به گزارش روابط عمومی فولاد مبارکه، محمدکاظم صباغی‌هرندی، مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه، با بیان مطلب فوق گفت: پس از سرمایه‌‌گذاری شرکت فولاد مبارکه برای ایجاد شبکه فاضلاب در ۹ شهر هم‌‌جوار شرکت و جمع‌آوری، تصفیه و بازچرخانی پساب‌‌های شهری و صنعتی در چرخه تولید شرکت، از سال گذشته به میزان ۵۰درصد مصرف آب صنعتی خطوط تولید از محل استفاده از پساب‌‌های مذکور فراهم ‌‌شده است.

وی ادامه داد: شرکت فولاد مبارکه ضمن برنامه‌‌ریزی مدون و بلندمدت، سیاست‌های خود را بر مبنای کاهش حجم مصرف آب تنظیم کرده تا سهم برداشت از حوضه آبریز زاینده‌‌رود را به‌طور مستمر کاهش دهد.

صباغی‌هرندی با اشاره به سایر اقدامات فولاد مبارکه برای کاهش هرچه بیشتر برداشت آب از حوضه آبریز زاینده‌‌رود تصریح کرد: با رویکرد کاهش وابستگی به آب خام و در راستای بهینه‌‌سازی مصرف آب، پروژه‌های توسعه دیگری ازجمله تبدیل برج‌های خنک‌‌کننده‌ تر به هیبریدی و تکمیل و بهره‌‌برداری از پروژه‌های جمع‌آوری و انتقال پساب‌‌های شهری و چندین پروژه دیگر تعریف شده که مصرف شرکت را در آینده نزدیک به حداقل ممکن و صفر خواهد رساند.

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: از اهداف دیگر شرکت در جهت کاهش مصرف آب، افزایش کیفیت پساب‌‌های صنعتی و شهری تصفیه‌‌‌شده است که با راه‌‌اندازی سیستم پیش‌‌تصفیه واحدهای اُسمُز معکوس اولترافیلتراسیون (UF) و اسمز معکوس ثانویه این امر محقق می‌شود. در این پروژه آب ورودی به اُسمز معکوس اولیه و سپس آب ریجکت به اسمز معکوس ثانویه ارسال می‌شود که این اقدام راندمان تصفیه پساب را از ۷۰ به ۹۱ درصد می‌‌رساند.

صباغی‌هرندی در بخش دیگری از سخنان خود از دیگر اقدامات موثر در زمینه مصرف بهینه آب در فولاد مبارکه خبر داد و در این ‌‌باره گفت: علاوه بر اجرای پروژه‌های در حال انجام، با تبدیل برج‌های‌ تر مدول A&B احیا مستقیم ۱ به هیبرید، بهینه‌‌سازی برج‌های خنک‌‌کن ‌‌تر، استفاده از بلودان واحدهای اکسیژن و فولادسازی در واحدهای دیگر به عنوان آب جبرانی و همچنین پروژه‌های آتی تبدیل برج‌های ‌تر مدول C&D&E&F احیای مستقیم ۱ به هیبرید، تبدیل برج‌های ‌تر مگامدول A&B احیای مستقیم ۲ به هیبرید، جایگزینی دو واحد بخار نیروگاه قدیم با نیروگاه سیکل ترکیبی راندمان بالا، تبدیل برج ‌تر ریخته‌‌گری به هیبرید و چندین پروژه دیگر تا سال ۱۴۰۴ حدود ۵ میلیون مترمکعب در سال مصرف آب صنعتی در شرکت کاهش می‌‌یابد.

سهم برداشت آب صنعت در استان کمتر از ۵ درصد است

وی با اشاره به وضعیت مصارف آب دنیا در حوزه‌های کشاورزی، صنعت و شرب گفت: در حال حاضر مصرف آب در دنیا در بخش کشاورزی، صنعت و شرب به ترتیب ۷۰، ۱۸ و ۱۲ درصد است و در ایران این میزان به ترتیب ۹۲، ۲ و ۶ درصد است که با توجه به سهم ۷۰ درصدی مصرف در بخش کشاورزی لازم است با اصلاح روش‌های کشاورزی، اقدامات جدی برای کاهش و مصرف بهینه آب در این بخش انجام شود.

به گفته مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه، بر اساس اطلاعات شرکت آب منطقه‌‌ای اصفهان، در حوزه کشاورزی استان سهم برداشت آب از زاینده‌‌رود ۷۵ درصد و سهم صنعت کمتر از ۵ درصد است.

وی در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: با اجرای پروژه‌های توسعه آتی در فولاد مبارکه هیچ بارگذاری جدیدی در مصرف آب خام صورت نمی‌گیرد.