شماره روزنامه ۶۰۰۷
|

  • تغییر تور خانه‏‏‌های خالی

    تازه‌‌‌ترین قانون مصوب در حوزه ساماندهی بازار مسکن، تور خانه‌‌‌های خالی از سکنه را تغییر داد. بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره جزئیات قانون ساماندهی بازار مسکن، زمین و اجاره‌‌‌بها که به تازگی و پس از تایید شورای نگهبان لازم‌‌‌الاجرا شده است نشان می‌‌‌دهد، براساس این قانون، مرجع شناسایی و معرفی خانه‌‌‌های خالی، از این پس شهرداری‌‌‌ها خواهند بود. در قانونی که سال ۹۹ برای دریافت مالیات از خانه‌‌‌های خالی مصوب شد، وزارت راه وشهرسازی مکلف شد بعد از شناسایی خانه‌‌‌های خالی، فهرست این خانه‌‌‌ها را برای دریافت مالیات به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد. اما براساس قانون ساماندهی بازار مسکن، زمین و اجاره‌‌‌بها، از این پس شهرداری‌‌‌ها مسوول شناسایی این خانه‌‌‌ها و معرفی آنها به دولت برای دریافت مالیات خواهند بود. البته در قانون جدید یک مشوق مهم نیز برای شهرداری‌‌‌ها تعریف شده است.
  • آناتولی؛ سنگر منطقه‏‏‌ای جدید آمریکا

    دنیای اقتصاد: شورای آتلانتیک در مطلبی به قلم دوگا اونلود به بررسی حضور نیروهای آمریکایی در منطقه و نقشی که ترکیه می‌تواند برای ایجاد تعادل ایفا کند، پرداخت و نوشت: ایالات متحده تحت فشار است تا خاورمیانه را برای همیشه ترک کند. با افزایش انتقادات ضدآمریکایی، نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه به طور فزاینده‌‌‌ای مورد حمله قرار می‌‌‌گیرند. با این حال، نیروهای آمریکایی تا بازگشت به کشور فاصله زیادی دارند، به‌ویژه در بحبوحه کشمکش بین ایران و اسرائیل، فقدان آتش‌‌‌بس در جنگ غزه و تهدید مستمر دولت اسلامی عراق و شام (داعش). با وجود این‌، جو بایدن، رئیس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمهور ایالات متحده، فرصت دیپلماتیکی برای تقویت یک شراکت قدیمی دارد و ترکیه را به عنوان یک سنگر منطقه‌‌‌ای برای ایران متعادل‌‌‌تر قرار خواهد داد؛ مسوولیتی که ترکیه قبلا با میانجی‌گری بین ایران و ایالات متحده بر عهده گرفته است.
  • بحران تعدد سامانه‏‏‌های کسب‌وکار

    بررسی اولیه از تارنمای وزارتخانه‌‌‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط حاکی از شناسایی حدود ۵۰سامانه مختلف مرتبط با فعالیت‌‌‌‌‌‌های اقتصادی است که در صورت بررسی دقیق‌‌‌تر، تعداد این سامانه‌ها بسیار بیشتر خواهد بود. به‌‌‌‌طور مثال، تنها در سازمان امور مالیاتی‌‌‌ بیش‌‌‌ از ١٤عنوان سامانه‌‌‌ مختلف‌‌‌ وجود دارد. همچنین در حال حاضر بین‌‌‌ ٢٧ تا ٣٠پایگاه داده وجود دارد و برمبنای اطلاعات شورای اجرایی‌‌‌ فناوری اطلاعات، در مجموع ١٦٢دستگاه و نهاد اجرایی‌‌‌، بیش‌‌‌ از ١٦٤٤خدمت‌‌‌ الکترونیک‌‌‌ تعریف‌‌‌ کرده‌‌‌اند.
  • عقب‌نشینی آمریکا درمورد اسرائیل

    دنیای اقتصاد: وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه به کنگره گفت که دولت بایدن معتقد است که اسرائیل به احتمال زیاد استانداردهای بین المللی را در حمایت «نکردن» از غیرنظامیان در غزه نقض کرده، اما موارد خاصی را پیدا نکرده است که توقف کمک‌های نظامی را توجیه کند. «مایکل کراولی» در گزارش ۱۱مه در نیویورک‌تایمز نوشت، در دقیق‌ترین ارزیابی دولت از رفتار اسرائیل در غزه، وزارت امور خارجه در گزارشی کتبی گفت که اسرائیل «دانش، تجربه و ابزار لازم را برای اجرای بهترین شیوه‌ها برای کاهش آسیب غیرنظامیان در عملیات نظامی خود دارد.» اما این وزارتخانه افزود که «نتایج روی زمین، از جمله تلفات غیرنظامیان، پرسش‌های اساسی را درباره اینکه آیا نیروهای دفاعی اسرائیل به اندازه کافی از این ابزارها استفاده می‌کنند یا خیر، ایجاد می‌کند.» با این حال، این گزارش که در برخی قسمت‌ها دارای تضاد بود، می‌گوید که ایالات متحده هیچ مدرک محکمی درباره نقض‌های اسرائیل ندارد.
  • سیگنال‌های مثبت رگولاتور به لندتک‌ها

    دنیای اقتصاد: لندتک‌ها در سال گذشته با دستورالعمل زمستانه بانک مرکزی با چالش جدی برای ادامه حیات روبه‌رو شدند؛ تا جایی که انجمن فین‌تک نسبت به خطر نابودی و مهاجرت فعالان این صنعت به رگولاتور هشدار داد. اما حالا به نظر می‌رسد با مصوبه اخیر کارگروه اقتصاد دیجیتال مبنی بر کاهش ریسک ارائه خدمات تسهیلات‌یارها، در بین فعالان این حوزه نسبت به تعیین تکلیف کارمزد بارقه امیدی ایجاد شده است.
  • ۵ نکته کلیدی برای تربیت ذهن برنده

    مترجم: منا اختیاری
    «اشیش کوتاری»، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت «Happiness Squad» است که در سال ۲۰۲۲ با این هدف راه‏‏‌اندازی شد که به مردم کمک کند هنر و علم خوشبختی را در زندگی‏‏‌شان ادغام کنند. او پیش از پایه‏‏‌گذاری این شرکت ۲۵ سال در حوزه مشاوره فعالیت داشت و اقدامات حوزه رهبری، رفاه و تاب‏‏‌آوری را سازمان‏‏‌دهی می‏‏‌کرد. در این نوشتار او پنج نکته کلیدی را در این زمینه به اشتراک می‏‏‌گذارد.
  • مفهوم فراموش‌شده «کاپیتالیسم»

    دنیای اقتصاد-منصور بیطرف: اغلب اوقات ما معنی کلمات را بدون آنکه تاریخچه پیچیده و تغییر تعاریف آن را بدانیم، به‌کار می‌گیریم. «کاپیتالیسم» نمونه‌ای از این موارد است. «کاپیتالیسم: داستان پشت یک کلمه» نوشته مایکل سوننشر(Michael Sonenscher)، تاریخدان و روشنفکر بریتانیایی دانشگاه کمبریج این بحث را پیش می‌کشد که به سختی می‌شود کاپیتالیسم را تعریف کرد؛ حتی با آنکه کاپیتالیسم هواداران و انجمن‌های بی‌شماری را به همراه دارد. سوننشر که تاریخ سیاسی را در دانشگاه کمبریج تدریس می‌کند، متوجه شده است که ما واژه کاپیتالیسم را به سازمان‌های صنعتی، تخصص‌های فنی، تولیدکنندگان، رقابت‌ها یا بازارها مرتبط می‌سازیم. هدف اصلی این کتاب طرح این موضوع است که هرچند «کاپیتالیسم» را به مثابه واژه‌ای در نظر می‌گیریم که طیف موضوعات متفاوتی را شامل می‌شود، اما زمانی این واژه معنی خیلی مشخصی داشت که ما در طول زمان آن را فراموش کرده‌ایم. «کاپیتالیسم» در اوایل قرن نوزدهم در کشور فرانسه ابداع شد که به سرمایه‌گذاری ثروت بخش خصوصی در بدهی‌های عمومی به‌کار می‌رفت و به‌ویژه به ابزاری برای تامین مالی جنگ‌ها، تبدیل شده بود. این یعنی آنکه کاپیتالیسم، محصول مالکیت خصوصی سرمایه بود. سوننشر می‌نویسد: «درحالی‌که محکومان آن، افراد بدون سرمایه بودند.» به بیان دیگر، کاپیتالیسم در ابتدا آن‌طور که فهمیده می‌شد، یک فرضیه مالکیتی بود. کاپیتالیسم خودش آن‌طور که دیده می‌شد ابدا متهم به استثمار اقتصادی نبود. در عوض مساله در این سمت بود که چه کسی مالک سرمایه است. سوننشر این بحث را پیش می‌کشد که در حال حاضر آنچه به مراتب بدتر از کاپیتالیسم است، تقسیم کار مدرن است که هیچ راه‌حل روشنی ندارد. بر خلاف امروز و نه بر حسب تصادف، این تقسیم کار در ابتدا از کاپیتالیسم متمایز بود.
  • سهم صنایع ارزآور از سبد صادراتی

    دنیای اقتصاد: بررسی صادرات صنعتی کشور حاکی از این است که کالاهای صادراتی ارزان و با قیمت واحد پایین، سهم بالاتری از صادرات صنعتی کشور دارند. در مقابل، صنایع با قیمت واحد بالاتر که دارای ارزش‌افزوده و درآمد ارزی بیشتر برای کشور هستند، سهم اندکی از صادرات صنعتی کشور دارند. بررسی آمار تجارت در ۱۲ماهه ۱۴۰۲ همچنین حاکی از این است که صنعت تنها سهم ۱۵درصدی ارزشی از صادرات کشور دارد و اگرچه صادرات صنعتی کشور در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ارزشی ۱۰درصدی و رشد وزنی ۱۳درصدی داشته، اما از لحاظ ارزش واحد ۳درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش داشته است؛ موضوعی که نشان می‌دهد ارزش‌افزوده کالاهای صنعتی صادراتی همچنان پایین است. این موضوع همچنین به این معناست که صنایعی سهم بالاتری از سبد صادراتی کشور دارند که ارزآوری کمتری دارند. نکته قابل تامل دیگر در این زمینه این است که در صورت سیاستگذاری و اتخاذ استراتژی صنعتی صحیح و تقویت صنایع دارای ارزش‌افزوده بالاتر، این صنایع می‏‏‌توانند زمینه‏‏‌ساز جهش تولید، صادرات و رشد درآمدهای ارزی کشور باشند.
  • معامله بی‌شرمانه ترامپ با نفت

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: دونالد ترامپ در نشست اخیر خود با مدیران ارشد نفتی ایالات‌متحده پیشنهاد بی‌شرمانه‌ای را ارائه کرد و به آنها قول داد اگر یک‌میلیارد دلار به کمپین انتخاباتی او کمک کنند، تمام مقررات زیست‌محیطی جو بایدن را لغو و از تصویب هرگونه مقررات مشابه به‌شدت جلوگیری خواهد کرد. وی همچنین تاکید کرد تولید نفت را افزایش، موانع حفاری در مناطق حساس به محیط‌زیست را برطرف و قوانین کاهش آلودگی را معکوس کند.
  • چت‌بات‌ها صنعت آی‌تی هند را می‌بلعند؟

    دنیای اقتصاد: چه شغلی برای برون‌سپاری به هوش مصنوعی مناسب است؟ ابزارهای هوش مصنوعی امروزی، به خصوص چت جی‌پی‌تی، حافظه آسیب‌پذیری دارند که امکان مدیریت اشیای فیزیکی را ندارند و در تعامل با انسان‌ها بسیار بدتر از خود انسان‌ها هستند. این ابزارها در مدیریت اعداد و ارقام، به ویژه با وظایف کاملا تعریف‌شده مانند نوشتن کدهای کامپیوتری، برتری معناداری نسبت به انسان‌ها دارند.
  • وقت چرخش در صنعت پخش

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: استانداردهای GS۱ در صنعت پخش در حال افزایش است. این استانداردها به ساده‌‌‌سازی زنجیره تامین، افزایش کارآیی و کاهش هزینه‌‌‌ها کمک می‌کنند. مهدی مظهری نایب رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران در گفت‌وگو با رسانه «دنیای‌اقتصاد»، در حاشیه ششمین نمایشگاه صنعت پخش درکیش با اعلام این خبر گفت: مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران، به عنوان استانداردهای GS۱ ایران متولی توسعه این استانداردها در کشور است.
  • تحول پپسی در تجزیه‏‏‌ و تحلیل بینش مشتری

    مترجم: مریم رضایی
    شاید عجیب باشد که بدانیم فردی که در یکی از بزرگ‌ترین و شناخته‏‏‌شده‏‏‌ترین شرکت‌های دنیا، مسوول احیای یک بخش هسته‏‏‌ای کسب و کار شده که حدود ۱۰۰۰ فرد حرفه‏‏‌ای در آن کار می‏‏‌کنند، اذعان کرده این اولین تجربه‏‏‌ کاری‏‏‌اش در این حوزه بوده است. استفن گنز، مدیر ارشد تجزیه و تحلیل بینش مشتری در شرکت پپسی، می‏‏‌گوید: «من بازاریابم و قبلا هیچ‏‏‌گاه در بخش بینش مشتری کار نکرده بودم.» اما چشم‏‏‌انداز تازه و «کنجکاوی سیری‏‏‌ناپذیر در مورد انسان‏‏‌ها»، به گنز و تیم جهانی‏‏‌اش کمک کرد تصورشان را در مورد کارکرد بخش بینش مشتری تغییر دهند و مجموعه مهارت‏‏‌های جدیدی را برای آن تعریف و ایجاد کنند.
  • کشف ۲.۵میلیارد بشکه نفت‌خام

    دنیای اقتصاد: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه اکتشافات ذخایر جدید در دولت سیزدهم ۲میلیارد و ۵۰۰میلیون بشکه معادل نفت‌خام بوده است، گفت: در این دولت هشت مخزن نفتی و گازی جدید کشف‌ شده و کشف تازه‌ای هم محقق شده است که در آینده نزدیک وزیر نفت آن را اعلام خواهد کرد.
  • ناگفته‌های زندگی یک سینماگر جهانی

    دنیای اقتصاد-گروه‌ فرهنگ‌ و هنر: شب مهرداد اسکویی، مستندساز شناخته‌شده با شهرت جهانی، در دنیا در قالب شب‌های بخارا برگزار شد. در ابتدای این نشست علی دهباشی گفت: «من سر صحنه فیلم‌های مهرداد اسکویی نبوده‌ام و بسیاری از فیلم‌هایش را ندیده‌ام اما سر صحنه بسیاری از عکاسی‌هایش به‌خصوص در بخش پرتره‌ها بوده‌ام. یک ویژگی که در کار آقای اسکویی دیدم و حاصلش را به صورت عکس‌ها ملاحظه کردید که خیلی هم مهم است، هنر دیدن و کشف کردن آن لحظه از شخصیت سوژه هست که به مهارت کاملی این هنر را داراست. بارها با هم رفته‌ایم؛ ساعت‌های طولانی وقت گذاشته‌اند. طوری که سوژه علی‌رغم محبتی که به ایشان داشته، گاهی خسته هم شده اما من فقط تماشاگر کار او بودم. وقتی حاصل را می‌دیدم به علت شناختی که نسبت به سوژه‌هایی که ایشان انتخاب کرده بود داشتم و من بیشتر از آقای اسکویی می‌شناختمشان، از انتخاب لحظه و شخصیت حکایت داشت،از آشنایی عمیق و طولانی‌مدت با کسی که می‌خواست پرتره‌اش را بگیرد و این ویژگی کارش منحصر‌به‌فرد است.»
  • کسری اتوبوس در پایتخت؛ چند دستگاه؟

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: ناوگان اتوبوسرانی پایتخت بیش از ۲ برابر آنچه در حال حاضر «اتوبوس فعال» در شهر دارد، به اتوبوس جدید نیاز دارد تا «سهم حمل‌ونقل عمومی از ترددهای درون‌‌شهری» در ۱۴۰۴ به سطح مناسب افزایش پیدا کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر