نهمین کشتی غولپیکر ایرانی در بندر امیرآباد پهلو گرفت
تمام کشتیهایی که مالکیت ایران را داشته باشند، از تخفیف ۵۰درصدی عوارض بندری در ایران برخوردار میشوند. ساری- خبرنگار دنیای اقتصاد: نهمین کشتی غولپیکر ایرانی با نام ایران-امیرآباد با ظرفیت حمل هفتهزار تن کالا به ناوگان تجاری کشتیرانی دریای خزر پیوست.
جمشید خلیلی، مدیرعامل شرکت کشتیرانی دریای خزر با اعلام این مطلب که طرح گسترش ناوگان دریایی خزر ادامه دارد، افزود: کشتی ایران - امیرآباد به طول ۱۴۰متر و عرض ۵/۱۶متر به سفارش شرکت کشتیرانی خزر در کشور روسیه ساخته شد.
وی هزینه ساخت این کشتی را ۱۲میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این کشتی در بندر امیرآباد تحویل ایران شد، که با ورود آن، تعداد کشتیهای ناوگان کشتیرانی دریای خزر به ۹فروند رسید. خلیلی گفت: قرار است در ۴ماه آینده کشتی مشابه دیگری با نام ایران -ترکمن نیز که به سفارش ایران در حال ساخت است به جمع کشتیهای فوق افزوده شود.
وی تصریح کرد: ۴کشتی در این نوع با اخذ وام ۴۸میلیون دلاری از صندوق ذخیره ارزی خریداری شده است که ظرفیت حملونقل ناوگان دریایی کشتیرانی خزر را به ۵۲هزار تن افزایش خواهد داد.
مدیر شرکت کشتیرانی دریای خزر تعداد ناوگان حملونقل دریایی روسیه را در دریای خزر ۸۴کشتی اعلام کرد و افزود: این کشتیها با عمری بیش از ۳۵سال در حال تجارت هستند و باید تلاش شود تا نام ایران و پرچم ایران بر فراز آبهای خزر برافراشته بماند.
وی حجم صادرات کالا توسط ناوگان کشتیرانی دریای خزر را سالانه حدود ۵۰۰هزار تن اعلام کرد و افزود: هر ساله حدود ۶میلیون تن آهنآلات و چوب از کشورهای حاشیه دریای خزر و روسیه به ایران وارد میشود.
خلیلی یکی از مشکلات عمده در کشور را عدم سرمایهگذاری بخشخصوصی در این زمینه اعلام کرد و افزود: متاسفانه به دلیل آنکه برگشت سرمایه در این نوع سرمایهگذاریها در طولانی مدت اتفاق میافتد، بخشخصوصی رغبتی به سرمایهگذاری نشان نمیدهد.
وی در پایان از ساخت دو انبار بزرگ و مجهز در بنادر استان خبر داد و افزود: دلیل اصلی اختلاف بالای حجم صادرات و واردات، آشنا نبودن صادرکنندگان مواد خوراکی و میوهجات به اصول صادرات و نبود امکاناتی مانند انبارهای یخچالدار است که در آیندهای نزدیک، دو انبار مجهز برای رسیدن به این هدف ساخته خواهد شد.
ولیا... فرزانه، معاون برنامهریزی استاندار مازندران نیز در مراسم تحویلگیری این کشتی گفت: تمام کشتیهایی که مالکیت ایران را دارند و پرچم ایران بر فراز آنها به اهتزاز درآمده باشد از تخفیف ۵۰درصدی عوارض بندری در ایران برخوردار خواهند شد.
وی افزود: موقعیت جغرافیایی ایران به دلیل قرار گرفتن در چهارراه حملونقل دنیا برای توسعه این صنعت تجارت دریایی بسیار مناسب است.
وی گفت: بانک تجارت جهانی پیشبینی کرده تا ۱۵سال آینده خاورمیانه از نظر تجارت و اقتصاد، به شکوفایی خوبی میرسد و با تلاش کشورهای تازه استقلال یافته حاشیه دریای خزر برای دستیابی به آبهای آزاد مازندران با مبادی ورودی ترانزیتی شمال به جنوب میتواند در مسیر این تجارت جهانی قرار گیرد، به همین دلیل بارها این کشورها علاقهمندی خود را برای عقد قرارداد تجاری با بندر امیرآباد اعلام کردهاند.
قلینژاد، مدیرعامل بندر امیرآباد نیز این بندر را منطقه ویژه اقتصادی دانست و افزود: فاز اول بندر امیرآباد متشکل از ۱۴پست اسلکه در حال اجرا است و ۱۰پست از این اسکلهها در حال انجام است و ۴پست باقیمانده نیز در حال تهیه اساسنامه برای انجام مناقصه است.
وی متذکر شد: ۴پست اسکله باقیمانده با عمق آبخور بیش از ۸متر در نظر گرفته شده است تا کشتیهایی با بار ۱۰هزار تن نیز بتوانند در آنها پهلو بگیرند.
ارسال نظر