شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۹ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۸۸۹

  • شیفت اسرائیل به جنوب

    دنیای‌اقتصاد: به دنبال پایان یافتن زمان آتش‌بس، اسرائیل بمباران غزه را از سر گرفت. با این حال، مذاکره برای تضمین دور دیگری از آتش‌بس ادامه دارد. «کوین دویل»، «عصید صدیقی» و «ویرجینیا پترومارکی» در گزارش ۲دسامبر در الجزیره نوشتند، مقام‌های قطری می‌گویند تلاش برای آتش‌بس همچنان ادامه دارد. نهادهای امدادرسان حقوق بشری هم خواستار آتش‌بس شده‌اند. سازمان ملل اعلام کرد که مناطق فلسطینی در غزه با بحران بیماری، ویرانی و بهداشت مواجهند. سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر در غزه اعلام کرد که به ساکنان شرق خان‌یونس گفته شده که به رفح بروند. این نشانه‌ای است دیگر از اینکه نیروهای اسرائیلی قصد دارند مردم را بار دیگر آواره سازند. این سخنگو افزود که ایالات متحده مسوولیت کامل در این زمینه دارد و نباید به اسرائیل چراغ سبز در این رابطه نشان دهد. بر اساس آخرین گزارش‌ها تعداد شهدای فلسطینی ۱۵هزارو۲۰۰نفر را رد کرد و تعداد مجروحین هم از ۴۰هزارنفر فراتر رفت. در عین حال الجزیره اعلام کرد که تیمی از موساد در حال مذاکره با مقام‌های قطری بر سر آتش‌بس است.
  • اخراج چوپان دروغگوی جمهوری‏خواهان

    دنیای‌اقتصاد: لحظاتی پس از رای‌گیری تاریخی اعضای مجلس برای اخراج جورج سانتوس، نماینده نیویورک، مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان با حالتی عبوس چکش خود را روی میز کوبید. او درحالی‌که عصبانیت سرش را پایین گرفته بود، صدایی خشن و عصبانی گفت: «با توجه به اخراج آقای سانتوس از نیویورک، تعداد کل مجلس اکنون ۴۳۴نفر است.»
  • استاد بازی‌‌ها: هنری کیسینجر و هنر دیپلماسی خاورمیانه‌‌ای

    مارتین ایندیک / ترجمه: محمدحسین باقی
    پادشاه نگرانی عمیق خود را درباره حمایت فزاینده از «سازمان آزادی‌بخش فلسطین» در میان رهبران عرب ابراز کرد. رابین گفت که اولویت اول او مذاکره با مصر است؛ اما رابین به پادشاه اطمینان داد که با «سازمان آزادی‌بخش فلسطین» معامله نخواهد کرد و اینکه اسرائیل تنها یک شریک در کرانه باختری خواهد داشت. این به پادشاه اعتمادبه‌نفس داد تا در رباط موضع بگیرد؛ زیرا می‌دانست که حتی اگر نتواند هیچ‌یک از سرزمین‌های کرانه‌ باختری را از اسرائیل پس بگیرد، «سازمان آزادی‌بخش فلسطین» مطمئنا نمی‌تواند این کار را انجام دهد.
  • رد ادعای مصونیت قانونی ترامپ

    راشا تودی: دادگاه تجدیدنظر در واشنگتن رای داد که رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده بابت ایفای نقش در تحریک شورش کنگره در ۶ژانویه۲۰۲۱ مصونیتی بابت پیگرد قضایی ندارد.
  • لژیون روسی در لیبی؟

    ایسنا: وزارت خارجه آمریکا به خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» نسبت به همکاری با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه برای ایجاد یک لژیون نظامی روسیه در آفریقا هشدار داد. این هشدار پس از آن منتشر شد که بنا بر گزارش‌ها، مقامات روسی در پی سفر یونس بک اوکوروف، معاون وزیر دفاع روسیه به لیبی به دعوت حفتر، برای ایجاد یک لژیون روسیه در آفریقا تلاش کردند. وزارت امور خارجه ایالات متحده نسبت به فعالیت شرکت نظامی روسی «واگنر» ابراز نگرانی کرد و گفت شرکت واگنر یک «عنصر مضر» در لیبی است. نیروهای این شرکت به غارت کشورهایی که در آن مستقر هستند، به خطر انداختن امنیت عمومی و نقض قوانین حقوق بشری متهم هستند. وزارت امور خارجه آمریکا همچنین گروه واگنر را به بی‌ثبات کردن لیبی و استفاده از آن به‌عنوان سکویی برای سازمان‌دهی فعالیت‌های خود در این منطقه متهم کرده است. به گفته وزارت امور خارجه آمریکا، لژیون آفریقایی روسیه قرار است عملیات‌های نظامی گسترده‌ای را در این قاره برای مقابله با نفوذ غرب انجام دهد. وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد که هدف ایالات متحده در لیبی دستیابی به کشوری مستقل، باثبات، یکپارچه و امن است که بتواند امور خود را کنترل کند و بتواند انتخابات آزاد و شفاف داشته باشد.
  • داسیلوا: جنگ غزه نسل‌کشی است

    الجزیره: رئیس‌جمهوری برزیل جنگ غزه را یک «نسل‌کشی» دانست که آمریکا و مقاماتش «ظرفیت احساسیِ لازم» برای پایان دادن به آن را ندارند. لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهوری برزیل در گفت‌وگو با خبرگزاری الجزیره ضمن مخالفت با ادعای آمریکا درباره ماهیت «دفاعی» اقدامات رژیم صهیونیستی، از کشتار زنان، کودکان و انسان‌های بی‌گناه در غزه انتقاد کرد و گفت: «اگر با حماس مشکلی دارید، چرا به جایی بمب می‌فرستید که نمی‌دانید چه کسانی در آن نقطه حضور دارند؟» او در ادامه اشاره کرد که آمریکا چندی پیش قطعنامه پیشنهادی برزیل درباره جنگ غزه را در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد؛ اما ۲۹روز بعد، قطعنامه‌ای بسیار شبیه به آن را تصویب کرد. داسیلوا در این‌باره گفت: «واقعا نمی‌فهمم که چرا جو بایدن، رئیس‌جمهور یکی از مهم‌ترین کشورهای جهان، ظرفیت احساسیِ لازم را ندارد که خواستار پایان این جنگ شود!» وی درباره نقش آمریکا در کشتار غیرنظامیان فلسطینی گفت: «آمریکا نفوذ نظامی، مالی، اقتصادی و سیاسی عظیمی در اسرائیل دارد و می‌توانست جنگ را تمام کند. کلمه بسیار کم‌هزینه‌تر از سلاح است و تلفات کمتری هم دارد. در این مدت، ۱۵هزار تن کشته ‌شدند؛ از جمله ۷۰۰۰کودک. ۴۰ هزار خانه تخریب شد، حتی بیمارستان‌ها هم تخریب شدند؛ بیمارستان‌هایی که کودکان در آن بستری بودند. چرا آمریکا برای تصویب این قطعنامه این‌قدر صبر کرد؟» داسیلوا با بیان اینکه جنگ غزه با تصور دیرینه‌ای که انسان‌ها از جنگ دارند، متفاوت است، گفت: این یک نسل‌کشی است. کودکان و زنان بی‌گناه کشته‌ می‌شوند. ساختمان‌هایی که ساختنشان چندین سال طول کشیده است، تخریب می‌شوند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر