شماره روزنامه ۶۰۱۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۳ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۶۰۱۳

  • مداخله پاندولی در تجارت

    دنیای اقتصاد-گروه سیاستگذاری: روز گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه با دستور رئیس‌جمهوری واردات چای به کشور محدود شده است. در خبر دیگری عنوان شد که به تازگی ممنوعیت واردات چهار کالا لغو شده است. این رویه قبض و بسط تجارت تبدیل به یک عادت سیاستی شده است که با هدف تنظیم عرضه کالا در بازار یا حمایت از تولید داخلی اتخاذ می‌شود. به بیان دیگر سیاستگذار در گام نخست، وظیفه تعیین قیمت در بازار کالاها را بر عهده گرفته و باعث اختلال کارکرد اصلی قیمت‌ها در تنظیم عرضه و تقاضا شده است. حال در گام دوم، وظیفه تنظیم تجارت را نیز در دستور کار قرار داده است تا خطای دوم را مرتکب شود. این در حالی است که مشخص نیست مبنای تصمیم‌گیری در منع صادرات یا واردات چه مواردی است؟ این تصمیمات تا چه حد بر اعتماد شرکای تجاری کشور اثر می‌گذارد؟ «دنیای‌اقتصاد» در یک گزارش به بررسی رفتار پاندولی در تجارت پرداخته است. همزمان «تجارت فردا» در پرونده اصلی خود اثر ایجاد محدودیت‌های تجاری بر رشد قاچاق را مورد بررسی قرار داده است.
  • اشتغال ۱۶۲هزار نفری تهرانی‌ها در سال ۱۴۰۲

    تسنیم:‌ سرپرست اداره کل کار استان تهران گفت: در سال ۱۴۰۲ بر اساس اطلاعات ثبت‌‌شده در سامانه رصد، ۱۶۲هزار و ۸۷۲ نفر مشغول به کار شدند که حاکی از تحقق بیش از ۱۰۸درصدی تعهد ابلاغ شده به استان تهران بوده است. تهران به‌ عنوان مرکز سیاسی و اداری، کانون اقتصادی و اولین منطقه صنعتی کشور شناخته می‌شود. عواملی همچون پایتخت بودن، وجود کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و مراکز صنعتی و داشتن مجموعه‌ای از جاذبه‌های گردشگری باعث شده که وضعیت اشتغال تهران نسبتا مساعد باشد. اما از سویی دیگر، عواملی مانند افزایش جمعیت، افزایش بی‌رویه مهاجرت در سال‌های اخیر، نبود زیرساخت و افزایش فارغ‌التحصیلان، چالش‌هایی را نیز در حوزه اشتغال و استخدام در تهران ایجاد کرده است. همین موضوع باعث شده است که سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی برای اشتغال در تهران با حساسیت بیشتری روبه‌رو باشد، چرا که میزان اشتغال کاذب و غیررسمی نیز در تهران زیاد است، لذا هدف‌گذاری‌ها باید به گونه‌ای باشد که آسیب‌های ناشی از بازار کار برای کارگران به حداقل برسد.
  • پیش‌بینی سازمان ملل از رشد اقتصادی

    ایسنا: سازمان ملل، چشم‌انداز خود از رشد اقتصاد جهانی برای سال ۲۰۲۴را از ۲.۴ درصد به ۲.۷ درصد تغییر داد. سازمان ملل متحد پیش‌بینی رشد اقتصاد جهانی خود را برای سال ۲۰۲۴ به ۲.۷ درصد تغییر داد که این پیش‌بینی نسبت به برآورد قبلی ۲.۴ درصدی در ماه ژانویه، ۰.۳واحد درصد اصلاح شده است. پیش‌بینی رشد اقتصادی برای سال ۲۰۲۵ نیز با ۰.۱ درصد افزایش به ۲.۸ درصد رسید که نسبت به برآورد ماه ژانویه یعنی رقم ۲.۷ درصد، افزایش یافته است. در این گزارش آمده است: «چشم‌انداز اقتصاد جهانی از ماه ژانویه بهبود یافته است، به‌طوری‌که اقتصادهای بزرگ از رکود شدید اجتناب کردند و تورم را بدون افزایش بیکاری کاهش دادند، با این حال، چشم‌انداز فقط به‌طور محتاطانه خوش‌بینانه است.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر