گروه بنگاه‌ها: مدیرعامل صندوق تامین خسارت‌های بدنی از برنامه این مجموعه برای توانبخشی افرادی که پس ازتصادفات رانندگی سلامت کامل خود را به دست نمی‌آورند، خبر داد. علی جباری در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما با اشاره به نقش پررنگ سازمان بهزیستی کشور گفت: توانبخشی مجموعه‌ای از خدمات و اقدامات هماهنگ پزشکی، آموزشی، حرفه‌ای و اجتماعی است که برای بازتوانی فرد معلول و ارتقای سطح کارآیی او در بالاترین حد ممکن به‌منظور دستیابی به یک زندگی مستقل در جامعه عرضه می‌شود که ضمن تلاش و زحمت بسیار، مستلزم هزینه‌های قابل توجهی است و عمدتا افراد توان تامین آن را ندارند.

جباری گفت: صندوق تامین خسارت‌های بدنی با همکاری سازمان بهزیستی به‌دنبال راهکاری است تا از مصدومان حوادث رانندگی که دچار نقص عضو شده‌اند، حمایت کند.

وی ادامه داد: پرداخت خسارت به مصدومان حوادث رانندگی که دچار نقض عضو شده‌اند برای ادامه زندگی به تنهایی کافی نیست و باید تمهیداتی اتخاذ شود که صندوق به‌دنبال اجرای آن است.

او همچنین از برنامه صندوق تامین خسارت‌های بدنی برای شناسایی مقصران حوادث رانندگی که از صحنه تصادف فرار کرده‌‌اند با همکاری پلیس راهور خبر داد.

جباری با بیان اینکه صندوق تامین خسارت‌های بدنی مسوول جبران زیان دیدگان حوادث رانندگی که مقصر آن فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث، متواری از محل حادثه یا ناشناس باشد، است. یادآور شد: بیش از ۷۰ درصد پرونده‌هایی که در صندوق تشکیل می‌شود مربوط به مقصران حوادثی است که بعد از تصادف از صحنه حادثه فرار می‌کنند و هیچ مکانیزمی برای پیگیری آنها نیست .

او با تاکید بر اینکه مرگ در تصادف در‌صورتی‌که عمدی نباشد، قتل شبه‌عمد خواهد بود، تصریح کرد: مهم‌ترین مجازاتی که این جرم دارد پرداخت دیه است ؛ امروزه شرکت‌های بیمه پرداخت آن را تضمین می‌کنند و درصورتی‌که راننده مقصر بیمه‌نامه نداشته باشد، صندوق تامین خسارت‌های بدنی به او کمک خواهد کرد و قتل در نتیجه تصادف رانندگی به قصاص منتهی نمی‌شود.

جباری ادامه داد: اما اگر بعد از تصادف، مصدوم احتیاج به کمک فوری داشته باشد و راننده با وجود امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی یا با‌ وجود اینکه امکان کمک گرفتن از مأموران انتظامی وجود دارد از انجام این کار اجتناب کند یا به‌منظور فرار از تعقیب، محل اتفاق را ترک و مصدوم را رها کند بر حسب مورد در هر کدام از موارد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات محکوم خواهد شد و دادگاه نمی‌تواند در مورد این ماده تخفیفی قائل شود. مدیرعامل صندوق تامین خسارت‌های بدنی گفت: بنابراین در حال تدوین ساز و کار جدیدی با همکاری پلیس راهور برای یافتن مقصران حوادث رانندگی هستیم که قبل ازتوجه به ریکاوری خسارات پرداختی صندوق هدف توجه رانندگان به مقررات راهنمایی و رانندگی و رعایت اخلاق انسانی است.