شماره روزنامه ۶۰۱۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۶۰۱۳

  • ریزش ذخایر استراتژیک آمریکا

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: به‌دنبال آزادسازی مقدار قابل‌توجهی از نفت در سال‌۲۰۲۲، ذخایر استراتژیک نفت ایالات‌‌‌‌‌متحده به پایین‌ترین سطح در طول ۴۰سال‌گذشته رسید. این امر در کنار افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه، فضای کمتری برای مدیریت قیمت نفت و بنزین برای ایالات‌‌‌‌‌متحده باقی گذاشته‌است، با این حال همان‌طور که سال‌۲۰۲۲ نشان‌داد، آزادسازی منابع نفتی از محل ذخایر استراتژیک، تاثیرگذاری محدودی بر بازار گسترده جهانی انرژی دارد.
  • خواب روس‌ها برای بازار انرژی چین

    حمید ملازاده: ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌‌‌‌جمهور روسیه، در جریان سفر به چین، در مورد طرح‌هایی برای تحویل نفت و گاز به چین از طریق مسیر پیشنهادی از طریق مغولستان بحث و گفت‌وگو کرد و ایده‌ای را که نخستین‌بار در سال‌۲۰۱۸ مطرح‌شده بود (خط لوله گاز موسوم به Power of Siberia ۲) را مجددا احیا کرد. با وجود علاقه متقابل به این پروژه، هنوز توافقی در این مورد حاصل نشده‌است.
  • تولید روزانه ۳.۳میلیون بشکه‌‌‌‌‌ای نفت

    آژانس بین‌المللی انرژی از افزایش ۵۰‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای تولید روزانه نفت ایران در چهارمین ماه سال‌جاری میلادی خبر داد و اعلام کرد: تولید روزانه نفت ایران به ۳.۳میلیون بشکه در روز رسیده‌است. به گزارش «ایرنا» آژانس بین‌المللی انرژی در جدیدترین گزارش ماهانه خود از بازار نفت جهان، کل تولید نفت اوپک در چهارمین ماه سال‌میلادی جاری را ۲۶‌میلیون و ۹۷۰‌هزار بشکه در روز اعلام کرده‌است. مجموع تولید نفت ۱۳عضو اوپک در آوریل ۲۰۲۴ نسبت به ماه قبل از آن ۱۲۰‌هزار بشکه در روز افزایش داشته‌است. اوپک در ماه مارس ۲۶‌میلیون و ۸۵۰‌هزار بشکه در روز نفت تولید کرده‌بود. بر اساس این گزارش تولید نفت ایران در آوریل امسال با افزایش ۵۰‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای نسبت به ماه قبل از آن مواجه‌شده و به ۳‌میلیون و ۳۰۰‌هزار بشکه در روز رسیده‌است. ایران در مارس ۳‌میلیون و ۲۵۰‌هزار بشکه در روز نفت تولید کرده‌بود. تولید ۳‌میلیون و ۳۰۰‌هزار بشکه‌‌‌‌‌ای، بالاترین رقم تولید نفت ایران از زمان خروج آمریکا از برجام طی ۵سال‌گذشته بوده‌است. آژانس بین‌المللی انرژی تولید نفت ایران در سال‌۲۰۱۸ یعنی پیش از خروج آمریکا از برجام را ۳‌میلیون و ۶۰۰‌هزار بشکه در روز اعلام کرده که تولید نفت ایران در ماه آوریل ۲۰۲۴ تنها ۳۰۰‌هزار بشکه در روز کمتر از این رقم است.
  • نفت روسیه همچنان به انگلیس می‌رود

    شواهد موجود حاکی از آن است که نفت روسیه با وجود تحریم‌ها، همچنان به انگلیس راه پیدا می‌کند. به گزارش «ایسنا» واردات، خرید و عرضه نفت و محصولات نفتی روسیه در انگلیس، در دسامبر سال‌۲۰۲۲، ممنوع شد. کشورهای گروه هفت برای کاهش توان روسیه در تامین مالی جنگ در اوکراین، با تعیین سقف قیمت برای فروش نفت و محصولات نفتی روسیه، موافقت کردند. ریچارد برونز، مدیر ژئوپلیتیک در شرکت تحقیقاتی «انرژی اسپکتس»، شواهدی درباره موفقیت تحریم‌ها به کمیته خزانه‌‌‌‌‌داری انگلیس ارائه کرد و در پاسخ به اینکه با وجود تحریم‌ها، آیا احتمال دارد نفت روسیه همچنان به انگلیس وارد شود، گفت: به‌محض پالایش یا تغییر توسط یک پالایشگاه، چنین امکانی وجود دارد، با این حال وی اظهار کرد میزان این واردات، احتمالا قابل‌توجه نیست.
  • شکستن رکورد واردات ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی در چین

    واردات گاز طبیعی مایع (ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی) به چین ممکن است در سال‌۲۰۲۴، به رکورد جدیدی صعود کند. به گزارش «ایسنا» ژانگ یااویو، مدیر جهانی ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی و انرژی‌های جدید شرکت «پتروچاینا اینترنشنال» در یک کنفرانس صنعتی در بانکوک گفت: چین که بزرگ‌ترین واردکننده ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی در جهان است، امسال بین ۷۸ تا ۸۰‌میلیون‌تن از این سوخت را وارد خواهد کرد. این پیش‌بینی به منزله رشد ۹ تا۱۲‌درصدی واردات ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی به چین در مقایسه با واردات ۷۱.۲میلیون ‌تن در سال‌۲۰۲۳‌ بر اساس آمار گمرکی است. چین در سال‌۲۰۲۱، به میزان ۷۸.۸میلیون ‌تن ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی وارد کرده‌بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر