شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۸ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۸۸۸

  • پول‌هایی که در غفلت شاپرک بر باد رفت

    دنياي اقتصاد-هانيه تقي‌زاده: به تازگی گروهی از پذیرندگان یک پرداخت‌یار که از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت الکترونیک در کشور است، در توییت‌هایی از تسویه نشدن طولانی مدت مطالبات خود خبر می‌دهند. در کارزاری که یکی از کاربران، پیرو این موضوع و خطاب به رئیس بانک مرکزی و مدیرعامل شاپرک به ثبت رسانده‌ است، اعلام شده که تعداد مال‌باختگان این پرونده به ۸۰‌هزار کاربر می‌رسد.
  • رونق اینترنتی «جمعه سیاه» به سبک ایرانی

    دنیای‌اقتصاد: برگزاری جشنواره‌‌‌های فروش ویژه در مناسبت‌‌‌هایی مانند نوروز، شب‌یلدا و بازگشایی مدارس، مدت‌هاست که در بازارهای فیزیکی و مجازی کشور اجرا می‌شود. حالا اما چند سالی است که پای یک مناسبت تازه نیز به تقویم به‌خصوص برای فروشگاه‌‌‌داران اینترنتی باز شده است تا با ارائه تخفیف‌‌‌های ویژه، بازار فروش خود را ولو برای چند روز داغ کنند. بلک‌‌‌فرایدی یا جمعه‌سیاه، مناسبتی است که صرفا در چند سال اخیر پای آن به فرهنگ خرید ایرانیان باز شده، اما توانسته است حسابی رونق را به بازارهای اینترنتی بیاورد و در این میان استارت‌آپ‌‌‌هایی نیز که فعالیتشان به‌نوعی با فروش اینترنتی مرتبط است برنامه‌‌‌های خاصی را به مناسبت این رویداد تدارک دیده‌اند.
  • دلیل بی‌میلی متخصصان به مشارکت در کشف باگ پلتفرم‌های داخلی چیست؟

    دنیای اقتصاد: تاکسی اینترنتی تپسی که پس از انتشار خبر نشت حجم زیادی از داده‌‌‌های کاربرانش، مورد انتقاد جدی قرار گرفته بود، حالا در اطلاعیه‌‌‌ای از افزایش سقف جایزه کشف باگ پلتفرمش از ۳۰ به ۱۲۰میلیون تومان خبر داده است.
  • عزم «ایر بی‌‌‌ان‌‌‌بی» برای بهبود تجربه اقامت

    دنیای‌اقتصاد: علاقه مسافران به اقامت در مکان‌‌‌های خاص و مدیریت بهتر هزینه‌‌‌های سفر، ایربی‌‌‌ان‌بی را به یکی از گزینه‌‌‌های اصلی برای اقامت در سفرها تبدیل کرده است. با این‌حال گاهی تجربه مسافران در مواجهه با خانه‌‌‌های آگهی‌شده در این پلتفرم با آنچه ادعا شده متفاوت است و همین امر نارضایتی‌‌‌های زیادی را برانگیخته است. در همین راستا، بزرگ‌ترین پلتفرم اجاره اقامتگاه تلاش کرده است با تحلیل دقیق شکایات، امکانات جدیدی را به کسب‌وکار خود اضافه کند تا بتواند تجربه میزبان و مهمان را در استفاده از سرویس این شرکت بهبود ببخشد.
  • رقابت چای با قهوه در «دیوار»

    دنیای‌اقتصاد: سابقه مصرف چای در ایران به‌عنوان یک نوشیدنی سطح بالا به قرن هفدهم میلادی می‌رسد. این نوشیدنی طی سال‌ها چنان محبوبیتی به‌‌‌‌‌دست آورد که حالا ایرانی‌‌‌‌‌ها رتبه چهارم چای‌‌‌‌‌نوش‌‌‌‌‌ترین‌‌‌‌‌ مردم دنیا را در اختیار دارند، اما گویا پایه‌‌‌‌‌های تخت سلطنت این نوشیدنی در ایران در حال لرزیدن است و قهوه با سرعتی زیاد در حال گرفتن جایگاه چای است.
  • خرید و فروش گوشی‌های کارکرده در دیجی‌‌‌‌‌کالا

    مارتک: به‌نظر می‌رسد بزرگ‌ترین بازارگاه اینترنتی ایران قصد دارد با ارائه سرویس‌های جدید به یک‌سوپر اپلیکیشن تبدیل شود. اوایل هفته‌جاری مدیرعامل دیجی‌‌‌‌‌کالا طی یک مصاحبه از راه‌اندازی سرویس جدید این پلتفرم خبر داد. به گفته مسعود طباطبایی قرار است در این سرویس جدید، کالاهای دست‌‌‌‌‌دوم خرید و فروش شوند. البته آنطور که پیداست شروع فعالیت این سرویس با گوشی‌های کارکرده خواهد بود.
  • درخواست گوگل برای محاکمه مایکروسافت در انگلیس

    ایسنا: گوگل از رگولاتور ضد انحصارطلبی انگلیس خواست علیه مایکروسافت، اقدام حقوقی انجام دهد، زیرا شیوه‌های کسب‌وکار این شرکت، به رقیبانش آسیب می‌زند. مایکروسافت و آمازون سر برتری که در صنعت رایانش ابری دارند، در سراسر جهان زیر ذره‌بین رفته‌اند و رگولاتورهای انگلیس، اتحادیه اروپا و آمریکا مشغول تحقیقات درباره قدرت بازار این دو شرکت هستند.
  • تازه‌ترین واکنش وزیر بهداشت به موضوع خریدوفروش آنلاین دارو

    مهر: با وجود تلاش معاونت علمی و کارگروه اقتصاد دیجیتال برای ایجاد شرایط توزیع آنلاین دارو، وزیر بهداشت تاکید کرد که وزارت بهداشت تنها داروخانه را به عنوان مرجع قانونی خریدوفروش دارو می‌شناسد.
  • مسوولان وجود مشکل در اینترنت را بپذیرند

    مهر: رئیس انجمن تجارت الکترونیک با بیان اینکه مسوولان وجود مشکل در اینترنت را بپذیرند، گفت: «موضوع اندازه‌گیری دقیق کیفیت اینترنت باید جدی گرفته شود.» نیما قاضی در خصوص اختلال‌های اینترنت و مشکلات کیفیت اینترنت اعم از سرعت و پایداری در ایران گفت: «انجمن تجارت الکترونیک مدتی است که وضعیت اینترنت را به صورت تخصصی مانیتور و پایش می‌کند و در این راستا چند ماه پیش نیز گزارشی منتشر کردیم.
  • هدیه ۱۸۲ میلیون دلاری بنیان‌گذار شیائومی به دانشگاه چینی

    ایسنا: لی جون، یکی از بنیان‌گذاران شیائومی، کمک مالی کم‌سابقه‌ای به دانشگاه ووهان که فارغ‌التحصیل آن است، انجام داد. طبق اعلام حساب رسمی دانشگاه ووهان در ویبو، لی ۱.۳میلیارد یوآن (۱۸۲ میلیون دلار) به این دانشگاه هدیه داد که بزرگ‌ترین کمک نقدی یک دانش‌آموخته به یک دانشگاه چینی است. این دانشگاه در پست جداگانه‌ای اعلام کرد این پول به حمایت از نوآوری‌های علوم رایانه، رشد دانشجویان و تحقیقات در زمینه شش رشته اساسی، کمک خواهد کرد.
  • حکم ممنوعیت تیک‌تاک در مونتانا مسدود شد

    ایسنا: فرمان ممنوعیت استفاده عمومی از اپلیکیشن ویدئویی چینی تیک‌تاک در ایالت مونتانای آمریکا، توسط یک قاضی فدرال مسدود شد. تیک‌تاک استدلال کرده که این ممنوعیت که با هدف جلوگیری از دانلود اپلیکیشن تیک‌تاک توسط ساکنان مونتانا از ابتدای سال میلادی آینده صورت می‌گیرد، حقوق آزادی بیان را پایمال می‌کند.
  • گوگل برای حفظ اخبار در نتایج جست‌وجوی اینترنتی با کانادا موافقت کرد

    مهر: دولت کانادا و گوگل به توافقی برای حفظ اخبار در نتایج جست‌وجوی اینترنتی این شرکت دست پیدا کردند. به گزارش رویترز، طبق توافق مذکور شرکت فناوری آمریکایی باید سالانه ۱۰۰ میلیون دلار کانادایی به ناشران اخبار در این کشور بپردازد.
  • هوش مصنوعی ممکن است باعث کاهش دستمزدها شود

    ایسنا: تحقیقات بانک مرکزی اروپا نشان داد رشد سریع استفاده از هوش مصنوعی، ممکن است دستمزدها را کاهش دهد، اما تاکنون، تهدیدی برای مشاغل نبوده و حتی به اشتغال کمک کرده است. شرکت‌هایی که سرمایه‌گذاری بالایی در هوش مصنوعی انجام داده‌اند، باعث شده‌اند اقتصاددانان تلاش کنند پیامدهای این فناوری روی بازار کار را شناسایی کنند و نگرانی در میان عموم مردم درباره آینده مشاغلشان به وجود آمده است. همزمان با وجود رکودی که معمولا فشارها روی بازار کار را کمتر می‌کند، کارفرمایان تلاش می‌کنند کارکنان ماهر پیدا کنند. طبق «بولتن ریسرچ» که از سوی بانک مرکزی اروپا منتشر شد، در ۱۶ کشور اروپایی، سهم اشتغال بخش‌هایی که در معرض هوش مصنوعی قرار دارند، افزایش پیدا کرده و فقط مشاغل با مهارت اندک و متوسط، تاثیر زیادی از هوش مصنوعی نپذیرفته‌اند، در حالی که مشاغل تخصصی، بیشترین افزایش را داشته‌اند.
  • تراشه‌ساز ژاپنی برای احیای صنعت تراشه ژاپن به‌دنبال نیرو است

    ایسنا: شرکت تولیدکننده نیمه‌رسانای ژاپنی راپیدوس به دنبال استخدام مهندس است تا به احیای صنعت تراشه این کشور کمک کند. راپیدوس که از میلیاردها دلار یارانه دولت ژاپن بهره‌مند شده است، قصد دارد تراشه‌های لوجیک دو نانومتری را تولید کرده و با شرکت‌های بزرگ این صنعت نظیر شرکت تایوانی TSMC رقابت کند که چند دهه برای بهبود فناوری تولید خود، زمان صرف کرده است. پیدا کردن مهندس در کشوری که جمعیتش رو به کاهش است، یکی از مبرم‌ترین مسائل برای راپیدوس است. سهم ژاپن از بازار تراشه، اکنون به حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده و با وجود اینکه ژاپن تولیدکننده بزرگ تجهیزات و مواد تراشه‌سازی مانده، اما صنعت تراشه این کشور، اعتبار داخلی خود را از دست داده است. بر اساس گزارش رویترز، برنامه‌های بلندپروازانه این شرکت با بدبینی از سوی فعالان صنعت تراشه روبه‌رو شده که نسبت به توانایی راپیدوس برای رسیدن به تولید انبوه و پیدا کردن پایگاه مشتری کافی، تردید دارند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر