حل مشکل اعتباری 15 شهرک کشاورزی
دنیای اقتصاد، اهواز، محمد علاف‌پور: استاندار خوزستان با اشاره به شعار سال جاری مبنی بر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: خوزستان از آغاز بحث اقتصاد مقاومتی در کشور در سال 92 با تدوین سیاست‌های جدید اقتصادی همچون بخشنامه خرید از داخل و بودجه بدون نفت، صدور دستورالعمل‏ها و بخشنامه‏های متعدد همچون مبادلات مرزی عملا در اقتصاد مقاومتی فعال بوده است. عبدالحسن مقتدایی اظهار کرد: خوزستان باید به این درک برسد که بر اساس داشته‏های خود در اقتصاد منطقه فعالیت کند.

وی با اشاره به بخشنامه بودجه‏ای اخیر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کل کشور مبنی بر اولویت‌بندی اعتبارات بر اساس اهداف و الزامات اقتصاد مقاومتی افزود: طبق بخشنامه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور باید در مدت یک ماه بسته هفت‌بندی اولویت‏دار در بخش‏های مختلف اقتصادی خوزستان آماده و تحویل این سازمان شود تا بتوان ردیف‏های بودجه ملی مربوطه را جذب کرد. مقتدایی با اشاره به اینکه خوزستان در این زمینه به عنوان استان پایلوت تعیین شده است، تاکید کرد: مدیران استان باید در مدت یک ماه این بسته را آماده کنند. استاندار خوزستان اعلام کرد: چهار ردیف اعتباری جدید به بودجه خوزستان اضافه شده که از این طریق، ۳۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار به خوزستان تزریق می‏شود؛ اگر این بودجه صیانت شود، می‏تواند برای خوزستان دائمی شود.

وی با اشاره به اقدامات خوبی که در سال گذشته در استان انجام شد، ادامه داد: اکنون وقت آن رسیده که داس خود را به‏دست بگیریم و چنانچه فرصت‏طلب باشیم، فرصت‏های خوب را برای استان درو کنیم. مقتدایی افزود: تجربه نشان داده که مدیریت استان خوزستان همیشه خود را با شعارها و تاکیدهای مقام معظم رهبری هماهنگ کرده و در مسیر سیاست‌های دولت پیش می‏رود؛ در سال جدید و با توجه به سیاست‌های کلان دولت، باید تلفیقی جدید در مراودات خود با دنیا و فراهم کردن فرصت‏های جدید اقتصادی به سود اقتصاد داخلی ایجاد کرد. وی در ادامه اضافه کرد: بهترین هنر ما این است که در حین برداشت فرصت‏ها شفاف اقدام کنیم و منتظر تصویب بودجه و اعتبار نباشیم و خود خالق فرصت‏ها در استان شویم. مقتدایی با اشاره به مشکل اعتباری شهرک‏های کشاورزی در سال گذشته گفت: سال گذشته تنها توانستیم مشکل اعتباری ۱۰ شهرک کشاورزی را حل کنیم اما اکنون موفق شدیم مشکل ۱۵ شهرک را حل کنیم. استاندار خوزستان با اشاره به اختصاص ۲ درصد سهم نفت به استان خوزستان گفت: باید ۲ درصد سهم نفت صرف اقدامات زیربنایی، بهداشت، حاشیه‏نشینی و آموزش شود. مقتدایی خاطرنشان کرد: زمانی که بتوانیم فعالیت‏های اقتصادی خود را بر اقتصاد بدون نفت متمرکز کنیم، به اقتصاد مقاومتی دست پیدا کرده‏ایم. وی اعلام کرد: چنانچه بخواهیم بیشترین بهره را از ۲۴ بند مربوط به اقتصاد مقاومتی ببریم، لازم است هر کدام از مدیران دستگاه‏ها بدون انتظار از اعتبارات استانی، در مرکز به دنبال گرفتن منابع برای استان باشند.


اقتصاد مقاومتی باید فرصت‌های جدید اقتصادی خلق کند

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان نیز گفت: سنگ بنای اقتصاد مقاومتی به گونه‌ای باید نهاده شود که فرصت‌های جدید خلق کند. امید حاجتی افزود: باید برنامه‌ریزی‌های لازم به‌منظور افزایش اسانس گل نرگس با همکاری دانشگاه شهید چمران و دانشکده کشاورزی رامین انجام بگیرد تا اسانس گل نرگس بهبهان به یک برند تبدیل شود. وی در ادامه به سیاست‌های مد نظر مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال اشاره کرد و افزود: خوزستان در چند سال اخیر پیشتاز بودن خود را در عرصه‌های مختلف اقتصادی ثابت کرده و به همین منظور برنامه‌ریزی‌هایی به‌منظور تحقق شعار سال در چارچوب اقدامات استانی در حال انجام است. حاجتی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی تاثیرپذیری کم در برابر تهدیدات و مخاطرات بیرونی است. استفاده از تحولات فناورانه و پویا و برخورداری از قدرت برگشت‌پذیری به حالت تعادل نیز از سایر ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان با بیان اینکه رشد پویا به‌منظور توسعه پیشتاز کشور و بهبود شاخص‌های اقتصادی از اهداف اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شوند، تصریح کرد: این نوع اقتصاد از سال‌های گذشته در علم اقتصاد مطرح بوده و به دوران تحریم‌ها خلاصه نمی‌شود. ما باید در اقتصاد خود پیشرو، فرصت‌ساز و انعطاف‌پذیر باشیم. حاجتی با اشاره به اینکه در برنامه‌ریزی‌های استانی باید به چارچوب اقتصاد مقاومتی توجه فراوانی کرد، افزود: اخیرا سخنگوی دولت، هفت موضوع دارای اولویت که برای آنها ردیف بودجه‌ای متمرکز در نظر گرفته شد را مطرح کرد. این مقام مسوول در سفر اخیر خود به خوزستان اعلام کرد در صورتی که طی یک ماه آینده برنامه‌های مدون خود در این زمینه را ارائه دهد، سهم اعتبار استان به‌زودی پرداخت می‌شود. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان اظهار کرد: به همین منظور همه اداره‌های مرتبط با مباحث هفت اولویت مطرح شده باید در مدت زمان باقی‌مانده یک برنامه کوتاه‌مدت یک ساله تدوین کنند و ارائه دهند. وی تصریح کرد: یک برنامه میان‌مدت عملیاتی نیز به‌منظور تحقق 13 سیاست برنامه اقتصاد مقاومتی که کارکرد استانی دارد باید تنظیم شود تا نقش خوزستان در تحقق شعار سال مد نظر مقام معظم رهبری مشخص شود.