تصمیم دولت درباره محدودیت اینستاگرام و واتساپ

 عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح روز شنبه بعد از افتتاح مرکز کنترل ماهواره‌های سنجشی «خیام» در ماهدشت کرج با حضور در جمع اصحاب رسانه به سوالات آن‌ها در حوزۀ ماموریت‌های کاری وزارتخانۀ متبوع خود پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری برنا دربارۀ ایجاد امکان اینترکانکشن (ارتباط داخلی) بین همۀ پیام‌رسان‌های ایرانی، عنوان کرد: وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم تلاش می‌کند که امکان اینترکانکشن بین پیام رسان‌های داخلی مهیا شود، در همین راستا پروژه‌ای نیز تعریف شده است و فراخوانی نیز برای آن تنظیم کرده‌ایم به همین جهت  امیدواریم که در فاصلۀ زمانی کوتاهی شاهد ایجاد امکان ارتباط داخلی میان همۀ سکوهای ایرانی باشیم.

زارع‌پور دربارۀ برنامۀ وزارتخانۀ متبوع خود جهت تسهیم درآمد سکوهای داخلی میان صاحبان پلتفرم و کاربران، اضافه کرد: مبحث تسهیم درآمد مصوبه‌ای دارد که مربوط به جلسات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی در فاصلۀ زمانی حدود ۵ تا ۶ سال قبل است تا جایی که خاطرم هست.براساس مقررات سکوهای ایرانی که بیش از ۳ میلیون کاربر دارند از این امکان برخوردار هستند که درخواست خود را جهت اعمال این مصوبه ارائه کنند، اپراتورها نیز موظف هستند که بدون فوت وقت بعد از دریافت درخواست به آن رسیدگی کنند.

این عضو کابینۀ سیزدهم دربارۀ وضعیت تخصیص زیرساخت به سکوهای داخلی تصریح کرد: همکاران بنده در تلاش هستند که ظرفیت‌های مورد نیاز برای ارائه زیرساخت‌های لازم جهت ارائه خدمات توسط سکوهای ملی را فراهم کنند.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال یکی از اصحاب رسانه که تصور می‌کرد برخورد با سکوهای آمریکایی براساس برنامه‌های از پیش تعیین شده انجام گردیده است، خاطرنشان کرد: باید به صراحت بگویم که چنین برنامه‌ای از قبل وجود نداشت، وظیفۀ ما در قبال زیست بوم فضای مجازی کشور، حمایت کافی از سکوهای داخلی است تا خدمات بهتری به مردم ارائه دهند همانطور که سکوهای ایرانی در زمینه‌های دیگری مانند فروشگاه‌های اینترنتی، تاکسی‌های اینترنتی، مسیریاب و ...خدمات با کیفیتی به مردم ارائه می‌دهند.

این مدیر فناوری دربارۀ آیندۀ واتساپ و اینستاگرام در ایران عنوان کرد:معتقدم پلتفرمی که قواعد خودش را هم رعایت نمی‌کند و اهمیتی برای اجرای خطوط قرمزش در بستر خود همچون عدم خرید و فروش سلاح ممنوعه، دعوت به آشوب و ... قائل نیست، صداقتش محل تردید است، در حالی که متا (فیسبوک) اگر اتفاق مشابهی در کشور خودش (آمریکا) بیافتد، حتی ابایی از مسدود کردن حساب کاربری رئیس جمهور آمریکا به صورت دائم را ندارد.

وی افزود: واقعیت این است که اگر ایران اجازۀ فعالیت به این سکوها را داده است به این جهت بوده که تصور بر این بوده است که این سکوها دستکم قواعد داخلی خود را رعایت می‌کنند اما واقعیت با این نظر متفاوت است، دربارۀ آیندۀ فیلترینگ واتساپ و اینستاگرام نیز باید به این نکته توجه داشته باشید که مجوز فعالیت هیچ سکویی اعم از داخلی و خارجی در کشور ابدی نیست اگر تخلفات فاحشی وجود داشته باشد، رسیدگی خواهد شد.بنده به عنوان وزیر ارتباطات حامی ارتباطات مردم هستم و تمام تلاشم را می‌کنم که مشکل ارتباط مردم با مردم و کسب و کارها را در فضای بومی کشور رفع شود.

زارع‌پور در خاتمۀ جلسه پیرامون سوال یکی از خبرنگاران دربارۀ آیندۀ محدودسازی اینستاگرام و واتساپ خاطرنشان کرد: هنوز زود است که دربارۀ چنین مسائلی نظر بدهیم؛ رفع این محدودیت‌ها بیش از هرچیز به رفتار شرکت متا در قبال مردم ایران بستگی دارد، ضمن اینکه همانطور که اعمال این محدودیت بر مبنای دستور مراجع ذی‌صلاح نظارتی بود، تصمیم‌گیری‌های بعدی نیز بر عهدۀ همین نهادها است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.