در حاشیه نشست سراسری استانداران سراسر کشور مطرح شد
روایت وزیر کشور از فضای انتخاباتی
ابراز نگرانی رحمانیفضلی از سردی انتخابات و بیتفاوتی جامعه
کمتر از ۵ ماه تا زمان اعلام شده از سوی وزارت کشور برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری باقی مانده اما وضعیت این رقابت آنچنان است که حتی وزیر کشور هم «فضای انتخابات» را «سرد و ساکت» خوانده و نسبت به بیتفاوتی جامعه به این دوره از انتخابات ابراز نگرانی کرده است. عبدالرضا رحمانیفضلی دیروز در حاشیه نشست استانداران سراسر کشور، تاکید کرد که این فضا «باید فعال شود و اقتضا میکند احزاب و گروههای سیاسی فعالتر شوند تا انتخابات باشکوهی داشته باشیم.» براساس آخرین اعلام وزارت کشور، زمان برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، ۲۸ خردادماه سال آینده است. نگرانیها درباره فضای سرد انتخابات تا حدی است که روز گذشته رحمانیفضلی وزیر کشور با بیان اینکه در حوزه سیاسی، مهمترین مساله ما بحث انتخابات بود، گفت: هنوز فضای سیاسی و اجتماعی جامعه و افکار عمومی نسبت به انتخابات حساسیت و بازتاب و انعکاس خاصی را نشان نداده است. او افزود: وقتی این دوره از انتخابات را با ۴ سال گذشته مقایسه میکنیم برای ما کمی نگرانکننده است.به گفته وزیر کشور، آمار ما در دور قبل [در نظرسنجیها از افرادی که نظر داده بودند در انتخابات شرکت میکنند و از روند انتخابات آگاهی دارند] تقریبا دوبرابر آمار و ارقامی است که اکنون در اختیار داریم. رحمانیفضلی تاکید کرد: این فضای ساکت و سرد در حوزه اجتماعی و سیاسی اقتضا میکند فعالیت و کار بیشتری بهویژه از منظر گروههای سیاسی، احزاب و رسانهها صورت گیرد تا بتوانیم با این مقدمات و شیب مناسب و مطلوب به استقبال یک انتخابات پرشکوه برویم. برای ما لازم است انتخابات با مشارکت بالا و پرشکوه که موجب اقتدار، کارآمدی، حمایت و پشتیبانی از دولت خواهد شد، برگزار شود.رئیسجمهور بعدی که براساس برنامهریزی زمانی وزارت کشور، با رای مردم در انتخابات سال ۱۴۰۰ انتخاب میشود، پس از ابوالحسن بنیصدر، محمدعلی رجایی، حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای، اکبر هاشمیرفسنجانی، سیدمحمد خاتمی، محمود احمدینژاد و حسن روحانی، هشتمین فردی است که در تاریخ ایران به منصب ریاستجمهوری میرسد.
تهیه اطلس امنیت انتخابات
رحمانیفضلی با اشاره به اینکه بحث امنیت انتخابات یکی از محورهای اصلی نشست روز گذشته با استانداران سراسر کشور بود، اعلام کرد: اطلس امنیت انتخابات درحال تهیه شدن است و این اطلس هر ماه تغییر میکند و تاکنون مشکل خاصی در این حوزه نداشتیم.
او با بیان اینکه مقدمات انتخابات از منظر وزارت کشور، آموزش است و آموزشهای لازم نیز داده میشود، توضیح داد: بیش از یک و نیم میلیون نفر در انتخابات به وزارت کشور کمک میکنند که این تعداد افراد تقریبا انتخاب شدهاند.
آغاز چاپ تعرفههای انتخاباتی
رحمانیفضلی همچنین گفت: چاپ تعرفهها شروع شده است و تقریبا جلسات ستاد در استانها برگزار میشود، از این رو امیدواریم در حوزه سیاسی بتوانیم انتخابات را موثرتر و بهتر پیش ببریم.
فضای امنیتی قابل قبول است
وزیر کشور در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در حاشیه نشست سراسری استانداران سراسر کشور با بیان اینکه بهرغم فشارها و شرایط سخت اقتصادی و مشکلات ناشی از تحریم و بیماری کرونا که واقعا در حوزه مشاغل و کسبوکار ما نقصان بزرگی ایجاد کرده بود، فضای امنیتی، فضای قابلقبولی است، گفت: نظارتها، کنترلها، مدیریت و پاسخگویی به موقع به نیازهای مردم در حد و حدودی که امکانپذیر است در حال انجام است. رحمانیفضلی با اشاره به نشست روز گذشته و بحث مرزها گفت: در این نشست بر نظارت دقیقتر و فعالتر بهویژه در مرزهای غربی با توجه به شرایطی که در آنجا داریم و استفاده از تمام امکاناتمان برای تقویت مناطق مرزی در شرق کشور و کنترل نحوه و چگونگی هزینههای دولت در این مناطق تاکید شد. وزیر کشور همچنین با بیان اینکه در حوزه اقتصادی هم یکی از موضوعات مهم در شرایط کنونی، تولید و رفع موانع تولید و کمک به تولیدکنندگان است، افزود: گزارش مفصلی از سوی استانداران در ستاد تسهیل و تنظیم بازار داده شد. در بحث ذخایر و کالاهای ایام حاضر و ایام رو به عید مشکل خاصی نداریم. رحمانیفضلی با اشاره به اینکه در زمینه رفع موانع تولید، ستاد تسهیلات اقدامات خوبی انجام داد و با همکاری وزارت صمت و وزارت کشور ستادهای تسهیل در تمام استانها راهاندازی و فعال شدند و ۲۴ ساعته کار میکنند، تاکید کرد: همه نهادهای مختلف در دستگاههای مختلف کمکهای خوبی میکنند و روند پیش رو نشان از فعالیت بیشتر واحدهای تولیدی و رفع موانع آنها است.او افزود: برخی مشکلات مثل تهیه مواد اولیه و کالاهای واسطهای به تحریمها بر میگردد و لازم است در این زمینهها در حوزه سیاست خارجی اقداماتی صورت گیرد. وزیر کشور با بیان اینکه در این جلسه، بحث اولویتهای آسیبهای اجتماعی هم مطرح شد، افزود: مساله جدیدی که امروز مطرح شد، بحث بررسی آسیبهای اجتماعی و اهمیت آن که ناشی از کرونا است، بود. آسیبهای اجتماعی ناشی از کرونا هم در بعد روانی، شخصی و فردی و هم در بعد اجتماعی خیلی مهم است. آمار و ارقام نشان از افزایش آسیبها است و قرار شد کارگروههایی تشکیل شود و در این راستا گزارشهایی آماده شود.رحمانیفضلی با اشاره به اینکه همه ما بهدنبال آن هستیم، مردم در آرامش، امنیت، نشاط سیاسی و اجتماعی و شرایط مطلوبی باشند، گفت: در جلسه تاکید شد استانداران برای حفظ وحدت، انسجام و هماهنگی میان تمام دستگاههای حاکمیتی و اجرایی تلاش خود را انجام دهند تا بتوانیم در هماهنگی و همدلی روزافزون به مشکلات مردم پاسخ دهیم.