ساعت کاری در ژاپن کم میشود
سی ان بی سی گزارش داد، طبق آمارهای دولتی سال ۲۰۱۶، حدود یک چهارم شرکتهای ژاپنی از کارکنان خود میخواهند بیش از ۸۰ ساعت در هفته کار کنند و معمولا بابت اضافهکاریهای صورت گرفته نیز وجهی به کارکنان پرداخت نمیشود. نکته جالب اینجاست که بسیاری از کارکنان ژاپنی نیز تمایلی به استراحت ندارند و به گفته موسسه "اکسپدیا"، اکثر ژاپنیها از مرخصی ۱۰ روزه با حقوق خود در سال استفاده نمیکنند و ۶۳ درصد کارکنان ژاپنی نیز اعلام کردهاند خود را برای استفاده از مرخصی با حقوق سرزنش میکنند.
ساعت کاری بالا به معنی بهرهوری بالا نیست؛ طبق شاخص بهره وری گروه ۷، ژاپن کمترین میزان بهرهوری در بین کشورهای عضو گروه ۷ را دارد. در این کشور اصطلاحی به نام " کاروشی" وجود دارد که به معنای مرگ به دلیل کار بیش از حد است و یکی از دلایل قانونی مرگ در ژاپن شناخته میشود. آخرین مورد ثبت شده کاروشی ژاپن در سال ۲۰۱۵ اتفاق افتاد. مرگ این زن باعث فشار افکار عمومی بر مساله ساعت کاری و شرکت " دنتسو"- جایی که آن زن در آن کار میکرد، شد- تا جایی که مدیرعامل آن را وادار به استعفا و تغییر قوانین شرکت کرد. اکنون این شرکت برای مجبور کردن کارکنان خود به ترک محیط کار، ساعت ۱۰ شب سیستم روشنایی و برق را قطع میکند.
هم دولت و هم شرکتهای بزرگ ژاپنی اخیرا اعلام کردهاند تلاشهای جدیدی برای کاهش ساعات کاری انجام دادهاند. دولت ژاپن طرح کاهش ساعات کاری و اجبار به استفاده از حداقل پنج روز مرخصی با حقوق در سال را ابلاغ کرده است. همچنین تعطیلات عمومی سالانه این کشور به ۱۶ روز افزایش یافته است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر