دبیر شورایعالی امنیت ملی:
قطعنامه شورای امنیت وجاهت قانونی ندارد
به عقیده دبیر شورایعالی امنیت ملی، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد پرونده هستهای ایران با بسته پیشنهادی ۵+۱ در تناقض است.
دبیر شورایعالی امنیت ملی همچنین اعتقاد دارد که مسیر انتخاب شده در شورای امنیت مسیر صحیحی نیست و این روند میتواند بر پاسخ ایران به بسته ۵+۱ تاثیرگذار باشد.
لاریجانی گفت: ما به بسته پیشنهادی با دید مثبت نگاه میکردیم و اعلام کردیم که ابهاماتی در این بسته وجود دارد که باید با بررسی در زمان منطقی و برطرف شدن ابهامات، پاسخ لازم به این پیشنهاد ارائه شود، اما با قطعنامه شورای امنیت نگاه به این بسته عوض شد.
علی طجوزی - در حالی که بیش از یک هفته از صدور قطعنامه الزامآور شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران میگذرد، مسوول پرونده هستهای کشورمان در اولین واکنش رسمی در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی قرار گرفت و به پرسشهای آنها پاسخ داد.
به عقیده دبیر شورایعالی امنیت ملی، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد پرونده هستهای ایران با بسته پیشنهادی ۵+۱ در تناقض است.
دبیر شورایعالی امنیت ملی همچنین اعتقاد دارد که مسیر انتخاب شده در شورای امنیت مسیر صحیحی نیست و این روند میتواند بر پاسخ ایران به بسته ۵+۱ تاثیرگذار باشد.
لاریجانی گفت: ما به بسته پیشنهادی با دید مثبت نگاه میکردیم و اعلام کردیم که ابهاماتی در این بسته وجود دارد که باید با بررسی در زمان منطقی و برطرف شدن ابهامات، پاسخ لازم به این پیشنهاد ارائه شود، اما با قطعنامه شورای امنیت نگاه به این بسته عوض شد. عکس: محمد برنو
دبیر شورایعالی امنیت ملی
قطعنامه شورای امنیت وجاهت قانونی ندارد
دبیر شورایعالی امنیت ملی ادامه داد: در بند اول بسته پیشنهادی حقوق ایران در برخورداری از فناوری هستهای صلحآمیز به رسمیت شناخته شده است، اما در بندی از قطعنامه شورای امنیت از ایران خواسته شده که به کلیه فعالیتهای هستهایاش خاتمه دهد، این دو موضوع در کنار یکدیگر یک گزاره منطقی نیست.
وی با تاکید بر این که آنها (اروپاییها و آمریکا) بودند که با صدور قطعنامه به بسته پیشنهادی جفا کردند، خاطر نشان کرد: آنها باید روشن کنند که چرا رفتار متناقض داشتند و باید به این بیاعتمادی که ایجاد شده پاسخ دهند.
مسوول پرونده هستهای تاکید کرد: هیچ گیاه خوبی در شورهزار رشد نمیکند و باید بستر مناسب را برای آن فراهم کنند و آنها با کاری که کردند ما را از هدف اصلی برای رسیدن به تفاهم دور کردند. دبیر شورایعالی امنیت ملی در خصوص زمان آغاز به کار زنجیره دوم سانتریفیوژها، گفت: فناوری هستهای در ایران صلحآمیز است و ما نظارتهای آژانس را قبول داریم و کلیه فعالیتهای خود را با نظارت آژانس انجام میدهیم.
ما عضو انپیتی هستیم و نظارتهای آژانس را مطابق پادمان رعایت میکنیم و تا آنجا که اقتضا کند فناوری هستهای خود را در همه زمینهها از جمله زنجیره سانتریفیوژها توسعه میدهیم.
وی در عین حال تاکید کرد: آماده مذاکره عادلانه هستیم، اما مذاکره تحت فشار را قبول نداریم. دبیر شورایعالی امنیت ملی تاکید کرد: آنها اگر به دنبال حلوفصل مساله هستند باید در مذاکره عادلانه آن را دنبال کنند و مسیر مذاکره را تخریب نکنند.
لاریجانی در خصوص تصمیم ایران در قبال قطعنامه صادر شده از سوی شورای امنیت، گفت: من قطعنامه را فاقد وجاهت حقوقی میدانم و لذا ما این قطعنامه را رد میکنیم و تعلیق را نمیپذیریم، چرا که ما تخلفی نکردیم که غنیسازی را متوقف کنیم.
وی افزود: ما همیشه آماده مذاکره بودیم و اعلام کردیم که اگر کسی ابهاماتی دارد، از طریق مذاکرات میتواند آن را حل کند و این سیاست را همیشه ادامه میدهیم.
لاریجانی افزود: رفتار دوگانه کشورهای غربی در برخورد با برنامه هستهای ایران باعث شد که با دست خودشان بسته پیشنهادی را دچار مشکل کنند، یعنی از یک طرف این بسته را ارائه دادهاند و از سوی دیگری قطعنامه صادر کردند، آنها با این کار مسیر حل این مساله را تغییر دادند.
وی در خصوص تاثیر تجاوز اسرائیل به لبنان بر پرونده هستهای ایران، گفت: تاثیر تجاوز اسرائیل به لبنان و عملکرد شورای امنیت در خصوص این تجاوز موجب روشنگری بیشتر در مورد پیشینه شورای امنیت میشود. لاریجانی باتاکید بر اینکه استفاده ابزاری از شورای امنیت موجب بیاعتباری این شورا شده است، گفت: عملکرد شورای امنیت در سالهای گذشته نشان داده که این شورا به ابزاری در دست قدرتهای بزرگ تبدیل شده است.
دبیر شورایعالی امنیت ملی افزود: ۵۰ سال قبل که بحث ملی شدن نفت در ایران مطرح بود، شورای امنیت با صدور قطعنامهای ملی شدن نفت در ایران را به عنوان تهدید قلمداد کرد، اما در جنگ عراق علیه ایران هیچ قطعنامهای صادر نکرد.
لاریجانی ادامه داد: امروز نیز در تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان موضع شورای امنیت به همین شکل است و بعد از گذشت ۲۴ روز از تجاوز اسرائیل به لبنان هنوز هیچ قطعنامهای از سوی این شورا صادر نشده و حتی با آتشبس نیز مخالفت شده است.
دبیر شورایعالی امنیت ملی با اشاره به تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه ایران، تصریح کرد: حقوق ایرانیان در زمینه فناوری اتمی را مطابق «انپیتی» دنبال خواهیم کرد و این گونه رفتارها برای محرومسازی ایرانیان، تاثیری در اراده ما نخواهد داشت. لاریجانی افزود: اگر رفتار دیگری از خود نشان دهند، حتما در سیاستهای خود در زمینه اتمی تجدیدی نظر خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که «در بیانیه شورای امنیت ملی کشور اعلام شده بود اگر قطعنامهای در شورای امنیت علیه ایران صادر شود و «تقابل» به جای «مذاکره» با سیاستهای هستهای ایران پیش گرفته شود، در سیاستهای هستهای تجدیدنظر میشود، توضیح بیشتری بدهید»، گفت: همانطور که اطلاع دارید بحث پرونده هستهای ایران چند ماه پیش در شورای امنیت مطرح بود و این قطعنامه که اکنون صادر کردند، آن زمان مطرح بود.
لاریجانی افزود: آمریکاییها و برخی کشورهای اروپایی گفتند که ابتکار جدیدی به خرج دادهایم، نمیخواهیم قطعنامه صادر کنیم و میخواهیم از مسیر دیپلماتیک و با گفتوگو با ایران، مساله را حل کنیم که این تصمیم معقولی بود. بعد از مدتی که با هم چانهزنی کردند، بسته پیشنهادی تهیه کردند و به ایران فرستادند که ما این بسته را مورد مطالعه قرار دادیم، اما قبل از این که نتیجه مطالعات ما بررسی شود، در وسط کار، همان قطعنامه را تصویب کردند.
لاریجانی با لحن استفهامی ادامه داد: آیا به نظر شما این یک امر تناقض گونهای نیست که ابتدا چنین تصمیمی گرفته بودند که از طریق دیگری مساله را حل کنند و بعد همان کاری که نمیخواستند انجام دهند، را انجام دادند؟
لاریجانی گفت: این نشان میدهد که نیت آنها در ارائه بسته و بحث مذاکرات زیر سوال است و قصد و غرض آنها از ارائه بسته چیز دیگری است. دبیر شورایعالی امنیت ملی تاکید کرد: آنها باید بدانند که این گونه قطعنامهها هیچگونه تاثیری در اراده ما نخواهد داشت و اگر به دنبال محرومسازی ایران از فناوری اتمی هستند، اشتباه میکنند.
وی با اشاره به این که در سال گذشته نیز یک بار دیگر این اتفاق افتاد، گفت: آنها قصد داشتند پرونده ایران را به شورای امنیت ببرند و ما به آنها گفتیم که اگر این کار را انجام دهید، مجلس شورای اسلامی مصوبهای دارد که اگر پرونده به شورای امنیت برود، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی محدود خواهد شد و همین هم شد. «چه بهرهای از این کار بردند؟ چون تصور میکردند با این کار میتوانند بر اراده ما تاثیر گذارند».
دبیر شورایعالی امنیت ملی در ادامه کنفرانس مطبوعاتی، گفت: بسته پیشنهادی اروپا به جمهوری اسلامی ایران دارای ابهامهای زیادی است. لاریجانی افزود: در ابتدای این بسته آمده است که ما حقوق ایران را برای استفاده از انرژی صلحآمیز هستهای مطابق ماده ۲ انپیتی قبول داریم.
وی با بیان اینکه انپیتی دارای مواد روشنی است، تصریح کرد: چرا بر اساس ماده ۲ و چرا بر اساس ماده ۴ انپیتی نباشد.
دبیر شورایعالی امنیت ملی ایران، گفت: آیا وقتی میگویید ما حقوق ایران را براساس انپیتی برای دستیابی به انرژی هستهای قبول داریم، این امر شامل دو معنی، یکی نیروگاه و دیگری چرخه سوخت است.
لاریجانی با بیان این که در خصوص نیروگاه مناقشهای وجود ندارد، افزود: موضوع بیشتر بر روی چرخه سوخت است و چرا اروپاییها این امر را در بسته پیشنهادی خود ذکر نکردهاند. وی با اشاره به اینکه اگر اروپاییها چرخه سوخت را قبول دارند، پس چرا میگویید که آن را به حالت تعلیق درآورید، چرا که جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با چرخه سوخت هستهای در مرحله تحقیقات است. این مقام شورایعالی امنیت ملی با بیان این که محمد البرادعی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرده است که فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران هیچ تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی نیست، تاکید کرد: با این وجود چرا شما از تعلیق سخن میگویید و این موارد نشان میدهد که در بسته پیشنهادی اروپا تناقضهای زیادی وجود دارد. لاریجانی با اشاره به این که ما بر روی مذاکرات عادلانه تاکید داریم و چنین مذاکراتی نباید تحت فشار باشد و یا این که پیششرطهایی که صورت مساله را پاک میکند، نباید وجود داشته باشد، تاکید کرد: جمهوریاسلامی ایران بیش از این درخواست نداشته است. دبیر شورایعالی امنیت ملی تصریح کرد: ما اعلام کردهایم که شما از ابزارهای قدرت خود در خصوص مذاکرات که میتواند آن را از مسیر عقلانی خارج کند استفاده نکنید و ثانیا پیششرطهایی نگذارید تا مذاکرات بیخاصیت شود. لاریجانی در خصوص زمان اعلام پاسخ ایران به بسته پیشنهادی، افزود: همانطور که رییسجمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است زمان ارائه پاسخ ۲۲ اوت (۳۱مردادماه) است و اگر مشکل اروپا سر زمان اعلام پاسخ است ما این امر را قبلا به خاویرسولانا مسوول کمیته سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بودیم. وی افزود: ما همچنین اعلام کردهایم که اگر بررسیهای ما با توجه به تناقضهای پیش گفته، زودتر نیز به نتیجه برسد، ما پاسخ خود را زودتر ارائه خواهیم کرد. دبیر شورای امنیت ملی درباره رای کشورهای چین و روسیه و همچنین قطر به قطعنامه پیشنهادی کشورهای غربی در شورای امنیت، گفت: همه کشورها از جمله چین و روسیه بر اساس منافع خود تصمیم میگیرند و البته ما هم دوستانمان را با یک تجربه نمیآزماییم.
لاریجانی افزود: تصویر ساده از معادلات بینالمللی هم کمکی به حل و فصل مسائل نمیکند و ما هم نمیتوانیم برای کشورهای دیگر دستورالعمل بدهیم.
وی تاکید کرد: البته این گونه مواضع بیش از آنکه به ما ضربه بزند، به نقشآفرینی آنها در حل و فصل مسائل جهانی تاثیر میگذارد.
لاریجانی افزود: ارتباط و منافع ما با دیگر کشورها یک امر مستمر و دراز مدت است و ما یک مسیر طراحی شده و استراتژیک در تعامل با کشورها داریم.
وی درخصوص محتوای بسته پیشنهادی، گفت: ما از ابتدا گفتیم که این بسته ابهاماتی دارد و نکات مثبت و منفی آن را مطرح کردیم و گفتیم که کمیتههای جداگانه در حال بررسی بخشهای مختلف این بسته هستند و اعلام کردیم که این بسته بهصورت بالقوه زمینه باروری و بحث را دارد و نقطه خوبی برای آغاز مذاکرات است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: ما باید بتوانیم سوخت هستهای تولیدکنیم و این یعنی استقلال کشور و ما در این زمینه مسوولیت مهمی داریم. لاریجانی افزود: لازمه استقلال و سربلندی ایران در خصوص فناوری هستهای، ایستادگی در برابر گستاخیها، فشارهای غیرمعقول و غیرمنطقی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: اگر ایران امروز نتواند به سوخت هستهای دست یابد در نتیجه باید در۲۰سال آینده که سوخت فسیلی تمام میشود، نیازهای خود را از مراکز اتمی دنیا تامین کند.
وی با بیان اینکه ایران امروز یکی از کشورهای دارای دانش هستهای است، تاکید کرد: اگر این پایداری، استمرار پیدا کند، ایران در آینده دستاوردهای بیشتری خواهد داشت که استقلال ایران را در آینده تضمین میکند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: بحث هستهای ایران، بحث پیچیدهای نیست و براساس مذاکره قابل حل است.
لاریجانی گفت: کسانی که میخواهند متوسل به زور شوند خودشان موضوع را پیچیدهتر میکنند و منطقه بیش از این تحمل مسائل پیچیده را ندارد.
وی با بیان اینکه ایران در این مرحله پیشقدم نیست، افزود: اگر دیگران بخواهند مسائل منطقه را پیچیده کنند، باید عواقب آن را نیز تحمل کنند. لاریجانی با بیان اینکه ایران کشوری است دارای دانش اتمی و این مساله کمی نیست، تصریح کرد: امروز ایران در شرایطی است که در هر سه پروسه معدن تا کیک زرد، کیک زرد تا گاز یو اف ۶ و از گاز تا مواد غنی شدهروی پای خود ایستاده و مستقل است و مرحله تحقیق و توسعه غنیسازی هم راه افتاده است.
وی با اشاره به اینکه ما نمیخواهیم از سلاح نفت استفاده کنیم و دیگران بلرزند بلکه میخواهیم همه زندگی خوب داشته باشند، افزود: طبعا متناسب با رفتارها باید ایران اجازه داشته باشد از حقوق خود دفاع کند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: ما برای کسانی که میخواهند بلرزند توصیهای نداریم و تنها میگوییم که این امر بستگی به این دارد که شما در تصمیمات خود چه نوع تصمیمی بگیرید و ممکن است در برخی زمینهها مجبور باشید که بلرزید.
دبیر شورایعالی امنیتملی درخصوص تحریم اقتصادی احتمالی ایران گفت: تحریم علیه ایران آنقدر تاثیر بینالمللی دارد که آنها بیشتر ضرر خواهند کرد تا ما و اگر این اتفاق بیافتد، واکنش ما دردآور خواهد بود.
لاریجانی افزود: تحریم ایران ساده نیست و قبل از آنکه روی ما تاثیرگذار باشد، بر خودشان تاثیرگذار است و باید آنها تبعات آن را بپذیرند. وی گفت: ما از بابت تحریم نگرانی نداریم و بر تمام مسائل مسلط هستیم و ایران آنقدر منعطف هست که بتواند خود را با مسائل مختلف و تهدیدهای اینچنینی مطابقت دهد. لاریجانی درخصوص علت واکنش سرد کشورهای اسلامی در قبال تحولات لبنان گفت: البته به رفتار کشورهای اسلامی ایراد وارد است و اینگونه رفتار از سر دردمندی و مسوولیتپذیری نیست، البته زمزمههایی هم از کشورهای اسلامی درخصوص واکنش مناسب در برابر ادامه این جنگافروزی اسرائیل به گوش میرسد.
لاریجانی درخصوص تاثیر برخورد آمریکا با شرکتهای خارجی طرف معامله ایران بر اقتصاد جمهوری اسلامی گفت: این نوع اقدامات از سوی آمریکا چیز تازهای نیست و خیلی روی رفتار ما تاثیر نمیگذارد، حاکمان آمریکا خیلی ساده فکر میکنند که می توانند با این ابزارها رفتار ما را تغییر دهند، آنها باید ذهنیت خود را عوض کنند. وی درخصوص تهدید احتمالی ایران به حمله نظامی، تاکید کرد: تهدید ایران به این معنی است که ایران مجوز داشته باشد که فعالیتهای اتمی خود را پنهان کند، آیا این امر به نفع آنها است، ما که فعالیتهای هستهای خود را درحالحاضر آشکار انجام میدهیم، اما اگر این اتفاق بیافتد، شرایط منطقه هم تغییر میکند و البته بعید است، این کار احمقانه از سوی آمریکا انجام شود.
لاریجانی گفت: ما یک طرف مسوولیتپذیر هستیم و میخواهیم مذاکرات انجام شود، اما رفع ابهامات باید قبل از آغاز مذاکرات باشد نه بعد از مذاکرات، باید حداقلی از اعتماد بین طرفین ایجاد شود. لاریجانی همچنین در خصوص پاسخ نهایی ایران به بسته پیشنهادی گفت: این بسته با صورت بزک کرده و پشت آن با اهداف مختلفی به ما ارائه شد، بنابراین لازم است که با هوشمندی و با دقت رفتار طرف مقابل را بررسی کنیم. دبیر شورایعالی امنیت ملی افزود: ما رفتار شفاف را قبول داریم، اما محرومسازی از حق خود را نمیپذیریم. لاریجانی گفت: ما حاضریم در مذاکرات سازنده نگرانی طرف مقابل را رفع کنیم، اما درچه مذاکراتی، «ما به مذاکرات باز اعتقاد داریم، اگر هم موضوع تعلیق را مطرح میکنند باید در مذاکرات مطرح شود و آنها برای این استدلال داشته باشند، ما نمیتوانیم حقوق ایران را واگذار کنیم. دبیر شورایعالی امنیت ملی تاکید کرد: ما بر اساس استعدادها و زمینههای خود میخواهیم از حقوقی برخوردار باشیم و اینکه بگویند میتوانیم رهبری منطقه را به شرط از دست دادن ابزار و لوازم داشته باشیم، این حرف پرتناقضی است.
لاریجانی با اشاره به اینکه ما احتیاج به شعارها و توصیه دیگران نداریم، تصریح کرد: اینکه پرونده ایران هم در شورای امنیت سازمان ملل و هم در آژانس بینالمللی انرژی اتمی بررسی شود رفتار دوگانه ای است.
وی با بیان اینکه آژانس یک نهاد بینالمللی است و برخورد شورای امنیت با این موضوع به معنی کمخاصیت یا بیخاصیت کردن یک نهاد تخصصی است که کار خود را انجام میدهد، افزود: وقتی آژانس اعلام میکند فناوری هستهای ایران هیچ تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی ندارد، چرا شورای امنیت وارد میشود. دبیر شورایعالی امنیت ملی با اشاره به اینکه شورای امنیت یک مرجع حقوقی و حرفهای نیست و جنبه سیاسی دارد، افزود: این نشان میدهد که طرفهایی دنبال سیاسی کردن این مساله هستند. دبیر شورایعالی امنیت ملی افزود: ما مسیری که داریم با استقامت دنبال میکنیم و اینگونه قطعنامهها هیچ تاثیری در فناوری اتمی ایران نخواهد داشت و ما فناوری هستهای خود را گسترش خواهیم داد.
وی درخصوص شورای امنیت نیز با اشاره به اینکه سازوکار آن در دست قدرتهای بزرگ است و آمریکا نقش زیادی دارد، افزود: آنجا که نفعشان باشد آنها کار خود را انجام خواهند داد و با توصیه نیز موضوع رفع نمیشود و به همین دلیل باید آنها خودشان تصمیم بگیرند.
لاریجانی با بیان اینکه ما نمیخواهیم نظارتهای آژانس را کاهش دهیم، گفت: آنها باید کاری کنند که جمهوریاسلامی ایران مجبور به این کار نشود.
دبیر شورایعالی امنیتملی درخصوص نقش روسیه و چین در قطعنامه گفت: این دو کشور تلاش کردند تا شکل قطعنامه قدری تغییر کند و نمیتوان آن را نادیده گرفت و ما روابط خود را با این کشورها ادامه خواهیم داد.
وی افزود: ما روابط و همکاری خود را با روسیه در خصوص انرژی اتمی و فناوریهای تسلیحاتی ادامه خواهیم داد و با توجه به اینکه ایران از یک قدرت تسلیحاتی برخوردار است، فکر نمیکنیم این مسائل در آن تاثیرگذار باشد و این به نفع کشورهای منطقه است که روابط خود را با ایران حفظ کنند.
وی همچنین در خصوص تاثیر تغییر هیات مذاکرهکننده ایران در خصوص مسائل هستهای گفت: موضوع هستهای تصمیم نظام است و تغییر هیات تاثیر در آن ندارد.
همچنین در خصوص موضع ایران در قبال پیشنویس قطعنامهای که برای خروج لبنان از بحران که به وسیله آمریکا و فرانسه
تهیه شده و احتمالا به تصویب برسد، و اینکه آیا راههای خروج بحران لبنان این قطعنامه خواهد بود؟ تصریحکرد: این قطعنامه برای حل بحران لبنان ناتوان خواهد بود.
دبیر شورایعالی امنیت ملی علت ناتوانی این قطعنامه برای حل بحران لبنان را روشن دانست و گفت: این قطعنامه ناتوان است، زیرا تنها خواستههای یک طرف را در آن گنجاندهاند. وی گفت: قطعنامهای برای حل تجاوز اسرائیل به لبنان صادر شده اما مطابق یک بند آن، اسرای اسرائیلی باید آزاد شوند اما اسرای لبنانی بمانند و در مذاکراتی که بعدا زیر نظر سازمان ملل انجام خواهد شد، آزاد شوند.
لاریجانی پرسید: آیا به نظر شما این عادلانه است و آیا توقع میرود که مردم رشید لبنان آن را بپذیرند؟ وی با اشاره به ورود نیروهای چند ملیتی یا مسایلی که در مورد قطعنامه ۱۵۵۹ شورای امنیت وجود دارد، گفت: اشکال این به نکتهای برمیگردد که در مورد مساله اتمی ایران نیز هست و آن «یکطرفه دیدن» است.
دبیر شورایعالی امنیت ملی با بیان اینکه در واقع غرب دو چهره از خود به شرق نشان میدهد، گفت: یک چهره ارتجاعی و ماجراجویانه به سردمداری هیات حاکمه آمریکا و انگلیس و چهرهای منطقیتر و میانهروتر که سایر کشورهای اروپایی مانند ایتالیا و آلمان در پیش میگیرند.
لاریجانی گفت: اگر دولتهای بزرگ بهدنبال حل مساله هستند و میخواهند ماجراجویی و کشتار مردم خاتمه پیدا کند، باید روی همانها دست بگذارند، لذا ورود یک قطعنامه چند بندی که هر بند آن بحثهای زیادی دارد، به سادگی نمیتواند مساله بحران را مهار کند.
وی به این دولتها توصیه کرد: عاقلانه و دقیق به این حادثه نگاه کنند و بهدنبال این نباشند که اغراض خود را وارد این مساله کنند. دبیر شورایعالی امنیت ملی همچنین در خصوص راهکار ایران برای حل مشکل بحران خاورمیانه گفت: دکترین جمهوری اسلامی ایجاد ثبات پایدار در منطقه است.
لاریجانی وضعیت بحرانی فعلی فلسطین و لبنان را به زیان امنیت منطقه، دانست و تاکید کرد: ثبات پایدار با ورود نیروهای بیگانه و ارائه طرحهای ساختگی و مداخلهجویانه ای چون طرح خاورمیانه بزرگ و لشکرکشی و اشغال کشورها امکانپذیر نمیشود.
دبیر شورایعالی امنیت ملی با اشاره به اوضاع عراق گفت: در عراق هم دیدیم که لشکرکشی امنیت ایجاد نکرد و امروز وضعیت امنیت در این کشور به دو سال پیش بازگشته است. لاریجانی ادامه داد: آمریکاییها نتوانستند امنیت را در عراق برقرار کنند. آنان گفتند میخواهیم برج دموکراسی در عراق برپا کنیم اما زندان ابوغریب از آن بیرون آمد.
دبیر شورایعالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه «اشغالگران بهدنبال سلطه بر منطقه و منابع غنی نفت و گاز هستند»، گفت: امنیت پایدار باید توسط دولتهای منطقه ایجاد شود. دبیر شورایعالی امنیت ملی در پایان در خصوص تغییر سیاستهای ایران گفت: تغییر سیاست برای زمانی است که سیاست ما اشکال داشته باشد، ولی ما نیاز نمیبینیم که سیاست خود را تغییر دهیم زیرا آنها را درست و منطقی میدانیم. لاریجانی با تاکید بر اینکه «اگر لازم باشد در زمان مناسب همه چیز را برای مردم بازگو میکنیم»، اضافه کرد: مردم از موضع نظام حمایت میکنند و استراتژی دولت نیز استیفای حقوق ملت است.
ارسال نظر