هشدار به خطر انجماد سپرده‌های عمومی در بازار پول

گروه بازار پول- مدیرعامل موسسه اعتباری توسعه گفت: سپرده‌های عمومی نزد موسسات اعتباری باید با هدف تامین سرمایه برای تولید و اشتغال‌آفرینی به گردش در بیاید، نه این که با سرمایه‌گذاری در خرید و تجهیز شعب، منجمد شود. به گزارش روابط عمومی موسسه توسعه حیدر مستخدمین‌حسینی، در مراسم افتتاح شعبه بنفشه این موسسه در شهر گرگان با انتقاد از سرمایه‌گذاری‌های هنگفت برخی از موسسات اعتباری در خرید ملک برای شعب و تجهیز آنها افزود: از هر منظری که به این رفتار نگاه کنیم، قابل قبول نیست، چرا که مردم با اعتماد به موسسات اعتباری نقدینگی خود را در اختیار ما قرار می‌دهند و نباید این سپرده‌ها را صرف خرید ملک یا تجهیز بیش از حد نیاز شعب کرد.

مدیرعامل موسسه اعتباری توسعه تاکید کرد: چنین رویه‌ای نه تنها از نظر مقررات بانک مرکزی، استانداردهای بین‌المللی و حتی مقررات بازل نادرست است، بلکه از لحاظ اخلاقی، عرفی و شرعی نیز پذیرفته شده نیست و موسسه اعتباری توسعه هیچ‌گاه اعتماد و سرمایه سپرده‌گذاران خود را فدای رقابت‌های غیراخلاقی در شعبه‌آرایی و موارد این‌چنینی نمی‌کند.

وی گفت: صرف این که یک نهاد مالی از محل سپرده‌های مردم ساختمان‌های چندطبقه برای تجهیز شعب استفاده کند کار جالب و درستی نیست، چرا که این وجوه باید به گردش دربیاید تا گرهی از مشکلات مردم کم شود.

وی افزود: امروز موسسه اعتباری توسعه به عنوان باسابقه‌ترین بنگاه پولی و اعتباری کشور در بخش خصوصی موفق شده است با ارائه خدمات و روش‌هایی مانند کارت اعتباری ارزی (توسکا)، بانکداری در محل، پرداخت آنی سود سهامداران با کارت‌های الکترونیکی و موارد دیگر تراز عملیات بانکی و خدمات بانکداری را در کشور بالا ببرد.

به گفته وی، با وجود اینکه موسسه اعتباری توسعه نخستین موسسه اعتباری کاملا خصوصی است که با مجوز بانک مرکزی از سال ۱۳۷۶ کار خود را آغاز کرده، اما در سال‌های اخیر توانسته است با استفاده از ظرفیت‌های بسیار غنی نیروهای انسانی متخصص و جوان، نوع و کیفیت جدیدی از خدمات بانکی و اصول بانکداری ارائه کند.

معاون پیشین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفت: با این موفقیت‌ها که بی‌تردید در سایه عنایات الهی، همت و تلاش همکارانم در موسسه و اعتماد و اطمینان مردم حاصل شده، امروز گسترش دامنه ارائه این خدمات و افزودن بر تعداد افراد خانواده توسعه را وظیفه و راهبرد ملی، دینی و اخلاقی خود می‌دانیم.