مراحل پایانی یکی از مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه
آبگیری سد سیلوه؛ ماه آینده
دنیای اقتصاد، ارومیه، بهاره پورعلی: مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی گفت: اجرای سد سیلوه مراحل پایانی خود را طی میکند و تا خرداد امسال آبگیری آن آغاز خواهد شد. کیومرث دانشجو با بیان اینکه روند احداث این سد اکنون از ۹۱ درصد پیشرفت برخوردار است، افزود: سد سیلوه به عنوان یکی از مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه در حال اجرا است.
وی ادامه داد: با تکمیل عملیات اجرایی سد سیلوه و کانال جلدیان، این سامانه قادر خواهد بود سالانه با انتقال بیش از ۹۵ میلیون مترمکعب آب به پیکره دریاچه ارومیه، نقش مفیدی در احیای دریاچه ایفا کند.
دنیای اقتصاد، ارومیه، بهاره پورعلی: مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی گفت: اجرای سد سیلوه مراحل پایانی خود را طی میکند و تا خرداد امسال آبگیری آن آغاز خواهد شد. کیومرث دانشجو با بیان اینکه روند احداث این سد اکنون از ۹۱ درصد پیشرفت برخوردار است، افزود: سد سیلوه به عنوان یکی از مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه در حال اجرا است.
وی ادامه داد: با تکمیل عملیات اجرایی سد سیلوه و کانال جلدیان، این سامانه قادر خواهد بود سالانه با انتقال بیش از ۹۵ میلیون مترمکعب آب به پیکره دریاچه ارومیه، نقش مفیدی در احیای دریاچه ایفا کند.دانشجو با اشاره به مشکلات مالی و اجرایی سد چپرآباد در فرآیند انتقال آب به دریاچه ارومیه گفت: سد چپرآباد با وجود نظرات مساعد ستاد احیا در بسته رودخانههای مرزی قرار نگرفته و با محدودیتهای اعتباری مواجه است.مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی خواستار توجه ویژه به اجرای این طرح به عنوان مکمل طرح سیلوه و کانال جلدیان شد تا با تکمیل آن انتقال آب به دریاچه ارومیه به نحو مطلوب میسر شود.
اجرای 7 طرح سدسازی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی گفت: اکنون دریاچه ارومیه در شرایط نسبتا خوبی قرار دارد و حجم آب موجود در آن به بیش از ۳ میلیارد مترمکعب رسیده است.دانشجو در خصوص طرحهای عمرانی بخش آب استان گفت: هفت سد در آذربایجان غربی در حال ساخت است که از این تعداد عملیات اجرایی سه سد بهدلیل وضعیت کمآبی دریاچه ارومیه متوقف شده است.وی ادامه داد: عملیات اجرایی چهار سد دیگر نیز از پیشرفت ۱۰ تا ۹۰ درصدی برخوردار است که برای این طرحها بیش از شش هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است. سد سیلوه شهرستان پیرانشهر نیز در سال جاری آبگیری خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی در ادامه درخصوص وضعیت بارندگیهای استان گفت: در سال جاری بیش از ۳۲۰ میلیمتر بارندگی اتفاق افتاده که این میزان بارش از شرایط خوبی نسبت به سال قبل برخوردار است و افزایش روان آبها را در استان در پی داشته است.دانشجو افزود: بارشها باعث افزایش حجم آب سدها نیز شده و سدهای بزرگ به حالت سرریز درآمده است به طوری که اکنون یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون مترمکعب آب پشت سدهای استان وجود دارد.وی یادآور شد: آب پشت سدهای استان از افزایش چهار درصدی نسبت به سال قبل برخوردار است، ضمن اینکه بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب نیز برای ورود به دریاچه ارومیه از سدهای استان رهاسازی شده بود.
سرریز سد مخزنی ساروق
دانشجو همچنین از سرریز شدن سد ساروق تکاب خبر داد و گفت: بارندگیهای خوب بهاری در شهرستان تکاب باعث سرریز شدن آب سد مخزنی ساروق در این شهرستان شد.وی با اشاره به اینکه مخزن سد ساروق بهطور کامل آبگیری شد و از اوایل اردیبهشت، آب این سد شروع به سرریز کرد، افزود: آبگیری کامل این سد اطمینان خاطری از بابت تامین آب در فصول گرم سال ایجاد میکند که اگر با صرفهجویی همشهریان همراه باشد، نویدبخش آرامش خاطر در روزهای گرم تابستان خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی همچنین از ساکنان حاشیه سد درخواست کرد: برای امنیت بیشتر از نزدیک شدن به حاشیه رودخانه و سد ساروق خودداری کرده و هشدارهای ایمنی را رعایت کنند. وی افزود: سد ساروق از نوع خاکی با هسته رسی است که در ۱۷ کیلومتری شهرستان تکاب واقع در جنوب آذربایجان غربی بر روی رودخانه ساروق ساخته شده است، حجم مخزن آن ۴۰ میلیون مترمکعب در تراز نرمال و آب قابل تنظیم آن ۵۱ میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب و دبی سرریز آن ۷/ ۶ مترمکعب در ثانیه
است.
ارسال نظر