شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۰ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۸۰

  • آ‌رزو یا برنامه حذف فقر مطلق؟

    دنياي اقتصاد: در جریان ادامه رسیدگی به لایحه برنامه هفتم توسعه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اﻫﺪاف کمی ﺳﻨﺠﻪﻫﺎی عملکردی ﻧﻈﺎم تاﻣﯿﻦ اﺟﺘﻤﺎعی، ﺳﯿﺎﺳﺖﻫﺎی ﺣﻤﺎیتی و ﺗﻮزﯾﻊ ﻋﺎدﻻﻧﻪ درآﻣﺪ تصویب کردند که تا پایان اجرای این برنامه، فقر مطلق به صفر برسد. اما تحقق صفر شدن فقر مطلق ناشدنی به نظر می‌رسد. در حال حاضر حدود ۲۵میلیون نفر در فقر مطلق به سر می‌برند و صفر شدن فقر مطلق نیازمند منابع دولت، کاهش تورم و رشد اقتصادی بالا است. بنا بر گفته یک نماینده مجلس اگر نتوانیم تورم را مهار کنیم، میزان فقر شدید افزایش پیدا می‌کند.
  • بیم و امیدهای اعراب از ۷ اکتبر

    دنیای‌اقتصاد: در شرایطی که شورای همکاری خلیج فارس با محوریت عربستان سعودی تلاش می‌کند از تشدید تنش منطقه‌ای جلوگیری کند، جنگ غزه در حال آزمایش نفوذ این مجموعه است. اینکه رویکردهای دیپلماتیک این مجموعه و بها دادن به دیپلماسی با همه بازیگران منطقه‌ای از جمله ایران و اسرائیل می‌تواند از تصاعد بحران در منطقه جلوگیری کند، یا مجددا این مجموعه را به تجدیدنظر در اولویت‌های خود سوق خواهد داد.
  • بازنشسته‌ها در برنامه هفتم

    دنياي اقتصاد: نمایندگان مجلس با متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در طول اجرای برنامه هفتم موافقت کردند. قرار است حقوق بازنشستگان به ۹۰درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز برسد. برای عدالت در پرداخت حقوق بازنشستگان و نیز متناسب‌سازی حقوق آنها طبق هدف عنوان شده دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه هفتم اقدام لازم را به‌عمل آورد. این افزایش در سال اول معادل ۴۰درصد و در سال‌های بعد هرکدام ۳۰درصد خواهد بود.
  • سد خاشرود؛ زنگ خطر برای ایران

    دنیای‌اقتصاد-سعیده‌سادات فهری: باوجودی‌که هنوز تنش‌‌‌ها و جدال بر سر حقابه هیرمند با طالبان در افغانستان به نتیجه‌‌‌ای نرسیده، طالبان اعلام کرده که برنامه ساخت یک سد در خاشرود ولایت نیمروز در نزدیکی مرز ایران را دارد. خاشرود یکی از شاخه‌‌‌های رود هیرمند است که مدت‌‌‌هاست محل تنش بین ایران و افغانستان است. ایران بارها و بارها مطالبه خود از حقابه رود هیرمند را مطرح کرده اما مقام‌‌‌های حکومت طالبان می‌‌‌گویند که به علت خشکسالی آب کافی وجود ندارد.
  • امیرعبداللهیان به سفیرمان در ابوظبی چه گفت؟

    ایسنا: سفیر جمهوری اسلامی ایران در امارات عربی متحده دوشنبه شب با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و رایزنی کرد. در این دیدار رضا عامری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در امارات عربی متحده ضمن ارائه گزارشی از روند رو به رشد روابط میان دو کشور، راه‏‏‌های توسعه مناسبات و رفع موانع و حل و فصل مشکلات اجرایی را با وزیر امور خارجه کشورمان مورد گفت‏‏‌وگو و تبادل نظر قرار داد. وزیر امور خارجه نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت تقویت روابط راهبردی و توسعه مناسبات در راستای سیاست تقویت روابط با همسایگان، روابط تهران و ابوظبی را در مسیر ارتقا و رشد ارزیابی و ابراز امیدواری کرد برخی مسائل اجرایی فی‏‏‌مابین خصوصا در ابعاد اقتصادی و تجاری نیز با همکاری مقامات و مسوولان دو طرف و در راستای تحقق اراده رهبران دو کشور هرچه زودتر حل و فصل شود. در این دیدار آخرین تحولات فلسطین و غزه نیز مورد بحث و گفت‏‏‌وگو قرار گرفت.
  • هیات عالی‌رتبه چین به تهران می‏‏‌آید

    تسنیم: رئیس انجمن دوستی ایران و چین از برگزاری چهاردهمین اجلاس سالانه انجمن‏‏‌های دوستی ایران و چین در روز شنبه آینده خبر داد. علاءالدین بروجردی، رئیس انجمن دوستی ایران و چین از برنامه سفر یک هیات عالی‌رتبه چین به تهران به دعوت رسمی این انجمن و برگزاری «چهاردهمین اجلاس سالانه انجمن‏‏‌های دوستی دو کشور» به میزبانی تهران خبر داد. به گفته بروجردی، هیات عالی‌رتبه چین به سرپرستی یانگ وانمینگ، رئیس انجمن دوستی چین با کشورهای خارجی که از مقامات سطح بالای این کشور به شمار می‏‏‌رود، در راس هیاتی از معاونان و مدیران کل حوزه آسیا و آفریقای این انجمن شامگاه جمعه سوم آذر ماه وارد تهران خواهند شد و آیین افتتاحیه چهاردهمین نشست مشترک سالانه انجمن‏‏‌های دوستی ایران و چین عصر شنبه (چهارم آذر ماه) در تهران و به میزبانی انجمن دوستی ایران و چین برگزار خواهد شد.
  • همکاری‏‏‌های ریلی‏‏‌ و جاده‏‏‌ای تهران و باکو

    ایسنا: حکمت حاجی‏‏‌اف، دستیار رئیس جمهوری آذربایجان در امور سیاسی در جمع خبرنگاران گفت که اولین تماس‏‏‌ها درباره وضعیت بازسازی مواصلات جاده‏‏‌ای و ریلی میان جمهوری خودمختار نخجوان و دیگر مناطق جمهوری آذربایجان با ایران انجام شده است. به گزاری خبرگزاری ترند، حاجی‏‏‌اف در این‌باره گفت: «کار در این زمینه آغاز شده و توسط وزرای مربوطه در حال انجام است. روی رود ارس در زنگیلان و آق‏‏‌بند برای دسترسی به خاک ایران پل‏‏‌هایی در حال احداث است و از آنجا هم جاده‏‏‌های مواصلاتی و خطوط راه‏‏‌آهن به نخجوان احداث می‏‏‌شود.» حاجی‏‏‌اف ادامه داد: «متاسفانه، در مدت ۳ سال گذشته، ارمنستان اقدامات قابل‌توجهی در راستای احداث و توسعه این گذرگاه انجام نداده است. نمی‌توانیم منتظر تصمیم‏‏‌گیری ارمنستان بمانیم. در گذرگاه میانی، فرصت‏‏‌های جدیدی در حال ایجاد شدن است و ما باید با ارزیابی درست این فرصت‏‏‌‎ها، روابط جدیدی برقرار کنیم.»
  • اسرائیل به دنبال کشاندن آمریکا به جنگ گسترده‌‌‌تر

    دنیای‌اقتصاد: دو مقام آمریکایی و اسرائیلی به اکسیوس گفتند، آموس هوخشتاین، مشاور ارشد بایدن، روز دوشنبه برای گفت‌وگو با مقامات ارشد اسرائیلی درباره جلوگیری از جنگ بین اسرائیل و لبنان وارد تل‌آویو شد. برخی در دولت بایدن نگران هستند که اسرائیل در تلاش است تا ایالات متحده و سایر کشور‌‌‌ها را بیش از پیش وارد درگیری کند. به گزارش سایت «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: مقامات ایالات متحده می‌گویند که نگرانی فزاینده‌ای در کاخ سفید وجود دارد که اقدام نظامی اسرائیل در لبنان تنش‌ها را در امتداد مرز تشدید ‌کند که می‌تواند به یک جنگ منطقه‌ای منجر شود.
  • آمریکا سازمان‌های بین‌المللی را بی‌خاصیت کرد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهور در نشست فوق‌العاده سران بریکس (قدرت‌های اقتصادی نوظهور) با بیان اینکه آمریکا همه سازمان‌های بین‌المللی را بی‌خاصیت کرده است، پیشنهادهایی را برای توقف جنایات صهیونیست‌ها ارائه کرد.
  • «واقع‌‌‌بینانه‌‌‌ترین» راهکار برای اداره غزه پساجنگ از نظر ایران

    ایسنا: امیرسعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل در گفت‌‌‌وگویی با المانیتور ضمن انتقاد از تشدید حضور نظامی آمریکا در منطقه، بار دیگر ادعاها درباره نقش داشتن ایران در عملیات «طوفان الاقصی» را رد کرده و «واقع‌‌‌بینانه‌‌‌ترین» راهکار برای اداره غزه پسا-جنگ را تشریح کرد. ایروانی گفت که تهران به دنبال برانگیختن هیچ‌گونه جنگ منطقه‌‌‌ای نیست و تنها در صورتی که تهدیدی متوجه منافع ملی آن باشد، وارد جنگ رژیم صهیونیستی-حماس خواهد شد. او با این وجود هشدار داد که حضور رو به افزایش آمریکا در منطقه، بیش از پیش آن را در معرض حمله قرار می‌‌‌دهد.
  • تمام تشکیلات آناکاندا را خریداری کردیم

    رضا نیازمند: در همان جلسه من تمام تشکیلات آناکاندا را از آنها خریدم و تمام کارکنان آنها را به ایران بردم و به کار گماردم‌. آنها هم با کمال موفقیت شرکت مس سرچشمه را به راه انداختند و اکنون کارها نزدیک به اتمام است‌. بعد گفتم که در همان جلسه اول من تمام تاسیسات فروش آناکاندا در لندن را هم خریدم با ساختمان و کارمندان و رئیس فروش و حتی یک صندلی فروش در بورس لندن. اکنون چهار سال است که کارمندان ایرانی درلندن عملا کارآموزی می‌بینند و اکنون در انتظار مس هستند تا در بورس لندن بفروشند‌. با این توصیف من دستگاه فروش دارم و از شما هم تشکر می‌کنم و خداحافظی و تشکر کردم. وقتی که به تهران بازگشتم نامه بسیار تجلیل‌آمیزی از لیلینتال دریافت کردم که به خط خودش نوشته بود و به من تبریک گفته بود‌. چهار سال گذشت، ولی بسیار سخت. معدن مس سرچشمه برای افتتاح حاضر شد‌.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱

    روزنامه هم‌میهن گزارش یک دیروز خود را به موضوع انتخابات مجلس اختصاص داده و با تیتر «مخالفان درون جناحی خالص‌سازان»، شرایط کنونی انتخابات را بررسی کرده: «برخی دیگر از رسانه‌های اصولگرا، به نقد ردصلاحیت‌ها پرداختند و چهره‌های سیاسی اصولگرا نیز واکنش‌های مختلفی نشان دادند و حزب موتلفه نیز در نامه‌ای به شورای نگهبان خواستار تغییر روش بررسی تاییدصلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان شدند.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر