ایسنا- ۹۴درصد از منابع سرمایه‌ای بانک رفاه متعلق به سازمان تامین‌اجتماعی است که با ابلاغیه مقام معظم رهبری تعیین تکلیف می‌شود. دکتر پیمان نوری، رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل بانک رفاه، با اشاره به اینکه براساس مدارک و مستندات موجود در شبکه و اطلاعات مالی و حقوقی بانک رفاه، ۹۴درصد از منابع سرمایه‌ای این بانک در سنوات گذشته از سوی سازمان تامین‌اجتماعی تامین شده است، گفت: این بانک از نظر قانونی آمادگی بیشتری برای اجرایی شدن فرمان مقام معظم رهبری دارد.

یک میلیون و ۱۰۰‌هزار نفر مستمری‌بگیر

به گفته او براساس آمار ماهانه حدود یک‌میلیون و ۱۰۰‌هزار نفر، مستمری‌بگیران و بازنشستگان سازمان تامین‌اجتماعی، حقوق دوران بازنشستگی و سایر امکانات مالی مربوطه خود را از شبکه بانک رفاه دریافت می‌کنند، برای حدود یک‌میلیون و ۲۰۰هزار مورد نیز این بانک گیرنده حق بیمه است که از سوی کارگاه‌ها و اشخاص به عنوان بانک عامل سازمان تامین‌اجتماعی وصول می‌شود.

پرداخت حقوق براساس حروف الفبا

نوری با اشاره به حل مشکل صف‌های طولانی در ماه‌های گذشته در شعب این بانک تاکید کرد: با تمهیداتی که از سوی کارشناسان بانک رفاه و سازمان تامین‌اجتماعی اندیشیده شد در دو تا سه ماه گذشته طرح «نوبت‌دهی و نوبت‌بندی زمانی براساس حروف الفبا» در این بانک آغاز شده است. بر اساس این طرح مستمری بگیران از پنج تا ۲۵ هر ماه قادر خواهند بود به شعب تحت پوشش این بانک مراجعه و برحسب حروف الفبا حقوق بازنشستگی خود را دریافت کنند.

وی ادامه داد: به‌رغم اینکه هر طرح جدیدی برای اجرای کامل و نهایی شدن به صرف زمان‌ نیاز دارد اما این طرح به سرعت مورد استقبال جمع کثیری از مستمری‌بگیران قرار گرفت، البته هیچ طرحی در کشور وجود ندارد که رضایت ۱۰۰درصدی مردم را کسب کند.

استقرار واحدهای خدمات ویژه بازنشستگان از شهریورماه

وی ادامه داد: بانک رفاه به دنبال طرح مذکور طرح «تاسیس واحدهای خدمات ویژه» را در دستور کار خود قرار داد که از شهریورماه امسال به عنوان مرحله آزمایشی بخشی از مستمری‌بگیران و گیرندگان حقوق بازنشستگی تحت پوشش سازمان تامین‌اجتماعی که در حال حاضر از شعب معمولی استفاده می‌کنند، قادر خواهند بود از این واحدها استفاده کنند.

تا پایان آذرماه نیز بین ۱۴ تا ۱۵ واحد خدمات ویژه در تهران تاسیس و به بهره‌برداری خواهند رسید، بعد از این مرحله و پس از ارزیابی مجدد آثار این طرح بر رضایت مستمری‌بگیران، اولویت‌بندی توسعه این واحدها در کل کشور و به‌ویژه در مناطق محروم مدنظر خواهد بود. به این ترتیب تا دو سال آینده تمامی‌مستمری بگیران این سازمان قادر خواهند بود از خدمات این واحدها بهره‌مند شوند.

تایید ۳۱۳۳ طرح زودبازده تا پایان تیرماه

وی به طرح‌های زودبازده اقتصادی و عملکرد بانک رفاه در این میان اشاره‌ کرد و گفت: طرح‌های زودبازده راهگشای مشکل اشتغال در کشور هستند، به طوری که ظرف سه تا چهارسال آینده بین دو تا چهار میلیون نفر نیاز به اشتغال دارند.

وی ادامه داد: تا پایان تیرماه امسال ۱۰هزار و ۱۰۴ طرح زودبازده به بانک ارائه شده و از میان آنها ۳۱۳۳ طرح تایید شده و فرایند اعطای تسهیلات به آنها در حال انجام است. در عین حال ۸۳۵ طرح نیز رد شده‌اند. بدین ترتیب ۴۱درصد طرح‌های زودبازده در بانک رفاه تا مدت مذکور تعیین تکلیف شده‌اند. ۳۲درصد این طرح‌ها مورد تایید و هشت درصد نیز در چارچوب آیین‌نامه مصوب قرار نگرفته‌اند و به کارگروه‌های اشتغال استانی عودت شده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که معیارهای تعیین و تایید طرح‌های زودبازده چیست؟ تاکید کرد: آیین‌نامه تخصیص و تقدیم این تسهیلات به متقاضیان از طرف وزارت اموراقتصادی و دارایی تدوین شده است و شامل معیارهایی است که تقریبا و بجز موارد خاص از سوی کارگروه‌های اشتغال، استانداری‌ها، نظام بانکی و بانک مرکزی نسبت به آن اتفاق نظر صورت پذیرفته‌ است. در میان این معیارها میزان آورده صاحب طرح (متقاضی تسهیلات)، طول دوره بازگشت تسهیلات اعطایی، وثایق و سایر موارد موردنظر واقع شده است.

تهیه طرح تسهیلات مسکن برای مستمری‌بگیران

مدیرعامل بانک رفاه به برنامه‌های آتی بانک اشاره کرد و افزود: طرح «تسهیلات مسکن» برای قشر استفاده‌کننده از خدمات سازمان تامین‌اجتماعی در دستور کار بانک‌ رفاه قرار دارد که کارهای کارشناسی آن در پیش است. این طرح به شکلی است که استفاده‌کنندگان در مقابل سپرده قادر به بهره‌برداری از این تسهیلات خواهند بود. تسهیلات خودرو و لوازم خانگی نیز از جمله برنامه‌های بانک است که در چارچوب سیاست‌های بانک مرکزی، سیاست انبساطی مالی را پیگیری می‌کند.

به گفته مدیرعامل بانک رفاه طی روزهای اخیر، اطلاع‌رسانی برای اعطای ۱۰هزار هدایای ویژه به ۱۰هزار مشتری ویژه بانک انجام شده است که دارا نبودن چک برگشتی در حساب‌های قرض‌الحسنه جاری یکی از شرایط این مشتریان است.

تعیین تکلیف سهام قابل واگذاری به‌وسیله ابلاغیه مقام معظم رهبری

وی به اصل ۴۴ قانون اساسی اشاره و تصریح کرد: این ابلاغیه برای کشور تاریخ‌ساز است و انعکاس‌های اقتصادی بین‌المللی مطلوبی را به دنبال داشته است این امر بسیار حائز اهمیت است.

او افزود: بیش از ۹۴درصد از منابع سرمایه‌ای بانک رفاه که از سوی سازمان تامین‌اجتماعی تامین شده است با طرح این ابلاغیه و چگونگی واگذاری آن مورد بحث قرار می‌گیرد.

آماده‌سازی دو ساله بانک رفاه برای خصوصی‌سازی

او تاکید کرد: اراده مدیریتی نظام اقتصادی کشور زمان لازم برای خصوصی‌سازی بانک‌ها را متفاوت می‌کند. تعداد شعب، حجم دارایی‌ها، مطالبات و بدهی‌های آنها در زمان‌بری مذکور تفاوت ایجاد می‌کنند. اصلاح ساختار قبل از آغاز واگذاری سهام این موسسات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که تصور می‌کنم انجام این امر در بانک رفاه حداکثر دو سال به ‌طول بیانجامد.

وی در پاسخ به این سوال که با خصوصی‌سازی بانک‌ها تعدیل نیروی انسانی صورت می‌گیرد یا خیر؟ گفت: بر اساس استانداردهای فعلی نظام بانکی، بسیاری بانک‌ها از نظر نیروی انسانی در مضیقه هستند. در حال حاضر ادارات مرکزی و امور مناطق مجموعه بانک رفاه با ۷۰درصد از کادری فعالیت می‌کنند که در چهار سال گذشته به عنوان کادر مصوب و استاندارد شده برای آن اداره تعیین شده‌ است، بدین‌ترتیب حداقل در بانک رفاه پیش‌بینی تعدیل نیروی انسانی کاملا منتفی است.

تفاوت در نگاه بخش خصوصی و دولتی

مدیرعامل بانک رفاه حسابرسی بانک‌ها اشاره کرد و گفت: حسابرسی بانک‌های دولتی از سوی سازمان حسابرسی انجام می‌شود. این سازمان به عنوان حسابرس دولت در شفاف‌سازی اطلاعات شرکت‌های دولتی فعالیت می‌کنند. در حال حاضر نیز حسابرسان این سازمان در حال حسابرسی وضعیت مالی بانک‌های دولتی کشور هستند.