کارشناسان معتقدند حوادث در حوزه ساختمان بیشترین آمار از تلفات نیروی کار را به خود اختصاص می‌دهد. آن‌طور که آمارها می‌گوید بیش از ۵۰درصد حوادث ناشی از کار در کارگاه‌های ساختمانی اتفاق می‌افتد و در وقوع بیش از ۸۰ درصد حوادث کار، عامل انسانی نقش موثری دارد.  حسین‌علی رعیتی‌فرد، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از کاهش ۱۴درصدی حوادث کار و ۱۱درصدی حوادث منجر به فوت در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: در زمینه ایمنی کار کمیته‌های فنی ایمنی کار در اکثر بنگاه‌ها و کارگاه‌ها ایجاد شده است.

او گفت:‌ عمده حوادث ناشی از کار در کارگاه‌های ساختمانی است که نشان می‌دهد موارد ایمنی در آنها کمتر رعایت شده است؛ به‌گونه‌ای که ۵۰درصد حوادث منجر به فوت در کارگاه‌های ساختمانی و ۳۷ درصد حوادث کار در این کارگاه‌ها اتفاق افتاده است. معاون روابط کار گفت: در کل کشور ۸۴۰ بازرس کار وجود دارند که به صورت نوبتی از کارگاه‌ها و بنگاه‌های تولیدی بازرسی می‌کنند و به عنوان ضابط قضایی عمل می‌کنند. در مواردی که در کارگاه‌ها ایمنی کارگران رعایت نشود منجر به تعطیلی واحد تولیدی یا کارگاه می‌شوند.

رعیتی‌فرد با بیان اینکه امنیت شغلی کارگران و ایمنی و حوادث را بررسی می‌کنند و به‌عنوان ضابط قضایی فعال هستند افزود: ۹۰۰ هیات، دعاوی بین کارگر و کارفرما را مورد رسیدگی قرار می‌دهند که از این تعداد ۶۰۰ هیات تشخیص و ۳۰۰ هیات حل‌اختلاف و تجدیدنظر هستند که با حضور نمایندگان جامعه کارگری، کارفرمایی و دولت است. او ادامه داد: در این دولت تعداد تشکل‌های کارگری و کارفرمایی به ۱۵هزار مورد افزایش یافت. برای این تشکل‌ها توسعه کمی و کیفی آموزش‌ها و ارتقای فرهنگ تشکل را پیگیری کردیم و مطالبه جامعه کارگری را سامان دادیم. در همین راستا بیش از چهار میلیون نفرساعت آموزش ارائه شد.