خاتمی: باید جلوی القای اختلاف بین افراد موثر در جامعه گرفته شود

سید محمد خاتمی ‌با بیان اینکه اعتراض داشتن به مسائل نباید سبب شود که معترضان به همه اتهامات متهم شوند، گفت: عده‌ای با ایجاد جنگ روانی در تلاش برای ایجاد اختلاف توهمی ‌میان شخصیت‌ها، گروه‌ها و جریانات هستند. به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: درست است که همه افکار دقیقا عین هم نیست، اما واضح و مبرهن است که اهداف مشترک است و در مسائل اصولی و کلی اختلافی به خصوص در دفاع از حق و حرمت مردم وجود ندارد و نسبت‌های ناروایی که داده می‌شود اصلا وجود ندارد و دروغ است.

وی با بیان اینکه «باید تلاش شود جلوی کسانی که در پی القای اختلاف بین افراد موثر در جامعه و جریانات هستند گرفته شود»، گفت: نقد غیر از اهانت، دروغ و تهمت و تخریب است، این چه برنامه‌هایی است که رسانه ملی پخش می‌کند که در آن برنامه یک طرفه می‌آیند و در غیبت افراد هر چه می‌خواهند می‌گویند؟

رئیس بنیاد باران تصریح کرد: ما دلمان برای اسلام و انقلاب می‌سوزد و معتقدیم اگر این فضای نادرست بهبود یابد و در چارچوب قانون و مصالح حرکت شود مشکلات حل خواهد شد، وقتی دل‌ها به هم نزدیک نیست و تنگناها ایجاد می‌شود ذهن‌ها از مسائل و مشکلات مهمی ‌که در مملکت وجود دارد منحرف و متوجه مسائل دیگری می‌شود.

وی ادامه داد: امیدوارم شاهد تحولی در دیدگاه‌ها و سیاست‌ها و برنامه‌ها باشیم که در نتیجه آن در مسیر اتحاد جامعه و نزدیکی دل‌ها به همدیگر در کشور قرار بگیریم که اول و آخر تلاش‌ها و اهداف تامین حرمت ، کرامت، آزادی و حقوق مردم باشد.

وی که با جمعی از نمایندگان ادوار مجلس دیدار می‌کرد با بیان اینکه «دو قشر معلم و کارگر سرمایه‌های بزرگ یک کشور هستند»، گفت: معلمان از شریف‌ترین، قانع‌ترین و فداکارترین بخش‌های جامعه بوده‌اند و اساس چرخ‌های رفاه و رونق و اقتصاد و زندگی یک جامعه کارگران هستند.

وی افزود: معلمان و کارگران در انقلاب و جبهه‌ها نقش مهمی‌داشته‌اند و امروز هم در جامعه جایگاه والایی دارند، ولی تاکنون آنگونه که شایسته آنان و مورد نظر جمهوری اسلامی‌بوده است مشکلات آنان حل نشده است؛ هرچند که در همه دوره‌ها رسیدگی به وضع این دو قشر مورد توجه بوده است. رییس‌جمهور سابق افزود: جهت گیری‌هایی که در سال‌های گذشته بوده است اگر تداوم می‌یافت قطعا به نتایج بهتری می‌رسیدیم. رییس بنیاد باران با تاکید بر اینکه «اگر برنامه چهارم اقتصادی درست اجرا می‌شد یا در مسیر اهداف چشم انداز حرکت می‌کردیم، امروز در همه زمینه‌ها از جمله در مورد معلمان و کارگران وضع بهتری داشتیم»، اظهار کرد: باید سوال شود چرا برنامه چهارم اجرا نشد و برنامه جایگزین هم وجود نداشت؟ اشکال مدیریت ما در کجا بود؟ اگر کسانی به این روند اعتراض داشته باشند اینها را باید دلسوزان تلقی کنیم نه افرادی که فتنه و تخریب می‌کنند. رییس دولت اصلاحات تصریح کرد: ما خواستار ایران سربلند، پیشرفته و البته محکوم به احکام اخلاقی و اسلامی‌ و انسانی بوده و هستیم و روح اصلاحاتی که ما می‌گوییم همین بوده و معتقد بوده‌ایم که این حرکت‌ها هم باید در چارچوب قانون اساسی باشد.

رییس بنیاد باران همچنین شرط نظارت سالم را وابسته نبودن به یک جریان خاص دانست و تاکید کرد: مردم نظارتی می‌خواهند که از حقشان دفاع شود، منظور ما از انتخابات آزاد نفی نظارت نیست، بلکه این نظارت باید گونه‌ای باشد که با روح قانون اساسی سازگار باشد. خاتمی‌ در ادامه از آنچه آن را انحلال برخی احزاب و تعطیلی مطبوعات سالم می‌نامید انتقاد کرد و ادامه داد: احزاب و گروه‌ها از مصالح بخش‌هایی از جامعه نمایندگی می‌کنند و باعث آگاهی، رونق و نشاط در جامعه می‌شوند و باید حضور داشته باشند، البته بعضی از احزاب منتقد وضعیت، حکومت، مدیریت و برنامه‌ها هستند و همین امر باعث رشد جامعه و پیشرفت کشور خواهد شد. خاتمی‌افزود: مطلوب این است سیاست‌های کلی نظام در زمینه انتخابات تدوین و اعلام شود تا هم پشتوانه قوی‌تر داشته باشد و هم سبب دلگرمی‌و کاهش کدورت‌ها گردد.