واکنشها به حذف میلههای حائل در نماز جمعه
محمدجواد حاج علی اکبری خطبه نماز جمعه را نسبتا پر شور و با اقدامی متفاوت آغاز کرد. دیروز او در حالی به محل نماز جمعه تهران رفت که بخشی هایی از نردههای حائل میان نمازگزاران و مسئولین برای اولین بار طی سالهای گذشته برچیده شده بود.
حاج علی اکبری از گلایه نمازگزارانی گفت که نسبت به وجود نرده ها در نماز جمعه و جدا کردن مسئولان از صف نمازگزاران عادی ناراضیاند. البته او قول داد ماجرای حذف نرده ها به اینجا ختم نمی شود و این روند ادامه خواهد داشت.
حضور حاج علی اکبری در نماز جمعه تهران با واکنش هایی همراه بوده؛ از جمله حسام الدین آشنا، مشاور فرهنگی دفتر رئیس جمهوری در این باره گفته است: « بالاخره با تدبیر مقام معظم رهبری نماز جمعه تهران نیز خطیبی جوانشناس و مردمدار را به خود دید. الحمدلله. البته اثبات شیء نفی ما عدا نمیکند.» واکنش ها صرفا محدود به حضور حاج علی اکبری نشده و اقدام جدید او هم با اعلام نظرهای مختلف همراه شده است.
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن ابراز رضایت از این اتفاق در توئیتی، نوشت: « جامعه به همین خبرهای ساده هم امیدوار میشود. قرار نبود در جمهوری اسلامی طبقه جدید شکل بگیرد. دیروز شوخی_ جدی به همراهان حفاظتیام می گفتم ما مسوولان کشور را دو چیز کم اعتبار کرده: فرزندانمان و شماها!»
اما واکنش ها تنها مثبت نبوده و محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با کلامی انتقادی نوشته است:« برداشتن نرده های حایل بین مردم و مسئولین در نماز جمعه تهران اقدامی درخور تقدیر است؛ اما بعضی از این اقدام طوری سخن میگویند که گویا نصب نرده ها کار دشمن بوده! به هرحال امید است این حرکت نمادین آغازی برای کاهش فاصله ها و موانع بین مسئولین و مردم باشد.»
محمدعلی وکیلی، دیگر نماینده تهران در توئیتی نوشته است:«امروز را در تاریخ زندگانی جوانان ثبت می کنیم، چون با حضور یک جوان مومن به امامت نماز جمعه تهران، موانع نیز برداشته شد تا فاصله ها کم تر شود. سلیقه جوانان راهگشایی و عبور از موانع بوده هست.»
آیت الله هاشم زاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری در واکنش به این اتفاق به اعتماد گفته است: « نباید فراموش کنیم اقداماتی مانند برداشتن نردها هر قدر هم اقدام مثبتی باشد اما موضوع کوچکی است. مشکلات مردم خیلی فراتر از این حرفهاست که مسئولان باید به دنبال رفع آنها بروند. مردم این روزها درد دارند و انتقادشان تنها به بود و نبود چند نرده ختم نمیشود. مسئولان، خود را با این مسائل مشغول نکنند و مردم را هم به آن سرگرم نکنند.»
مهرداد بذرپاش، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز با هشتگ خبر خوب، در صفحه توئیتر خود نوشته است: « با اولین حضور جوانترین خطیب فعلی، نردههای میان مردم و مسئولین برداشته شد؛ اتفاقی که باید سالها قبل میافتاد. همین جداسازیهای ظاهری اما در بسیاری مواقع به جداسازی واقعی ختم شده است. این روزها به این اصلاحات هرچند ساده خیلی نیازمندیم.»
اصغر سلیمی، نماینده سمیرم در مجلس درباره برداشتن نرده های میان مسئولان و مردم در نماز جمعه به ایسنا گفته است: «در زمان پیامبر (ص) مردم، نماز را در کنار ائمه معصومین ادا میکردند و فاصلهای در بین مردم و پیامبر و امامان نبود. رعایت مسائل امنیتی نباید به گونهای باشد که مسئولان را از مردم جدا کند. مسئولان و مردم باید در یک خط باشند همان طور که در زمان جنگ سربازان و فرماندهان در یک خط بودند. مسئولان اجرایی و معنوی ما باید در کنار مردم باشند.»
ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی میگوید: این اقدام یعنی برداشتن میلهها از نماز جمعه، اقدام بسیار مثبتی است. این حرکت از سوی امام جمعه محترم تبریز شروع و انشاءالله به همه نماز جمعههای سراسر کشور نیز برسد.
نواب معتقد است: این اتفاق میتواند به ارتباط مستقیم و بهتر مسئولین با مردم منجر شود. باید پرسید مگر آنهایی که طی سالهای گذشته محافظ نداشتهاند کشته شدهاند؟ یا مگر ائمه جمعهای که شهید شدند، محافظ نداشتند؟ به نظر بنده این اقدامات به نوعی تشریفات تبدیل شده است. و الا آدمهای بزرگی هم هستند که سالهاست بدون محافظ رفتوآمد میکنند و تاکنون هم مشکلی برایشان پیش نیامده است. به طور کلی به نظرم این اتفاق خیلی مبارک و خوبی بود و نتایج خیلی خوبی هم خواهد داشت.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر