شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۴ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۷۴

  • چاره بند ۵ برنامه هفتم توسعه برای بخش خصوصی چیست‌؟

    دنیای اقتصاد: داستان خصوصی‌سازی در ایران، داستانی است که هر از چند گاهی، با تصویب و ابلاغ دستورالعمل‌های جدید در دستور کار مسوولان قرار می‌گیرد اما تاکنون نتوانسته آن‌طور که انتظار می‌رفته و شایسته اجرای آن بوده، ‌به سرمنزل مقصود برسد. اگربخواهیم واکاوی این تاریخ را از سیاست‌های کلی اصل ۴۴ شروع کنیم، به سال ۱۳۸۶ باز می‌گردیم که در مجلس تصویب شد و به منظور خصوصی‌سازی صنایع ایران به خصوص صنایع مادر، در قامت اجرا درآمد. اما در این سال‌ها، ‌هیچگاه خصوصی‌سازی به نتایجی که باید کسب می‌کرد، ‌نرسید. بارها و بارها مدت‌زمان پایان خصوصی‌سازی تمدید‌ شد اما نه‌تنها خصوصی‌سازی به پایان نرسید بلکه تعدادی از شرکت‌های فروخته‌شده نیز به دلیل عدم انجام تعهدات بازگردانده شدند.
  • «غزه» محور مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا

    دنیای اقتصاد: «در ماه ژانویه دیپلمات‌های ایرانی و آمریکایی در عمان گرد هم آمدند تا جنگ غزه را محور مذاکرات محرمانه قرار دهند. طرف آمریکایی به دنبال توقف حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ و پایگاه‌های خود در منطقه بود و ایران نیز به دنبال تحقق آتش‌بس در غزه بود.» «فرناز فصیحی» و «اریک اشمیت» ۱۵ مارس در نیویورک‌تایمز نوشتند: به گفته مقامات ایرانی و آمریکایی آشنا با این گفت‌وگوها، ایران و ایالات متحده در ماه ژانویه در عمان گفت‌وگوهای غیرمستقیم و محرمانه‌ای را در مورد تهدید تشدید یافته یمن برای کشتیرانی در دریای سرخ و همچنین حملات شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به پایگاه‌های آمریکایی انجام دادند.
  • ناگفته‏‏‌های نوروزی گیلان

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: در هر تعطیلات استان گیلان شاهد حضور انبوه گردشگران است. این استان در کنار مازندران، تهران، ‏‏‌ اصفهان و شیراز یکی از جذاب‏‏‌ترین مقاصد برای توریست‏‏‌ها محسوب می‌شود. همین علاقه و اشتیاق برای سفر به گیلان اما مسائل و چالش‏‏‌هایی را به دنبال دارد؛ ترافیک سنگین، دشواری زیاد در پیدا کردن محل اقامت، بالا رفتن قیمت‌ها و حتی گاه مشکل در تامین نان و سایر ملزومات!‏‏‌
  • تولید بر مدار گرانی؟

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت و معدن: فعالان اقتصادی حوزه‏‏ صنایع غذایی معتقدند در سال ۱۴۰۳ شاهد تورم حداقل ۳۵درصدی در این بخش خواهیم بود. بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد تامین مواد غذایی در دو بخش تولید و عرضه با چالش‏‏‌های فراوانی روبه‏‏‌روست. عواملی مانند خشکسالی‏‏‌های متوالی و کمبود منابع آبی، افزایش هزینه‏‏‌های تولید کشاورزی و دامپروری مانند خوراک دام، سوخت، دارو و کمبود و گرانی نهاده‏‏‌های وارداتی، تشدید تورم در این بخش را به دنبال داشته است. از طرف دیگر سیاستگذاری‏‏‌های ناگهانی دولت مانند آزادسازی قیمت‌ها یا حذف ارز ترجیحی واردات نهاده‏‏‌های دامی و کشاورزی، افزایش هزینه‏‏ لجستیک، تورم و نوسانات قیمت ارز همگی دست به دست هم داده و هزینه‏‏‌ تولید را برای بنگاه‏‏‌ها به طور مضاعفی افزایش داده‌اند. عوامل ذکرشده باعث شده تا بسیاری از بنگاه‏‏‌ها با بخشی از ظرفیت خود مشغول به کار باشند. براساس آمارها در حال حاضر تنها حدود ۴۱‌درصد از ظرفیت اسمی بخش‏‏‌های تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • ریاست‌جمهوری پوتین تا ۲۰۳۰

    دنیای اقتصاد: مردم سراسر روسیه و بخش‌های تازه منضم‌شده از اوکراین به روسیه طی سه روز (جمعه، شنبه و یکشنبه) به پای صندوق‌های رفتند تا رئیس‌جمهور آینده کشور را مشخص کنند. «عدنا محمد» در گزارش ۱۵مارس در الجزیره نوشت، انتظار این است که رئیس‌جمهور مستقر (پوتین) پیروز انتخابات شود. در این گزارش آمده است که مردم در ۱۱منطقه زمانی مختلف در روسیه به پای صندوق‌های رای رفتند تا رهبر آینده کشور را برگزینند.
  • پیشنهادهایی برای ارتقای امنیت سایبری در ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: شاید بتوانیم سال ۱۴۰۲ را سال حملات سایبری بدانیم؛ سالی که بسیاری از سازمان‌های دولتی و خصوصی از حمله هکرها در امان نبودند و اطلاعات مردم حراج شد. مسوولان ذی‌ربط در این زمینه نه‌تنها پاسخگو نبودند، بلکه بعضی هک‌ها را هم تکذیب کردند. رئیس سازمان فناوری اطلاعات اخیرا ضمن تشریح اقدامات این سازمان برای ارتقای امنیت سایبری، مرکز ماهر را به سازمان‌های دولتی برای دریافت سرویس‌های امنیت سایبری پیشنهاد داده است. اما کارشناس‌ها این مرکز را برای این هدف مناسب نمی‌دانند و توصیه می‌کنند تا مرکز ماهر فقط به همان اطلاع‌رسانی و ارائه گزارش‌های تحلیلی بپردازد.
  • پنج دلیلی که شرکت‌ها را در تله شکست می‏‏‌اندازد

    مترجم: کامران اکبری
    می‏‏‌گویند «موفقیت مدعیان زیادی دارد، اما شکست را کسی گردن نمی‌گیرد.» اما این گفته درباره شرکت‌ها درست نیست، زیرا علاوه بر بی‏‏‌تجربگی بنیان‌گذار شرکت، دلایل فراوانی برای شکست شرکت‌ها وجود دارد. با درک علل شکست شرکت‌ها می‌توان به رهبرانشان کمک کرد که بدانند چه کاری را چرا، چه وقت و به چه ترتیب انجام دهند و چگونه درست‏‏‌ترین گزینه‏‏‌ها را برای شرکتشان انتخاب کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر