روایت وزیر نیرو از هدفمندشدن یارانههای انرژی
برق در صدر آزادسازی؛ آب فعلا نه
گروه انرژی- تنها یک روز بعد از اینکه وزیر اقتصاد اعلام کرد، طرح هدفمندکردن یارانهها با اصلاح قیمت حاملهای انرژی آغاز میشود، وزیر نیرو به مردم گفت: « نگران افزایش قیمت برق در زمان اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها نباشند؛ چراکه قبل از هرگونه افزایشی، به طور قطع یارانه نقدی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.»
امسال هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای کاهش مصرف برق، هزینه میشود
گروه انرژی- تنها یک روز بعد از اینکه وزیر اقتصاد اعلام کرد، طرح هدفمندکردن یارانهها با اصلاح قیمت حاملهای انرژی آغاز میشود، وزیر نیرو به مردم گفت: « نگران افزایش قیمت برق در زمان اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها نباشند؛ چراکه قبل از هرگونه افزایشی، به طور قطع یارانه نقدی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.» «مجید نامجو» که در پانزدهمین کنفرانس شبکههای توزیع سخنرانی میکرد، افزود: تمرکز اصلی قانون هدفمند کردن یارانهها بر هدفمندشدن یارانه بخشهای مختلف انرژی است که در این میان، وزارت نیرو براساس هدفگذاریهای دولت، نسبت به هدفمندشدن یارانههای برق نیز اقدام میکند.
وزیر نیرو افزود: بدون تردید برق جزء اولین اقلامی از انرژی است که در طرح هدفمند شدن یارانهها مدنظر قرار میگیرد؛ اما در مورد آب به دلیل اجازه مجلس به دولت، هنوز بسته آب در کمیسیون طرح تحول اقتصادی مطرح نشده است؛ چراکه بیشتر درگیریهای این کمیسیون در مورد انرژی است.
فشاری به قشر ضعیف نمیآید
وی اظهار داشت: این اطمینان را به مردم میدهیم که مقدار افزایشی که قرار است طی ۵ سال روی قیمت برق اعمال شود، فشاری به قشر ضعیف وارد نیاورد.
وی تصریح کرد: انتظار ما این است که مسائل بخش برق در وزارت نیرو به سرعت حل شود؛ البته رییسجمهور نیز قول داده است که برق جز اولویتهای رسیدگی در طرح هدفمند کردن یارانهها باشد.
به گفته نامجو، وزارت نیرو امیدوار است تا بسته برق نیز همراه با سایر بستههای صنایع و کشاورزی مورد هماهنگی قرار گیرد و بر این اساس هرچه زودتر وزارت نیرو با ابلاغیه دولت، طرح هدفمندکردن یارانهها را اجرا کند. اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها میتواند بخش عمده چالشهای موجود صنعت برق را اعم از افزایش بیرویه مصرف، نرخ بالای رشد تقاضای برق، عدم توجه به خلاقیتها و ابتکارات، بیانگیزگی در کاربرد فناوریهای نوین و در نهایت هدر رفت سرمایههای ملی کشور را رفع کند.
وزیر نیرو افزود: صنعت برق در دنیا در سالهای اخیر شاهد تحولات اساسی در زمینههای مختلف از جمله توسعه علمی، ارتقا و استفاده از فناوریهای نوین ساخت و بهره برداری، شکست انحصارها و ساختارهای یکپارچه، آزادسازی و خصوصی سازی در بخش تولید و توزیع برق و رشد بازارهای ملی و منطقهای بوده است.
تغییر ساختار شرکتهای توزیع
وی خاطر نشان کرد: در آینده نزدیک ساختار شرکتهای توزیع تغییر و بخش توزیع، خدمات خود را بر اساس سازوکارهای بازار عرضه خواهد کرد، بدون تردید چنانچه این رویکرد با دقت کافی و بررسی همه جانبه صورت پذیرد، میتوان شاهد ارائه خدمات با کیفیت برتر، هزینههای کمتر، کاهش تلفات و مصرف منطقی و استفاده بهینه از انرژی باشیم.
این عضو کابینه دهم گفت: توسعه عملکرد بازار عمدهفروشی برق و زمینهسازی جهت راهاندازی بورس و بازار خرده فروشی برق از دیگر اقدامات مهمیاست که باید با سرعت بیشتری عملیاتی شود، این در صورتی امکانپذیر است که با جداسازی حاکمیت از تصدی در این صنعت فرصت کافی برای برنامهریزان به منظور پرداختن به این موضوع حاصل شده و موارد با جدیت پیگیری شود.
وزیر نیرو اظهار داشت: همچنین کاهش تلفات، جمعآوری انشعابهای غیرمجاز با هماهنگی مراجع ذیربط، نوسازی و بهسازی شبکه، استاندارد کردن روشنایی معابر، کاهش حوادث و افزایش ایمنی برای کارکنان و پیمانکاران و اتخاذ روشهای اقتصادی، فنی و فرهنگی برای اعمال و ترویج مدیریت مصرف برق از برنامههای اساسی بخش توزیع است.
اعتبار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی
از سوی دیگر، «محمد بهزاد»، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی هم با اشاره به آغاز نهضت کاهش تلفات و تقلیل مصرف برق در کشور تصریح کرد: امسال اعتباری بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده تا بتوان حرکتهای جدی در جهت اصلاح الگوی مصرف و کاهش رشد مصرف برق را به نتیجه رساند.
این مقام مسوول در وزارت نیرو خاطرنشان کرد: صنعت برق کشور تعامل مطلوبی را با سازمان خصوصیسازی در جهت واگذاری نیروگاهها دارد که در این میان قرار است ۲۰ نیروگاه به بخشخصوصی محول شود؛ ضمن اینکه واگذاریهای شرکت توزیع نیز طبق برنامه باید به بخشخصوصی سپرده شود.
بهزاد در پایان با اشاره به مصرف بیش از حد استانداردهای جهانی برق در ایران گفت: هر مشترک برق سالانه ۲ هزار و ۸۰۰ کیلووات و هر مشترک در خارج از کشور تنها هزار کیلووات برق مصرف میکند که در این زمینه بنا داریم سالانه ۱۰ درصد از میزان مصرف برق در کشور بکاهیم.
همچنین در این مراسم «غفوری فرد» نماینده مجلس شورای اسلامیبه بیان دیدگاههای خود پرداخت و گفت: مجلس مصمم است تا یاریرسان وزارت نیرو در پیادهسازی قانون هدفمند کردن یارانهها باشد؛ اما باید توجه داشت که اجرای این قانون بدون توجه بخشخصوصی قابل انجام نیست.
وی افزود: برای جلوگیری از بروز خاموشی در صنعت برق باید سالانه ۶ هزار میلیارد تومان هزینه شود تا بتوان نیاز به برق در کشور را پاسخ داد.به گفته غفوری فرد پیشبینی میشود تا سال ۱۳۹۰ تولید برق در کشور به ۶۰ هزار مگاوات برسد؛ اما تحقق این امر مستلزم انجام برنامهریزیهای دقیق و تامین اعتبار مورد نیاز است.
پانزدهمین نمایشگاه و کنفرانس شبکههای توزیع برق، امروز در تهران به کار خود پایان میدهد.
ارسال نظر