خیز «مستر بلیط» برای روزهای پساکرونا
به هر حال، گذشته از آنکه افراد برای کنترل بیماری درصدد رعایت فاصله اجتماعی و قرنطینه خانگی هستند، انتظار نمیرود با پایان این بیماری بخواهند به فکر تدارک سفر باشند. با این حال، قرار نیست این پایان کار استارتآپهای گردشگری باشد. هرچند بنابر آمار وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی، صنعت گردشگری متحمل دو هزار میلیارد تومان ضرر مالی شده، با این حال، استارتآپها در تلاشند با تغییر استراتژی تا حد امکان خود را از آسیبهای اقتصادی بیماری کرونا در امان نگهدارند. در این راستا، حمیدرضا اشجع، مدیرعامل «مستر بلیط»، در گفتوگویی از تغییر سیاستهای این استارتآپ و تمرکز آن روی مدیریت هزینه و پروژههای زودبازده خبر داد. در ادامه، در گفتوگوی کوتاه با اشجع با چالشهای این استارتآپ در روزهای کرونا و سبک مدیریتی آنها بیشتر آشنا شوید:
کرونا بر استارتآپ «مستر بلیط» چه تاثیر داشت؟
استارتآپهای گردشگری از این موضوع خیلی آسیب دیدند. زیرا با اجرای طرح فاصله اجتماعی و قرنطینه شدن مردم در خانه؛ میزان سفرها به شدت کاهش یافته است. این در حالی است که مشخص نیست این رویه تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. علاوه بر این، قدرت خرید مردم در این دوران کاهش یافته و به تعبیری مسافرت برای آنها کالای لوکس به حساب میآید و ممکن است جایی در سبد مصرفی آنها نداشته باشد.
آیا تاثیری هم بر درآمدتان داشت؟
بله. به هر حال، کاربران سفرهای خود را لغو کردند و «مستر بلیط» مجبور به بازگرداندن مبالغی بود که بابت این سفرها دریافت کرده بود، مبالغی که برای استارتآپ درآمد تلقی میشد. درآمد برخی از استارتآپ با شیوع بیماری کرونا قطع یا کم شد، اما «مستر بلیط» بخشی از درآمد خود را که از روزهای قبل از شیوع کرونا کسب کرده بود، از دست داد.
برنامه «مستر بلیط» برای روزهای کرونایی چیست؟
در خوشبینانهترین حالت انتظار داریم که برنامه کاهش سفرهای غیرضروری تا شهریور ماه ادامه داشته باشد. بنابراین، در این مدت اولویتبندی برنامههای خود را تغییر دادیم و به سمت پروژههای زودبازده و مدیریت هزینهها رفتیم. در این مدت درآمد «مستر بلیط» 70 تا 80 درصد افت کرده و از طرفی در حال حاضر هزینههای ثابت قابل پوشش نبوده و کسبوکارمان ضررده است. با این حال، در تلاشیم با تغییراتی در بخشها مختلف هزینهها را کاهش داده و تعادلی بین آن با درآمدمان ایجاد کنیم.
سناریوی «مستر بلیط» برای روزهای بعد از کرونا چیست؟
به هر حال، انتظار میرود با پایان کرونا تعداد سفر ضروری مانند بازگشت دانشجویان خوابگاهی به دانشگاه یا سفرهای کاری، دوباره افزایش مییابد. پیشبینی میشود در آن مقطع زمانی رشد فروش روزانه چند برابر شود. زیرا ما در روزهای نخستین شیوع کرونا که تعداد سفرهای ضروری شدت گرفت، شاهد رشد چهار برابری سفارش در یک روز بودیم. بنابراین، پایان کرونا با یک موج فروش خدمات سفر همراه است. بنابراین تمرکز تیم استارتآپی «مستر بلیط» روی این سفرها است.