شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۵ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۸۵

  • احتمال نافرجامی افزایش سن بازنشستگی

    دنياي اقتصاد: از ۲۸‌آبان ماه که نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان صندوق‌ها، سن بازنشستگی را برای گروه‌های مختلف افزایش دادند، انتقادها به این مصوبه همچنان ادامه دارد‌. انتقادهایی که روز گذشته از سوی یکی از عالی‌ترین مقام‌های کشور نیز به این مصوبه وارد شد و سرنوشت این مصوبه مجلس را بیش از گذشته دچار ابهام کرد‌.
  • «دیلمان»؛ حافظ امنیت خزر

    دنیای‌اقتصاد: یک ناوشکن جنگی پیشرفته به ناوگان دریای خزر ایران اضافه شد که قادر به پرتاب موشک‌های کروز و اژدر است. ناوشکن «دیلمان» که به نوعی نسل پنج خانواده ناوشکن‌های کلاس موج محسوب می‌شود، می‌تواند بیش از ۱۰۰هدف شامل شناور، پهپاد، بالگرد، زیردریایی و هواپیما را به‌طور همزمان شناسایی کند. این کشتی جنگی جدید نفوذ ایران را در آسیای مرکزی نشان می‌دهد.
  • پل ۱۵۰۰ ساله اصفهان با قیر خفه می‌شود؟

    دنياي اقتصاد- فاطمه علي‌اصغر: پل سوق‌الجیشی «شهرستان» که بیش از هزارسال عمر کرده و هسته نخستین اصفهان قدیم دور آن شکل گرفته، چند روز پیش با قیرگونی پوشانده شد تا سنگ‌فرش‌های جدید رویش سوار شود. این در حالی است که کارشناسان در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» این روش را غیراصولی می‌دانند و معتقدند؛ این روش به پل آسیب‌های جدی می‌رساند و لایه‌های زیرین آن را خفه می‌کند.
  • فردوست به مس سرچشمه بازرس فرستاد

    رضا نیازمند: حالا که من از مدیریت عاملی شرکت مس سرچشمه استعفا داده‌ام، فردوست موقعیت را مناسب دید و بلافاصله پس از تعیین مهندس توکلی به مدیریت عاملی مس سرچشمه، سه نفر بازرس به مس سرچشمه فرستاد که برای من پرونده بسازند. این سه نفر یکی سرهنگ و قبلا رئیس زندان بود. دومی سرهنگ دو و قبلا رئیس تامینات شهربانی بود. سومی جوان مهندسی بود از سازمان برنامه که قبلا تقاضای استخدام در سازمان گسترش کرده بود و قبول نشده بود و رفته بود سازمان برنامه. دو سرهنگ نامبرده بی‌سواد و اصلا انگلیسی نمی‌دانستند. تا من از جریان اطلاع پیدا کردم، به توکلی تلفن زدم و گفتم که فردوست حق ندارد بازرس به مس سرچشمه بفرستد و داستان قبلی را که با فردوست داشتم برایش شرح دادم. توکلی گفت نه من و نه شما کار خلافی نکرده‌ایم که بترسیم و به کارمندانش دستور داد که با بازرسان همکاری کنند. تقی توکلی که مدیرعامل مس سرچشمه شده بود، با احترام این‌بازرسان را پذیرفت. چندی بعد به من خبر دادند که یک پرونده با ۵۳ تخلف برای من درست شده این همان دورانی بود که هر روز آبروی یک مجری طرح یا وزیر را در تلویزیون می‌بردند‌.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

    روزنامه سازندگی در صفحه یک خود به موضوع آلودگی هوای تهران باتیتر «خفه می‌شویم» پرداخت و نوشت تهرانی‌ها از ابتدای امسال فقط ۹روز هوای پاک داشتند. این روزنامه همچنین این پرسش را مطرح کرد که چرا شهرداری و دستگاه‌های دولتی به فکر سلامت مردم نیستند‌؟ در کنار این روزنامه، روزنامه‌های هم‌میهن با تیتر «یک گزارش تکراری؛ تهران هوا ندارد» روزنامه فرهیختگان با تیتر «بهانه از مازوت هم بیشتر است» به موضوع آلودگی هوای تهران در صفحه یک خود پرداختند.
  • نزدیکی کم سابقه ایران و ترکیه

    دنیای‌اقتصاد: با شروع جنگ بین اسرائیل و فلسطین شاهد تحولات بسیاری در منطقه و جهان هستیم. همچنین بسیاری از مناسبات و روابط فیمابین کشورها و جریان‌‌‌های مختلف نیز متاثر از این جنگ یا نزدیک‌‌‌تر شده یا فاصله گرفته است. اما روابط ایران و ترکیه یا دقیق‌‌‌تر محور ایرانی جریان مقاومت و محور اخوانی آن در ترکیه در پس این تحولات بیش از گذشته نزدیک شده است. علاوه بر دیدار روسای جمهور دو کشور در حاشیه اجلاس اکو در ازبکستان، تماس‌‌‌های تلفنی و رایزنی‌‌‌های متعددی را نیز شاهد بودیم. در عین حال پس از برگزاری نشست ریاض که ۲۰ آبان ماه برگزار شد، رئیس‌‌‌جمهور ترکیه اردوغان اعلام کرد که همتای ایرانی او روز ۲۸ نوامبر (۷ آذر) در قالب سفر رسمی به ترکیه می‌رود.
  • رئیس‏‏‌جمهور کوبا به تهران می‏‏‌آید

    ایسنا: سفیر کوبا در ایران از سفر رئیس ‏‏‌جمهوری این کشور به تهران در اواسط آذرماه خبر داد. آلبـرتو گونزالس کاسالـس، سفیر کوبا در تهران با بیان اینکه رئیس‏‏‌جمهوری کوبا طی چند روز آینده به ایران سفر می‌کند، گفت: «آقای میگل دیاز کانل در راس هیات بلندمرتبه سیاسی و اقتصادی و به دعوت آقای ابراهیم رئیسی به تهران می‏‏‌آیند.» وی گفت که حضور این هیات بلند پایه حاکی از روابط خوب دو کشور است و امیدواریم روابط اقتصادی و سیاسی بیش از پیش در این سفر گسترش یابد. ابراهیم رئیسی، رئیس‏‏‌جمهور کشورمان ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ به دعوت رئیس‏‏‌جمهوری کوبا به این کشور سفر و در همان سفر از میگل دیاز کانل برای سفر به ایران دعوت کرد.
  • مکانیزم ماشه منتفی است

    ایسنا: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران نسبت به سخنرانی و ادعای زلنسکی در خصوص عقد قرارداد تسلیحاتی بین ایران و روسیه گفت: «ما موضع روشنی در خصوص بحران اوکراین داریم، نباید اجازه داد فضاسازی‌‌‌های رسانه‌‌‌ای روی مواضع رسمی دولت اوکراین تاثیر بگذارد و روابط ایران و اوکراین را متاثر کند. ما بارها اعلام کردیم روابط ما با روسیه در چارچوب منافع مشترک دو کشور است و همکاری متعارف و شناخته‌‌‌شده است و علیه هیچ کشور ثالثی هم نیست.»وی ادامه داد: «متاسفانه برخی طرف‌‌‌ها با طرح این ادعاها به‌‌‌دنبال منافع و اهداف سیاسی خود هستند. آنان به‌‌‌دنبال جذب هرچه بیشتر کمک‌‌‌های مالی و تسلیحاتی از مقامات غربی هستند.»کنعانی همچنین در خصوص تهدیدها به استفاده از مکانیزم ماشه گفت: «تهدیدی بالای سر ایران نیست و ایران نشان داده که کشور تهدیدپذیری نیست و به اندازه کافی اقتدار دارد. ایران منطق تهدید را نپذیرفته و نخواهد پذیرفت.»سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره گزارش گروسی و اخراج بازرسان آژانس نیز گفت: «همکاری‌‌‌های ما با آژانس در چارچوب پادمان و ان‌‌‌پی‌‌‌تی ادامه دارد، کما اینکه فعالیت‌‌‌های صلح‌‌‌آمیز ایران هم تحت نظارت آژانس ادامه دارد و اقدام ایران هم واکنش طبیعی به اقدام غیرسازنده تروئیکای اروپایی بود و ایران نسبت به رفتار غیرسازنده واکنش متناسب نشان خواهد داد. همکاری ایران با آژانس تحت‌‌‌الشعاع اظهارات غیرسازنده برخی طرف‌ها قرار نخواهد گرفت و ادامه پیدا خواهد کرد.»
  • اهمیت همکاری با ایران از نگاه مسکو

    فارس: یوری اوشاکوف، دستیار رئیس‌جمهور روسیه در مصاحبه با خبرگزاری «اسپوتنیک»، همکاری فدراسیون روسیه با جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی را دارای اهمیت توصیف کرد. وی ضمن اشاره به درخواست عضویت ایران در گروه بریکس، گفت: «روسیه به عنوان رئیس بعدی بریکس، مسوولیت ادغام اعضای جدید در کار و افزایش وزن بریکس در امور جهانی را به رسمیت می‏‏‌شناسد.»پیش از این نیز سخنگوی کرملین با تاکید بر ادامه همکاری دفاعی با ایران گفته بود که ادعاهای آمریکا درباره ارسال موشک از ایران به روسیه ارزش اظهارنظر ندارد.
  • کاهش حمایت از اسرائیل و اوکراین در آمریکا

    دنیای اقتصاد: کریستوفر مک کالیون عضو اندیشکده اولویت‌های دفاعی مستقر در واشنگتن در سی ان ان نوشت: ایالات متحده آمریکا اکنون خود را در سه بحران عمده ژئوپلیتیک در سه نقطه دوردست جهان گرفتار کرده که کشور را در برابر سه قدرت مهم قرار داده، آن هم از طرف سه کشوری که آمریکا با آنان پیمان اتحاد ندارد (اسرائیل، اوکراین، تایوان).به گزارش دیپلماسی ایرانی در ادامه این مطلب آمده است: نیروهای آمریکایی هنوز در خاورمیانه در تلاش برای بازدارندگی ایران و حزب الله از دخالت در جنگ اسرائیل با حماس هستند و این خطر وجود دارد که به یک جنگ بزرگ دیگر در خاورمیانه کشانده شوند.
  • تفاهم موقت ایران و آمریکا دست نخورده باقی مانده است

    دنیای‌اقتصاد: کوروش احمدی، دیپلمات سابق ایران در گفت‌وگویی با پایگاه خبری انتخاب در پاسخ به این پرسش که آیا با وجود زد و خورد‌‌‌های اخیر در منطقه و تنش میان ایران و آمریکا، هنوز تفاهم موقت سر جای خود باقی‌است؟ گفت: «به نظر می‌رسد که تفاهم موقت حداقل تاکنون برقرار مانده و صرف‌نظر از هر اتفاقی که بیفتد حداقل مادام که بحران غزه ادامه دارد، برقرار خواهد ماند.
  • چابهار محور رایزنی ایران و هند

    حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان در توییتی نوشت: در گفت‌وگوی سازنده‌ای که با آقای «جی پی سینگ» مدیرکل منطقه‌ای وزارت خارجه هند صورت پذیرفت؛ نقش ویژه بندر چابهار در توسعه مناسبات اقتصادی با افغانستان و شکل‌گیری گروه تماس منطقه‌ای در پیشبرد موضوعات سیاسی و اقتصادی با هدف ایجاد ثبات و سازندگی در این کشور مورد تاکید قرار گرفت.
  • چرا حادثه استوارت رخ داد؟

    داود الشریان روزنامه نگار سعودی در توییتی نوشت: جنگ غزه نشان داد که جوامع غربی با وجود توانمندی و حرفه‏‏‌ای بودن بالای نسل‏‏‌های جدید، مانند سایر نقاط جهان در شکافی بین نسل جدید و رسانه‌های سنتی زندگی می‌کنند. زمانه زمان شبکه‌های اجتماعی است. چند روز گذشته به وضوح نفوذ خود را نشان داده‌اند. به‌ویژه در حادثه استوارت... (استوارت سلدویتز دیپلمات سابق آمریکایی است که یک فروشنده مصری را در آمریکا به دلیل جنگ غزه مورد آزار و اذیت قرار داد.)
  • بدون آلترناتیو موثر نمی‌توان حماس را حذف کرد

    ریچارد هاس رئیس شورای روابط خارجی آمریکا در توییتی نوشت: اگر اسرائیل به دنبال تغییر رژیم در غزه است، چرا این پیکربندی جدید نمی‌تواند از نظر سیاسی و اقتصادی انتظارات غزه‌ای‌ها را نمایان کند. زمان آن است که با ترویج یک جایگزین بر حماس فشار بیاوریم.
  • آزمون چین در شورای امنیت

    محمد کشاورززاده سفیر سابق ایران در چین در توییتی نوشت: وانگ‌ای وزیر خارجه چین و بالاترین مقام حزب کمونیست در سیاست خارجی اواخر این هفته ریاست شورای امنیت سازمان ملل متحد را در خصوص موضوع فلسطین به عهده خواهد داشت.بدون شک خروجی این جلسه افکار عمومی مردم آزاده جهان را نسبت به چین رقم خواهد زد.
  • چین درصدد کاهش تنش با آمریکا است؟

    رحمن قهرمانپور پژوهشگر مسائل بین‌الملل در توییتی نوشت: سفر شی جی پینگ به آمریکا و دیدار با بایدن در حاشیه اجلاس آپک و موافقت پکن با احیای نشست‌های سه جانبه با ژاپن و کره‌جنوبی جهت کاهش تنش‌ها دو اقدام مهم در سیاست خارجی چین است و فارغ از دلایل آن می‌تواند پیامد‌های مهمی بر سیاست بین‌الملل داشته باشد. آیا چین درصدد کاهش تنش با آمریکا است؟

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر