهیلات با بهره کم پیشبینی شود تا صنعت تولید مسکن بازهم روی پای خود بایستد.
نایب رئیس انجمن انبوهسازان خوزستان همچنین درباره افزایش وام مسکن و تاثیر آن بر بازار مسکن گفت: اکنون در بیشتر شهرهای استان یک خانواده برای خرید یک واحد ۱۰۰ متری باید حداقل ۳ هزار میلیارد ریال هزینه کند درحالی که تسهیلات مسکن تنها بخش کوچکی از این هزینه را تامین میکند.وی ادامه داد: افزایش وام و پایین آوردن بهره این تسهیلات، کمک شایانی به رونق بازار مسکن و خروج از رکود میکند.
نایب رئیس انجمن انبوهسازان خوزستان افزود: دولت با انعقاد تفاهمنامه با بخش خصوصی و انجمنهای انبوهسازی و کاهش تعرفهها میتواند باعث ترغیب انبوهسازان برای ورود به بحث ساختوساز شود.وی تصریح کرد: اگرچه انبوهسازان میلگرد و آهنآلات مورد نیاز ساختمانها را از بازار آهن بهصورت مستقیم تهیه میکنند اما رکود در بازار مسکن در رکود صنعت فولاد نیز تاثیرگذاشته است.
ارسال نظر