شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۴ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۹۴

  • زنانه‌شدن چهره مهاجرت

    دنياي‌اقتصاد: سالنامه مهاجرتی برای نخستین‌بار آماری بر مبنای تفکیک جنسیتی ارائه داده است. این آمار نشان می‌دهد در سال۲۰۲۱ بالغ بر ۵۲درصد اقامت‌های دائم صادرشده برای ایرانیان در کانادا، ۴۵درصد در فنلاند و ۴۹درصد در استرالیا مربوط به زنان بوده است. مهاجرت زنان در سال‌های اخیر افزایش یافته است.
  • بازی در میانه ایران و اعراب

    دنیای‌اقتصاد-سعیده سادات فهری: ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌‌جمهور روسیه بلافاصله بعد از بازگشت از سفر یک‌روزه خود به عربستان و امارات متحده عربی، دو کشور مهم حوزه خلیج‌‌‌فارس، در کاخ کرملین میزبان سید‌ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران بود. این دیدار که دومین دیدار رئیسی از روسیه در قالب روابط دوجانبه است، چند روز پس از امضای سند «مقابله با تحریم‌‌‌ها» توسط وزرای خارجه دو کشور صورت گرفت. آیا این زمان‌بندی دیدارهای رئیس‌‌‌جمهور روسیه با کشورهای مهم منطقه، معنایی فراتر از سفرهای صرفا دوجانبه دارد و نشانه‌‌‌ای دیگر از شکل‌‌‌گیری نظم جدید است؟همچنین مهم‌ترین دستورکارهای تهران و مسکو در بحبوحه جنگ اسرائیل و فلسطین و تداوم جنگ اوکراین چیست؟
  • یک قدم تا مرتفع‌ترین پل خاورمیانه

    دنياي‌اقتصاد: ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری روز گذشته در ادامه برنامه‌های دومین سفر استانی‌اش به استان البرز با حضور در شهر فردیس بیمارستان شهید سلیمانی این شهر را به‌طور رسمی افتتاح کرد. رئیس‌جمهور همچنین در جریان این سفر از طرح احداث بزرگراه شمالی کرج و نیز پروژه پل بیلقان بازدید کرد و همزمان بخشی از بزرگراه شمالی کرج توسط رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید.
  • دیدار در شب برفی مسکو

    دنیای‌اقتصاد: دومین سفر رئیس‌جمهوری ایران به مسکو آن هم کمتر از ۲۲ ماه از سفر بهمن ماه ۱۴۰۰ که رئیسی و پوتین بر گرد میز بلند بیضی‌شکل مسائل دوجانبه و بین‌المللی را مورد رایزنی قرار دادند، این بار در یک فضای صمیمی‌تر و با حضور جمع کثیری از مقامات دو کشور توافقات دوجانبه و مسائل نوظهور منطقه‌ای و بین‌المللی به محور گفت‌وگوهای نزدیک‌تر‌ تبدیل شد.
  • عدم اجرای حکم قطعی قضایی شائبه‌برانگیز است

    محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه‌قضائیه در جریان سفرش به استان اردبیل ‌به مناسبت روز دانشجو به دید‌ار دانشجویان در دانشگاه محقق اردبیلی رفت. او با حضور در جمع دانشجویان در مورد پرونده نهاده‌های دامی و ارتباط آن با وزیر سابق کشاورزی و مساله چای دبش گفت: در مورد هر دو موضوع باید تاکید کنم که به محض اطلاع یافتن بخش‌ها و ‌دستگاه‌های ذی‌ربط در دولت و ‌قوه‌قضائیه، بررسی‌ها و پیگیری‌های مقتضی به عمل آمد و ما از کنار این دو موضوع نگذشتیم. وی با اشاره به قضیه چای دبش نیز گفت: هنوز هیچ‌مدیر متخلف دولتی به ما معرفی نشده است.
  • در آفریقا همه گفتند ما اورانیوم نداریم

    رضا نيازمند: علاوه بر آن در سفر دوم من به آفریقای جنوبی همین آقا کمک کرده بود که من با سرهنگ اسکات صاحب خانه‌ای که رضا شاه در مدت تبعید اجاره کرده بود ملاقات کنم و مقدمات خرید آن خانه را برای دولت ایران فراهم کنم. چهارم هم معاون وزارت معادن آفریقای جنوبی بود که در دوران معاونت من در وزارت اقتصاد او را به ایران دعوت کردم و قانون معادن جدیدی برای ما نوشت که با ضدیت‌ها از طرف مهندسین معدن مواجه شد و برنامه ما نیمه‌کاره ماند. اینها موجب دلگرمی من شد. بلیت خریدم و رفتم. اول به ملاقات رئیس سازمان انرژی آفریقا که دکتر اعتماد نامه نوشته و خواهش کرده بود به من کمک کند رفتم.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۱۸

    بازداشت امیر‌حسین مقصود لو معروف به تتلو در برخی روزنامه‌های روز پنج‌شنبه بازتاب داشت‌. روزنامه هم‌‌میهن عکس یک خود را به این خواننده اختصاص داد و با تیتر «نماد عصیان یک نسل» نوشت: او مانند همه ایرانی‌ها در قالب حقوق ایران حق فعالیت مجاز دارد‌. اینکه چگونه شخصیتی است را به جامعه مدنی بسپاریم و در صدور مجوز فقط اثر هنری را ببینیم‌. هر چند پرونده قضایی درباره اتهامات و شکایت‌های خصوصی علیه او بحث جداگانه‌ای است‌. روزنامه‌های اعتماد و سازندگی نیز هرکدام با تیترهای «دستگیری ‌تتلو خواننده جنجالی» و «بازداشت تتلو» گزارش‌هایی درمورد تتلو در صفحات خود داشتند.
  • دیدار مقامات ارشد ایران و چین در تهران

    دنیای‌اقتصاد: لیو جیئن چائو، وزیر بین‌الملل حزب کمونیست چین که به ایران سفر کرده است با علی اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی و حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه دیدار و رایزنی کرد. خرازی در دیدار روز پنج‌شنبه با وزیر بین‌الملل حزب کمونیست چین هشدار داد وضعیت منطقه بسیار خطرناک و بحرانی است و در چنین وضعیتی هر لحظه احتمال گسترش جنگ وجود دارد. به گزارش «ایسنا»، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران افزود: «نظم جهانی آینده چند قطبی به جای تک‌‌‌قطبی خواهد بود و قدرت‌‌‌های نوظهور منطقه‌‌‌ای نیز در شکل‌‌‌گیری آن نقش خواهند داشت.» وی در بخش دیگری از این دیدار، همکاری ایران، چین و روسیه و کشورهای جنوب را در شکل‌‌‌گیری نظم نوین جهانی حائز اهمیت خواند و گفت: «سازمان‌هایی همچون شانگهای و بریکس می‌توانند بستر خوبی برای این همکاری‌‌‌ باشند.» همچنین مقام چینی نیز در خصوص جنگ غزه تصریح کرد: «چین همواره از مردم فلسطین حمایت می‌کند و در کنار کشورهای عربی و اسلامی می‌‌‌ایستد.» این مقام چینی پیش از این با وزیر امور خارجه و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز دیدار و گفت‌‌‌وگو کرده بود.
  • پاسخ ایران به دو اتهام گروه هفت

    ایسنا: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه روز پنج‌شنبه ادعاهای ضدایرانی مندرج در بیانیه اجلاس مجازی سران گروه هفت را مردود و بی‌‌‌اساس دانست و تاکید کرد سلاح هسته‌‌‌ای هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران ندارد. کنعانی همچنین با تاکید بر نقش مسوولانه ایران در ایجاد و تقویت صلح، ثبات و امنیت در منطقه، افزود: «بارها به صراحت اعلام‌‌‌ شده است که گروه‌‌‌های مقاومت در منطقه برای مقابله و پاسخگویی به جنایات جنگی و نسل‌‌‌کُشی رژیم کودک‌‌‌کُش صهیونیستی به تشخیص خود و بر اساس اصول و اولویت‌‌‌ها و منافع کشور و مردمشان تصمیم گرفته و عمل می‌کنند و از کسی دستور نمی‌گیرند.» سران G۷ در نشست مجازی روز چهارشنبه خود و بدون اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی و کشتار و قتل عام فلسطینیان، خواستار عدم‌حمایت ایران از حماس، حزب‌‌‌الله و انصارالله شده و از طرف‌‌‌های منطقه خواسته بودند بی‌‌‌ثبات‌‌‌سازی را متوقف کنند.
  • تحریم‌‌‌های جدید آمریکا علیه یمن

    ایسنا: وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌‌‌ای از تحریم ۱۳ فرد و نهادی خبر داد که مدعی است «مسوول تامین مالی نیروهای مسلح یمن از طریق فروش کالاهای ایرانی در شبکه پیچیده‌‌‌ای از مراکز تبادل و شرکت‌هایی در حوزه‌‌‌های مختلف هستند.»در این بیانیه که در وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده، با تکرار ادعای مرتبط بودن ایران با اقدامات ارتش یمن آمده است: «حمایت ایران باعث حملات بی‌‌‌دلیل به زیرساخت‌‌‌های غیرنظامی در اسرائیل و کشتی‌‌‌های تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن شده است. این حملات کشتی‌‌‌های آمریکایی مشغول فعالیت در این منطقه را نیز تهدید کرده‌‌‌ است.» ارتش یمن چندی پیش یک کشتی تجاری مرتبط با رژیم صهیونیستی با نام «گلکسی لیدر» را در دریای سرخ توقیف کرد.
  • غزه، شکاف میان دولت و ملت را زیاد کرد

    دنیای‌اقتصاد: بحرین، یک پادشاهی کوچک در خلیج فارس، با فشار فزاینده‌ای از سوی شهروندان برای قطع روابط اخیر خود با اسرائیل مواجه است که نمونه کوچکی از تنش‌های گسترش‌یافته در سراسر خاورمیانه را نشان می‌دهد. ویویان نریم دبیر میز خلیج فارس نیویورک‌تایمز ۶دسامبر در این روزنامه نوشت: با کم شدن نور بعد از ظهر، مردی که یک بلندگو در دست داشت، جلوی جمعیتی حدود ۲۰۰ نفری در منامه پایتخت بحرین آمد و شروع به فریاد زدن کرد. تظاهرکنندگان با به اهتزاز درآوردن پرچم‌های فلسطین، سخنان او را با ذوق تکرار کردند و از دولت مستبد متحد آمریکا خواستند که سفیر اسرائیل را که دو سال پیش پس از برقراری روابط دیپلماتیک بحرین با اسرائیل منصوب شده بود، اخراج کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر