رییس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی:
صنایع از تحریم داخلی میهراسند
دنیای اقتصاد - مشهد - فاطمه رمارم: رییس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی گفت: ما کشوری ۷۵میلیون نفری هستیم که اگر تحریمهای خارجی دور تا دور کشور را محصور کند، باز هم نیازهای جمعیت کشور میتواند صنایع و بخش تولید را سرپا نگه دارد. شرکاء در جلسه کمیسیون تخصصی توسعه صادرات استان با بیان اینکه نگرانی ما بیشتر از تحریمهای داخلی است، اضافه کرد: امروز یک واحد تولیدی سرمایهگذاری شده برای ۳۵۰میلیون تومان نقدینگی جهت سرمایه در گردش ۱۶ ماه است تعطیل شده و این یعنی تحریم داخلی. وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی میتواند تحریمهای خارجی را دور بزند؛ اما همه مشکل ما مربوط به تحریمهای داخلی است، گفت: آیا وقت آن نرسیده یک تنفس و فرصتی برای جرایم بخشهای تولیدی و صنایع قائل شد.
نایب رییس خانه صنعت و معدن با طرح این پرسش که چرا جرایم تخفیف نمییابد، اضافه کرد: چرا تسهیلات به سمت تولیدکننده واقعی هدایت نمیشود.
شرکاء خاطر نشان کرد: مشکلات بخش تولید و صنایع عمدتا داخلی و نتیجه سلیقهای عمل کردن مسوولان است. آیا نباید تدابیری خاص و بسته حمایتی برای تولیدکننده داخلی تدوین شود؟ وی با اشاره به جرایم محیط زیست برای واحدهای تولیدی گفت: میزان جرایم یک واحد تولیدی از سال ۸۱ تاکنون به دلیل عدم پرداخت واحد مربوطه به ۳۱میلیارد تومان رسیده است؛ در حالی که ارزش کارخانه و این واحد تولیدی در این حد نمیباشد؛ اما جرایم هر ساله دو برابر شده تا به این رقم رسیده است.
رییس کمیسیون تخصصی توسعه صادرات خراسان رضوی نیز گفت: سیستم بانکی و مسوولان متوجه شدهاند که اگر راه حل منطقی برای این مسائل ارائه نشود، بیش از هر کس خود سیستم بانکی ضربه سختی از ناحیه این مشکلات عنوان شده، خواهد خورد. شافعی اظهار کرد: اگر هزاران کلید کارخانههای تعطیل شده به بانکها تحویل داده شود، باز هم مشکلات حل نمیشود؛ بنابراین راهاندازی کارخانجات، کمک به ادامه کار واحدهای تولیدی و رونق این بخش مشکلات بانکی را نیز حل خواهد کرد و به نفع این بخش خواهد بود.
وی در ادامه به وضعیت صادرات استان اشاره کرد و افزود: متاسفانه به دلیل نبود برنامه اصولی و بلندمدت در حوزه توسعه صادرات، استان با موانع و مشکلات فراوان مواجه است.
وی با بیان اینکه متاسفانه عمده این موانع داخلی است تا خارجی گفت: بی توجهی به رفع مسائل و موانع داخلی جفایی است که در حق بخش تولید و صادرات روا شده است.
ارسال نظر