شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۱ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۷۱

  • عاقبت حاجی فیروز!

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌و هنر: حاجی فیروز که پیش از این شادی می‌کرد و دایره می‌زد و آواز می‌خواند و از مردم عیدی می‌گرفت، حالا کارش به گدایی کشیده است؟ از حدود یک دهه پیش که شبکه‌های اجتماعی در ایران آرام‌آرام رونق پیدا کردند، انتقاد از وضعیت حاجی فیروز هم بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. مهم‌ترین نقدها خارج شدن این شخصیت رازآلود فرهنگ ایران از جایگاه و پایگاه تاریخی خود و آلوده شدنش به تکدی‌‌گری و چهارراه‌نشینی بود.
  • چرا باید نخبگان جلای وطن کنند؟

    آیین بزرگداشت کارآفرینان برتر ایرانی و افتتاح موزه کارآفرینان بزرگ ایران عصر روز یکشنبه در سالن همایش‌های فرخی یزدی در تهران برگزار شد. در این آیین که با اجرای احمد نجفی همراه بود، کارآفرینان برتر ایران در صنایع مختلف همچون دکتر محمدمهدی کامکار، مهندس پیمان کیانیان، دکتر سلطان حسین فتاحی، دکتر پرویز کلباسی، مهندس مهرداد یوسفی، مهندس داوود عابدی، دکتر علی‌اصغر کیهانی، دکتر محمدرضا گنجی با اهدای لوح، مورد تقدیر قرار گرفتند و همزمان با افتتاح موزه، از سردیس‌های آنان رونمایی شد.
  • اهدای گردنبند «پروین» به موزه سینما

    دنیای اقتصاد: همزمان با زادروز پروین اعتصامی، لباس و گردنبند این شاعر نامدار در فیلم «پروین» به موزه سینما اهدا می‌شود. در این مراسم که جمعه ۲۵ اسفند ساعت ۱۷ در سالن فردوس موزه سینما برگزار می‌شود، مارال بنی‌آدم، بازیگر نقش پروین اعتصامی که در جشنواره فیلم فجر موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن شد، به همراه محمدرضا ورزی، کارگردان فیلم، و همچنین سایر بازیگران و عوامل فیلم نیز حضور خواهند داشت. فیلم «پروین» درباره زندگی پروین اعتصامی، شاعر نامدار معاصر، است که زندگی وی از دوران جوانی تا لحظه درگذشت، سرشار از اتفاقات است. مارال بنی‌آدم، آزیتا حاجیان، حسین پاکدل، امیرحسین صدیق، رامین ناصرنصیر، رضا فیاضی، بیژن بنفشه‌خواه و… در این فیلم نقش‌آفرینی کرده‌اند.
  • «چیزی بهتر» در گالری استخر

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان «چیزی بهتر» به کیوریتوری محبوبه یزدانی از جمعه ۲۵ اسفندماه در گالری استخر برگزار می‌شود. یزدانی در توضیح این مجموعه آثار بیان کرده است: «این رخداد پلی برای گسست میان زندگی و هنر است و ما را به دنبال فضای خاموش کمتردیده‌شده‌ای از آثار هنرمندان می‌کشاند تا دریچه‌ای برای همراهی میان این دو عرصه‌ (هنر و زندگی) پیدا کند. تاکنون میان هنر و زیست آدمی چندان پیوستگی تشکیل نشده است و به همین خاطر ما به هر دو عرصه بدهکار هستیم. باشد که این بار فرصتی برای تولد نگاه هنرمند و زندگی‌مان رقم خورد. » علاقه‌مندان به بازدید از آثار این مجموعه تا ۲۵ فروردین فرصت دارند هر روز از ساعت ۱۷ تا ۲۱ به گالری استخر واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل رومی، کوچه رضایی، پلاک ۶، ایوان ربط مراجعه کنند.
  • «سقوط» هندی روی آنتن شبکه نمایش

    فیلم سینمایی «سقوط»، ساخته کاوشیک گانگولی، امروز از شبکه نمایش پخش می‌شود. در این فیلم با بازی پالاوی چاترجی، آرهندو بانارجی و لی‌لی چاکرابورتی می‌بینیم: مسافران قطار به دلیل تاخیر در حرکت قطارها و نبود امکانات اسکان مجبور می‌شوند که با یک اتوبوس به سفرشان ادامه دهند. ولی اتوبوس در دره سقوط می‌کند و مسافرانی که نجات یافته‌اند به دلیل صعب‌العبور بودن راه و اینکه نزدیک شب است مجبور می‌شوند که در همان دره شب را بگذرانند. آنها با هم آشنا شده و از زندگی‌شان برای هم صحبت می‌کنند در پایان شب تصمیم می‌گیرند که رازهایشان را برملا سازند و همه اتفاقات ناخوشایند را در همان‌جا بگذارند و بروند اما ... علاقه‌مندان به دیدن فیلم‌های هندی می‌توانند «سقوط» را ساعت ۲۱ از شبکه نمایش تماشا کنند.
  • صدای شهرام ناظری در کلیپ ادای دین به نورپور

    دنیای اقتصاد: نماهنگ «مردان خدا» با آهنگسازی زنده‌یاد سیاوش نورپور، صدای شهرام ناظری و تنظیم فرنود الهامی منتشر شد. این کلیپ با اجرای گروه‌های موسیقی «ساجنار» و «دوچار» به بهانه بزرگداشت روانشاد سیاوش نورپور، از استادان برجسته، و به پاس بیش از نیم قرن تلاش او در زمینه‌ موسیقی فولکلور، مقامی و سنتی ساخته شده است. نورپور آثار ارزشمندی همچون مهرنوشان، ده‌نگ دل، ارمغانی از باختران، جنگ جنگه وطنه، زمزم و سلسله موی دوست را از خود به یادگار گذاشته‌ است. فرنود الهامی درباره اجرای قطعه «مردان خدا» گفته است: «مردان خدا» از تصانیف زیبا و ماندگار تنبور، یادآور اجرای گروه موسیقی تنبورنوازان «شمس» در دهه ۶۰ است. تمام تلاش من و دوستانم در این مجموعه، این بوده است که به حس و حال این تصنیف، لطمه‌ای وارد نشود.
  • اعلام آمادگی انجمن تهیه‌کنندگان مستقل برای حفظ آثار تقوایی

    دنیای اقتصاد: انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینما برای همکاری در جمع‌آوری و حفظ آثار ناصر تقوایی اعلام آمادگی کرد. در گردهمایی که سیدغلامرضا موسوی رئیس انجمن، مژگان حکمت نایب‌رئیس انجمن، رضا درمیشیان و سلیمان علی‌محمد از اعضای شورای مرکزی انجمن تهیه‌کنندگان مستقل و مرضیه وفامهر، نویسنده، کارگردان، بازیگر و تهیه‌کننده حضور داشتند، طی آن لوح تقدیر یک عمر فعالیت سینمایی این انجمن به ناصر تقوایی، عضو پیشکسوت انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران، اهدا شد.
  • داستان‌های واقعی از قرنطینه ووهان در یک کتاب

    دنیای اقتصاد: کتاب «شهری در سکوت مرگبار؛ داستان‌هایی واقعی از ووهان» نوشته مورونگ شویی‌چن با ترجمه مسعود یوسف‌حصیرچین منتشر و راهی بازار نشر شد. مورونگ شویی‌چن، نویسنده این کتاب، یکی از نویسندگان شناخته‌شده چینی است که نامش از سال ٢٠١٣ به‌خاطر نوشته‌های صریحش در نیویورک‌تایمز سر زبان‌ها افتاد و حکومت چین با او دچار چالش شد.
  • تحلیل بازار تبلیغاتی سیما و رقبایش

    حاشیه‌های اخیر صداوسیما، موضوع بودجه ۲۴هزار میلیاردی صداوسیما در سال ۱۴۰۳ و چالش‌ها بر سر مدیریت شبکه نمایش خانگی را دوباره در کانون توجه قرار داده است. برخی کارشناسان معتقدند که صداوسیما با کاهش درآمدهای تبلیغاتی مواجه شده و به همین دلیل با هدف تضعیف شبکه نمایش خانگی، درصدد محدود کردن این رقیب قدرتمند و افزایش دوباره سهم خود از بازار است؛ اما برخی کارشناسان دیگر معتقدند که استانداردهای بازار و ویژگی‌های ذاتی هر پلتفرم تبلیغاتی، بازیگر اصلی در میدان رقابت‌هاست. دکتر علیرضا ربیعی‌راد، استراتژیست تبلیغات و مولف کتاب‌هایی در حوزه تبلیغات تجاری در ایران، معتقد است سهم از بازار تبلیغات برای رسانه‌ها و پلتفرم‌های مختلف، بر اساس کارویژه هر رسانه یا پلتفرم شکل خواهد گرفت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر