بنیانگذار DeepAI:
هوش مصنوعی، سلاح هستهای حوزه نرمافزار است
از دید بنیانگذارDeepAI، همان اندازه که خلق تصاویر و ویدئوهایی نزدیک به واقعیت با کمک هوش مصنوعی جالب به نظر میرسد به همین میزان، نگرانی درباره سوءاستفاده از این فناوری برای فریب افکار عمومی یا ارائه اطلاعات غلط نسبت به افراد وجود دارد. باراگونا میگوید: دیپفیک(جعل عمیق) در دنیای سیاست میتواند پیامدهای گستردهای داشته باشد بهطوری که با این فناوری میتوان چهره و هویت رهبران سیاسی جهان را که خبر جنگ جهانی بعدی را اعلام میکنند، جعل کرد. وی به دیپفیکهایی که پیشتر و بدون مجوز قبلی ساخته شدهاند، اشاره کرد و گفت که این موارد باید به عنوان مصادیق محتوای غیرقانونی اعلام شوند. هیچکس نباید بتواند چهره و صدای شما را بدزدد.
مدیرعامل DeepAI در ادامه به مثال دیگری از یک تصویر جعلی از بمباران پنتاگون اشاره کرد و گفت که همگان مشاهده کردند که این تصویر چگونه باعث سقوط بازار سهام شد. به اعتقاد باراگونا، از بدیهیترین اشکال این فناوری میتوان به ساخت دیپفیک از رهبران سیاسی و افرادی که بیشتر در انظار عمومی هستند، اشاره کرد. میتوان با هوش مصنوعی، این افراد را به گونهای در حال اظهارنظر به تصویر کشید که در واقعیت، در تضاد با دیدگاههایشان است. این موارد میتواند به سرعت در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی گسترش یاید و شاید هرگز نتوان آنها را اصلاح کرد.
کوین باراگونا، هوش مصنوعی را «سلاح هستهای حوزه نرمافزار» توصیف کرد و افزود: اگر این سلاح به صورت کنترل نشده و بدون نظارت در اختیار برخی افراد قرار گیرد، میتواند آسیبهای جدی و زیادی به دیگران وارد کند.
این کارشناس حوزه فناوری در مورد سهولت استفاده از فناوری هوش مصنوعی گفت: قبل از ظهور هوش مصنوعی، طراحان و گرافیستها میتوانستند با استفاده از فتوشاپ، تصاویر دلخواه را ایجاد کنند، اما با ظهور ابزارهای هوش مصنوعی مولد با قابلیت تبدیل متن به تصویر، این کار بسیار سریعتر صورت میگیرد و هر کسی میتواند بدون داشتن دانشی از طراحی و گرافیک، چنین کاری را انجام دهد.
وی معتقد است که استفاده از هوش مصنوعی در صنایع حملونقل و آموزش میتواند منجر به بیکاری در مقیاسی وسیع در این دو حوزه شود. باراگونا تاکید کرد: این فناوری به حدی میتواند در این حوزهها نفوذ کند که تمامی رانندگان را از کار بیکار کند. این فعال حوزه تکنولوژی درباره تاثیر هوش مصنوعی در عرضه آموزش نیز گفت: این روزها شاهدیم که پلتفرمهای آموزش و یادگیری آنلاین بهشدت با افت بازدید و استفاده توسط دانشآموزان مواجه شدهاند، چرا که اکنون کاربران میتوانند از ابزارهای هوش مصنوعی برای دسترسی به آموزشهای تخصصی در مورد موضوعات مختلف استفاده کنند.
مدیرعامل DeepAI تاکید کرد که هوش مصنوعی منجر به ایجاد تغییرات شغلی خواهد شد؛ بهطوری که اگرچه شاید برخیها بیکار شوند، اما مشاغل جدیدی ایجاد خواهند شد که افراد میتوانند با کسب مهارت، در آنها مشغول به کار شوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کارگران میتوانند مهارتهای جدید را بیاموزند، گفت: یکی از این مشاغل، مهندسی پرامپت (Prompt) است که تقریبا یک سال پیش، برای افراد خارج از حوزه هوش مصنوعی، جالب و شاید شناختهشده نبود. اما اکنون ظرفیتهای شغلی بسیاری دارد و میتوان با مهارتآموزی در این حوزه، مشغول به کار شد. وی افزود: انقلاب هوش مصنوعی میتواند شغلهایی ایجاد کند که به افراد دارای مهارتهای کم، این امکان را میدهد تا کارهای بسیار باکیفیتی را ارائه دهند.
کوین باراگونا خواستار وضع مقرراتی در مورد هوش مصنوعی شد و گفت که بخشی از این باید معطوف به ارائه حمایت قانونی و منابع مالی برای اجرای نحوه استفاده از این فناوری جدید باشد. این کارشناس تاکید کرد: ما نیازمند یک پلیس سایبری هستیم که بتواند حملات سایبری و آن دسته از جرایمی را که توسط ابزارهای هوش مصنوعی صورت میگیرد، شناسایی و متوقف کند.