روی خط
خسارات ۵۳ میلیارد دلاری نرمافزارهای تقلبی
بر اساس آمار منتشر شده توسط Business Software Alliance حدود ۴۱درصد از تمامینرمافزارها و برنامههای رایانهای نصب شده بر روی کامپیوترها در سال ۲۰۰۸، کپیهای تقلبی بودهاند.
به گزارش فارس به نقل از ای تی پرتال، این رقم در مقایسه با سال ۲۰۰۷ حدود ۳درصد افزایش نشان میدهد. این حجم از کپی برداریهای غیرقانونی از نرم افزارهای رایانهای زیان ۵۳میلیارد دلاری را برای شرکتهای طراح این محصولات به همراه داشته است.
میزان فروش نرم افزارهای رایانهای نیز با ۱۴درصد افزایش در سال ۲۰۰۸ نسبت به سال ۲۰۰۷ به ۸۸میلیارد دلار رسیده است. بر اساس همین آمار در کشوری مثل آمریکا که قوانین سختگیرانهای علیه کپی غیرقانونی نرم افزار وضع شده، یک پنجم کل نرم افزارهای موجود بدون رعایت حقوق مالکیت معنوی مورد استفاده قرار میگیرند.
بررسیهای یاد شده حاکی است آسیا از لحاظ استفاده از نرم افزارهای کپی شده به طور غیرقانونی در رتبه اول است و ۶۰درصد نرم افزارهای در حال استفاده دراین قاره از این نوع هستند. این مساله ۱۵میلیارد دلار خسارت دراین قاره به بار آورده است.
کارشناسان Business Software Alliance معتقدند، استفاده از کپیهای تقلبی نرم افزارها ۱۵۰ تا ۲۰۰میلیارد دلار خسارت جانبی نیز به بار میآورد؛ زیرا به این کار امکان ارائه خدمات ارزش افزوده به کاربران از بین میرود.
ارسال نظر