جهت حرکت بیمه با خصوصیسازی مغایرت دارد
با توجه به این که بستر صنعت بیمه رو به خصوصیسازی سیر میکند، در عین حال جهت حرکتها در زمینه نقشآفرینی بخش دولتی است و در چنین شرایطی فضای بخشخصوصی محدودتر شده است. علی بنیریاح، کارشناس بیمهای در گفت و گو با جامعنیوز گفت: براساس فرمان ۱۰ مادهای رییس جمهوری، که قرار است بخشخصوصی رشد کند، ولی همچنان همه تحولات در دست همان ۴ شرکت دولتی و بیمه مرکزی است و این مساله نمیتواند حافظ منافع شرکتهای خصوصی باشد.
وی افزود: با توجه به این که خصوصیسازی در جهت رقابتیتر شدن صنعت بیمه است، اما انتخاب وزیر رفاه به عنوان رییس شورایعالی بیمه خلط مبحثی بین بیمههای بازرگانی و رفاه به وجود میآورد؛ زیرا نظارتها زیرنظر مستقیم رییس جمهوری انجام میشود.
بنیریاح در خصوص استقلال بیمههای خصوصی بیان کرد: سندیکای بیمهگران باید قویتر شود و اختیاراتی مانند تایید نرخها، ردهبندی شرکتهای بیمه و کنترل بازار به این سندیکا واگذار شود.
وی با اشاره به ضرورت حذف بیمه اتکایی اجباری در شرکتهای بیمهای افزود: همه شرکتهای بیمهای مکلف هستند ۲۵درصد حق بیمهها را به بیمه مرکزی واگذار کنند، در حالی که در تمام دنیا بیمه اتکایی اجباری متوقف شده است و شرکتهای بیمه با توجه به ظرفیتها و امکانات خود اقدام به عقد قردادهای اتکایی با شرکتهای اتکایی میکنند.
ارسال نظر