شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۳ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۹۳

  • بازی ضعیف در تجارت اسباب‌بازی

    دنیای‌اقتصاد: بازار اسباب‌بازی در دنیا، بزرگ و پرسود است؛ اما ایران نتوانسته است از این بازار بهره ببرد. در آخرین آمارهای جهانی پیش‌بینی شده است که این بازار حداقل تا ۲۰۲۸ سالانه ۳.۵درصد رشد دائمی داشته ‌باشد. اما تجارت این محصولات در ایران چشم‌اندازی ۵۰میلیون دلاری دارد. بازوی پژوهشی مجلس در گزارشی، مشکلات این صنعت را فهرست و پیشنهادهایی نیز ارائه کرده است.
  • تسهیل واردات کالاهای تحریمی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌کل گمرک اعلام کرد که تصمیم مهم نشست شورای هماهنگی سران قوا، تسهیل واردات کالاهای تحریمی و تسریع در انجام پروژه‌های زیربنایی و بزرگ است
  • ارز آوری مناطق آزاد

    دنیای‌اقتصاد: دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی با بیان اینکه ارزآوری مناطق آزاد و ویژه در سال‌۱۴۰۱ حدود ۱۴.۵میلیارد یورو بوده، گفت: در دو سال‌اخیر نرخ رشد اقتصادی بالای ۴.۵درصد را در کشور تجربه کردیم که یعنی اقتصاد ایران در این مدت حدود ۹‌درصد بزرگتر شده‌است.
  • لزوم مشورت با بخش‌خصوصی برای تدوین قوانین صنایع دستی

    دنیای‌اقتصاد: در نشست اعضای کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌‌‌‌‌‌دستی اتاق ایران مشکلات صنعت فرش و صنایع‌دستی را بررسی کردند و قرار شد این مشکلات دسته‌بندی شده و به مسوولان مربوطه ارسال‌شود.
  • سردمداران ارزش‌افزوده تولید

    دنیای‌اقتصاد: شش‌گروه فعالیت صنعتی سهم ۸۰درصدی از ارزش‌افزوده بخش صنعت داشته‌‌‌اند و سهم مابقی ۱۸گروه فعالیت از ارزش‌افزوده کل صنعت، ۲۰‌درصد است. صنایع مختلف از ۰.۱‌درصد تا ۲۷‌درصد از ارزش‌افزوده بخش صنعت سهم داشته‌‌‌اند. بررسی‎ها نشان می‌دهد از بین ۲۴رشته فعالیت صنعتی مورد بررسی، صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی بالاترین سهم و صنایع تولید چرم و مصنوعات چرمی کمترین سهم را از لحاظ سهم در ارزش‌افزوده کل صنعت در ۹ماهه ۱۴۰۱ داشته‌‌‌اند.
  • ضرورت حمایت از تاسیس واحدهای صنعتی بزرگ‌ مقیاس در ایران

    قاسم خرمی/ کارشناس موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی
    بدون شک، یکی از عوامل مهم در ایجاد تغییرات صنعتی در جهان، حداقل طی یک‌صد سال اخیر، بروز و ظهور شرکت‌ها، بنگاه‌ها و واحدهای بزرگ بوده است. ظهور شرکت‌های بزرگ‌مقیاس از یک‌طرف ناشی از رشد فزاینده تقاضا و نیازهای مصرفی جامعه و از دیگر سو، استقرار الگوی نوین مدیریت صنعتی مبتنی بر افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌هاست.
  • تخصیص ۱۰‌هزار میلیارد تومان برای نوسازی شبکه برق

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت برق منطقه‌‌‌ای تهران از تخصیص اعتبار ۱۰‌هزار میلیارد تومانی برای نوسازی و بهسازی شبکه برق خبر داد.
  • افزایش بیش از ۵ هزار مگاواتی تولید برق تا دو سال آینده

    دنیای‌اقتصاد: انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر در دولت سیزدهم مورد توجه بیشتری قرار گرفته و برنامه‌‌‌ریزی شده است که در طول چهارسال آینده بیش از ۱۱هزار مگاوات نیروگاه، اعم از نیروگاه تجدید که عمدتا خورشیدی هستند، در مدار تولید قرار بگیرد و تا دو سال آینده حداقل ۵۰‌درصد آن به سبد تولید برق کشور اضافه شود. به گزارش «ایسنا»، در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌‌‌های تجدیدپذیر در کشور به ۱۱۰۰مگاوات افزایش یافته است که سالانه با تولید بالغ بر ۲۱۵۴میلیون کیلووات ساعت برق، ناترازی برق را به‌خصوص در زمان‌‌‌‌های پیک کاهش می‌دهد. همچنین سالانه از مصرف بالغ بر ۶۸۵میلیون مترمکعب معادل گاز طبیعی و انتشار یک‌میلیون و ۶۶۴هزار و ۵۷۸‌هزار تن آلاینده‌‌‌های زیست‌محیطی جلوگیری کرده و باعث صرفه‌‌‌جویی ۵۳۰.۷۳۵‌هزار مترمکعب آب در فرآیند تولید برق می‌شود. امروزه به دلیل مسائل اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی، استفاده از انرژی تجدیدپذیر به عنوان جایگزین مناسب برای حامل‌‌‌های انرژی فسیلی توصیه می‌شود، چرا که کاهش ذخایر سوخت فسیلی از یک‌سو و غیرواقعی بودن قیمت این حامل‌‌‌ها از سویی دیگر موجب هدررفت منابع مالی کشور در حوزه‌‌‌های مختلف و به‌خصوص در بخش صنعت برق شده است.
  • رشد ۲۷۳ درصدی صدور بیمه‌‌‌نامه‌‌‌های اعتباری صندوق بیمه معدنی

    ارزش صدور بیمه‌نامه‌های اعتباری صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی در هشت‌ماه سال ۱۴۰۲، رشد ۲۷۳درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت کرد. به گزارش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، در این مدت ۴۴بیمه‌‌‌نامه به ارزش بیش از ۳۴‌هزار میلیارد ریال صادر شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر