شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۸ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۴۸

  • امتیاز به بسازوبفروش‏‏‌ها

    گروه مسکن و شهری:: شورای شهر تهران با این تصور که «تعدیل نرخ عوارض ساخت‌وساز» باعث گرانی مسکن می‌شود، «نرخ رشد ۲۶درصدی پیشنهاد شهرداری تهران» را رد کرد و روز گذشته تصویب کرد «عوارض ساخت مسکن در کل شهر تهران برای سال ۱۴۰۳، به میزان ۱۹‌درصد نسبت به عوارض ۱۴۰۲ افزایش یابد.»
  • دمای منفی خودرو در دی

    دنیای اقتصاد: خودروسازان و قطعه‌سازان کشور در دی‌ماه امسال آماری تمام‌منفی را در تولید و فروش از خود به جا گذاشته‌اند و این در شرایطی است که سیاستگذار همچنان از اصلاح قیمت (به عنوان راهکار استاندارد بهبود نقدینگی تولیدکنندگان حوزه خودرو) طفره می‌رود.
  • اسرائیل خود ویرانگر

    آلوف بن/سردبیر هاآرتص ترجمه: محمدحسین باقی
    ۷ اکتبر بدترین فاجعه در تاریخ اسرائیل بود. ارتش اسرائیل پس از شکست در توقف حمله حماس، با شدت بسیار زیاد پاسخ داد و هزاران فلسطینی را کشت و کل محله‌های غزه را ویران کرد؛ اما اسرائیل با دشمنی مواجه است که نمی‌تواند روی آن حساب کند. نتانیاهو قول داده که حماس را «نابود کند»، اما غیر از به‌کارگیری نیروی نظامی، او هیچ استراتژی‌ای برای از بین بردن حماس و هیچ برنامه روشنی برای جایگزینی این گروه در فردای جنگ ندارد. شکست او در «استراتژی‌سازی» تصادفی نیست. در عین حال، این یک اقدام مصلحت‌آمیز سیاسی برای حفظ ائتلاف راست او نیز نیست. او دوران نخست وزیری خود را که طولانی‌ترین دوره در تاریخ اسرائیل است، به تضعیف و به حاشیه راندن جنبش ملی فلسطین اختصاص داده است. او به اسرائیلی‌ها قول داده که بدون صلح می‌توانند به موفقیت برسند. او افراد مختلف را با این ایده متقاعد کرده است که می‌تواند با هزینه اندک داخلی یا بین‌المللی به اشغال سرزمین‌های فلسطینی برای همیشه ادامه دهد و حتی اکنون، در پی حملات ۷اکتبر، او این پیام را تغییر نداده است. تنها کاری که نتانیاهو گفته اسرائیل پس از جنگ انجام خواهد داد، حفظ یک «محیط امنیتی» در اطراف غزه است: یک تعبیر ظریف برای اشغال طولانی‌مدت، از جمله یک حلقه در امتداد مرز که بخش بزرگی از سرزمین فلسطین را خواهد بلعید.
  • اگر فکر می‌کنید جنگ جهانی سوم غیرقابل تصور است، این را بخوانید!

    دنیای اقتصاد: «شاید بر این تصور بودید که آمریکایی‌ها با شکست در یک جنگ کوچک، هیچ مشکلی در تصور عواقب شکست در یک جنگ بزرگ هم ندارند. اما رها کردن خفت‌بار افغانستان در سال ۲۰۲۱ با سرعت قابل‌توجه به حفره حافظه جمعی منتقل شده است.» این مقدمه نایل فرگوسن ستون نویس بلومبرگ و عضو ارشد موسسه هوور در دانشگاه استنفورد است که در بیزنس استاندارد در خصوص تصورات غیرقابل باور آمریکایی‌ها در مواجهه با تحولات مهم جهانی می‌نویسد: اگر در تاریخ آینده، ارتش اوکراین که نیازمند تسلیحات است، توسط دشمنان روسی خود تسخیر شود، روند مشابهی رخ خواهد داد.
  • صنعت «استراتژیک» پتروشیمی

    اقتصاد ایران بر مبنای منابع گازی و سپس نفت خام پایه‌ریزی شده است. این جمله شاید مهم‌ترین ویژگی صنعتی کشور را رقم می‌زند تا جایی‌که باید گفت مهم‌ترین نقطه قوت اقتصاد ایران را نیز شامل خواهد شد. این در حالی است که مهمترین منابع درآمدزایی، بیشترین تجربه اجرایی همچنین مهمترین مولفه توسعه را باید در همین مسیر جست‌وجو کرد. این‌که آمارها کشور ما را در زمره مهم‌ترین کشورهای دارای ذخایر انرژی در جهان قلمداد می‌کند به این معنی است که باید نگاه خاصی به این صنایع مخصوصا زنجیره تولید آنها داشت.
  • تقدیر از ۱۲ ایده برتر حوزه معدن

    دنیای اقتصاد- سارا اصغری: چهارمین جشنواره ایده‌های ارزش‌آفرین بخش معدن و صنایع معدنی (اینوماین) با معرفی ۱۰۸ ایده راه‌یافته به مرحله داوری، از تاریخ ۲۴ تا ۲۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری دیروز آغاز به کار کرد.‌
  • عقب‏‏‌ماندگی ریل از جاده

    دنیای اقتصاد-رضا دهقان: حمل‌ونقل ریلی علاوه بر مزایای فراوان در سطح ملی مانند ایمنی، توان حمل انبوه و ارزان، کاهش مصرف سوخت و کاهش خسارات زیست‌محیطی، دارای ارزش راهبردی برای کشور است و می‌تواند مزیت رقابتی در عرصه بین‌المللی ایجاد کند. بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس، با وجود اولویت داشتن توسعه حمل‌ونقل ریلی در اسناد بالادستی، سیاست‌‌‌های اعلامی و برنامه‌‌‌های مصوب دولت‌‌‌ها، سهم حمل‌ونقل ریلی از حمل‌ونقل کشور اندک است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر