در سه ماه اول سال آینده صورت میگیرد
عرضه محصولات ذوبآهن در بورس اصفهان
دنیایاقتصاد- اصفهان - بتول فتاحی: مدیرعامل ذوبآهن از موفقیتهای مهم ذوبآهن در افزایش تولید و بومیسازی تکنولوژی کوره بلند خبر داد. براتی با اشاره به رکوردهای مهم تولیدی ذوبآهن در بخشهای مختلف تولیدی از جمله نورد، کوره بلند، فولادسازی و غیره گفت: ذوبآهن طی ۱۵ سال گذشته حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولید سالانه داشته است، اما در سال جاری با تلاش و همت مضاعف مدیران و کارکنان این کارخانه دستاوردهای خوبی در جهت افزایش تولید در این مجتمع حاصل شد.
وی افزود: با توجه به این رکوردهای مهم در امر تولید و با بهرهگیری از طرح توازن تا پایان سال جاری ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن فولاد مذاب و ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصولات فولادی در ذوبآهن اصفهان تولید میشود.
براتی در ادامه به تشریح طرحهای توسعه ذوبآهن پرداخت و گفت: طرح توازن یکی از این طرحها است که تمام پروژههای آن به غیر از کک سازی در سال جاری به بهرهبرداری میرسد و پروژه ککسازی نیز در ۶ ماه اول سال آینده به اتمام میرسد.
وی افزود: محور دوم توسعه ذوبآهن مربوط به طرح شهید کاظمی است که تولید سالانه ذوب آهن را به ۵ میلیون تن میرساند.
براتی هزینه طرح شهید کاظمی را ۱۵۰۰ میلیارد تومان و مدت اجرای آن را ۳ تا ۴ سال عنوان کرد و افزود: این طرح توسط ترکیبی از پیمانکاران داخلی و خارجی انجام میشود.
مدیر عامل ذوبآهن در خصوص طرح هدفمندسازی یارانهها و تاثیر آن روی ذوب آهن نیز گفت: این طرح، بهای برق، گاز و آب را افزایش داده اما با توجه به اینکه مصرف اصلی ذوبآهن انرژیهای مذکور نیست، بنابراین تاثیر هدفمندسازی یارانهها بر هزینههای دیگر واحدهای فولادی بسیار بیشتر از ذوبآهن است.
وی افزود: میتوان گفت این طرح باعث افزایش قدرت رقابتی ذوبآهن شده و سهام این شرکت در صورت عرضه در بورس با استقبال خوبی مواجه میشود.
براتی در ادامه از پذیرفته شدن ذوبآهن اصفهان در بورس خبر داد و گفت: هیات پذیرش بورس، ذوبآهن اصفهان را پذیرفته است و تنها مرحله واگذاری سهام مانده که اقدامات و هماهنگیهای آن در حال انجام است.
مدیرعامل ذوبآهن اصفهان تصریح کرد: ذوبآهن اصفهان تمام محصولات اصلی و فرعی خود را از طریق بورس در تهران عرضه میکند، اما تلاش ما این است که بورس اصفهان فعال شود تا بتوانیم این محصولات را در این بورس عرضه کنیم.
وی گفت: با توجه به توافقهای صورت گرفته شاهد فعالسازی بورس اصفهان در سه ماه اول سال آینده خواهیم بود.
براتی در ادامه، تولید ریل را از جمله برنامههای اصلی ذوبآهن اعلام کرد و گفت: در طرح شهید کاظمی طرحی برای تولید سالانه ۴۰۰ هزار تن ریل در نظر گرفته شده که این ریل مطابق استاندارد uic۶۰ بوده و جوابگوی نیازهای راهآهن جمهوری اسلامی است.
وی افزود: طرحی نیز در بخش نورد برای تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن ریل داریم که البته منعطف است و برای تولید مقاطع سنگین نیز قابل استفاده میباشد.
مدیرعامل ذوبآهن اصفهان در خصوص اقدامات این شرکت در راستای بومیسازی نیز گفت: هماکنون ۸۵ تا ۹۰ درصد قطعات مورد استفاده ذوبآهن در داخل و به طور عمده در خود ذوبآهن تولید میشود. ۱۰ درصد قطعاتی که از خارج وارد میشود نیز موارد استفاده کمی دارد و هزینه برای تولید آن به صرفه نیست.
براتی در ادامه به شورای راهبردی ذوبآهن در خصوص خودکفایی و بومی سازی اشاره کرد و گفت: در این شورا پروژههای مورد نیاز تعریف شده و توسط محققان دانشگاهی انجام میشود که حاصل آن در ذوبآهن مورد استفاده قرار میگیرد.
وی گفت: از جمله این پروژهها میتوان به فورمهای هوای دم دو جداره مسی اشاره کرد که به عنوان یک پروژه دانشگاهی تعریف شد و در ذوبآهن مورد استفاده قرار گرفت.
ارسال نظر