برق خورشیدی در خوزستان

دنیای اقتصاد، اهواز، محمد علاف‌پور: معاون برنامه‌ریزی و مهندسی شرکت توزیع برق خوزستان گفت: هزینه استفاده از انرژی خورشیدی خیلی کمتر از انرژی الکتریکی است و به همین دلیل اگر مصرف این نوع انرژی در استان فرهنگ‌سازی شود قطعا صرفه‌جویی بیشتری در هزینه‌های برق خواهیم داشت. عبدالحسین لوافیان‌نژاد عنوان کرد: به‌دلیل تابش نور خورشید در طول روز منابع خوبی برای تولید انرژی خورشیدی در استان وجود دارد که می‌توان از این منابع برای کاهش بار شبکه برق الکتریکی استفاده کرد.

وی افزود: وزارت نیرو برای کاهش استفاده از انرژی‌هایی که از سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود بر تولید انرژی‌های نو که منابع دائمی هستند تاکید دارد.

معاون برنامه‌ریزی و مهندسی شرکت توزیع برق خوزستان بیان کرد: تولید انرژی خورشیدی در خوزستان به‌طور جدی دنبال می‌شود؛ به‌گونه‌ای که از سال‌های گذشته در برخی از روستاها و مناطق صعب‌العبور که امکان احداث شبکه برق الکتریکی وجود ندارد از پانل‌های خورشیدی برای تامین روشنایی و سایر مصارف استفاده می‌شود.

لوافیان‌نژاد تصریح کرد: در سال‌های ۸۸ تا ۹۰ استفاده از انرژی‌های خورشیدی ابتدا در روستا‌های صعب‌العبور ایذه، لالی، دزفول، مسجدسلیمان و تالاب شادگان انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۸۰ خانوار روستایی با هزینه چهار میلیارد تومان برای تامین برق خود از انرژی خورشیدی بهره‌مند شده‌اند. نصب پانل بر هر پشت‌بام خانه روستایی به ازای هر کیلو وات ۱۶ تا ۱۷ میلیون تومان هزینه دارد. معاون برنامه‌ریزی و مهندسی شرکت توزیع برق خوزستان اظهار کرد: خوزستان مستعد تولید انرژی‌های نو به‌ویژه انرژی خورشیدی است که علاوه‌بر نقاط صعب‌العبور اکنون به‌دلیل تداوم مصرف برق در نقاط شهری، استفاده از این انرژی مقرون به صرفه است. در بحث تولید انرژی برق از انرژی بادی نیز هم‌اکنون در ماهشهر این انرژی تولید و مصرف می‌شود.

لوافیان‌نژاد افزود: امسال اعتبار ۴۵۰ کیلو وات تولید انرژی خورشیدی برای خانوارهای شهری از سوی وزارت نیرو به خوزستان اختصاص یافته است. همچنین سال‌گذشته اعتبار تولید ۴۴۰ کیلووات را دریافت کردیم و تاکنون تعداد زیادی از مدارس، مساجد و برخی از اداره‌های مشترکان این شرکت در استان برای الگوسازی مصرف انرژی خورشیدی، از مصرف این نوع انرژی بهره‌مند شده‌اند.

وی بیان‌کرد: هم‌اکنون پانل‌های خورشیدی با تولید ۱۲۰ کیلووات برق در مساجد و ۱۰۰ کیلووات برق در مدارس استان نصب شده است که میزان برق تولیدی برای هر مسجد و هر مدرسه ۵ کیلووات است و توانسته روشنایی آن را تامین کند و مقداری بار شبکه برق الکتریکی را کاهش دهد. هزینه نصب پانل در این مراکز ۴ میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان بود که ۳ میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان آن را دولت و ما‌بقی را شرکت توزیع برق استان تامین کرده است.معاون برنامه‌ریزی و مهندسی شرکت توزیع برق خوزستان بیان کرد: اعتبار اختصاص یافته برای امسال، شامل مشترکان خانگی هم می‌شود و به همین منظور این مشترکان می‌توانند برای نصب پانل روی پشت‌بام منازل خود اقدام به ثبت‌نام کنند.

لوافیان‌نژاد تصریح کرد: با توجه به اعتبار اختصاص‌یافته برای نصب پانل‌های خورشیدی می‌توانیم تا پایان امسال از ۴۵۰ مشترک خانگی برای نصب پانل خورشیدی ثبت‌نام کنیم که ۵۰ درصد هزینه آن بر عهده وزارت نیرو است که در این‌صورت هزینه نصب پانل خورشیدی برای هر مشترک بین چهار تا پنج میلیون تومان خواهد بود.

وی اظهار کرد: ثبت‌نام برای نصب پانل‌های خورشیدی برای مشترکان خانگی از ۲۰ آبان‌ماه آغاز شده است و هر مشترک می‌تواند تا هزار وات از این انرژی استفاده کند.

لوافیان‌نژاد یادآور شد: علاوه‌بر مشترکان خانگی هم‌اکنون برخی شهرداری‌ها برای روشنایی خیابان‌ها، میادین و پارک‌ها از انرژی خورشیدی استفاده می‌کنند.