شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۹ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۹۷۹

  • خشم بایدن؛ عقبگرد بی‌بی

    دنیای اقتصاد: جو بایدن روز پنج‌شنبه تهدید کرد که حمایت بیشتر از اسرائیل را مشروط به نحوه رسیدگی به نگرانی‌های خود درباره تلفات غیرنظامی و بحران انسانی در غزه خواهد کرد و این امر اسرائیل را وادار کرد که به امید آرام کردن بایدن، اجازه دهد غذا و تدارکات بیشتری به منطقه محاصره‌شده وارد شود. «پیتر بیکر» در گزارش ۵آوریل در نیویورک‌تایمز نوشت، بایدن طی یک تماس ۳۰دقیقه‌ای پرتنش با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، برای اولین بار از کمک‌های ایالات متحده برای تاثیرگذاری بر هدایت مسیر جنگ علیه حماس استفاده کرد. اعلام مسیرهای مربوط به کمک‌های مضاعف ساعاتی بعد برخی از –و نه همه- خواسته‌های بایدن را برآورده کرد. بر اساس خلاصه‌ای از درخواست کاخ سفید، «پرزیدنت بایدن تاکید کرد که حملات به کارکنان بشردوستانه و وضعیت کلی بشردوستانه غیرقابل قبول است.» در بخش دیگری از این درخواست آمده است: «رئیس‌جمهور این ضرورت را برای اسرائیل برای اعلام و اجرای یک سری گام‌های مشخص، ملموس و قابل اندازه‌گیری برای رسیدگی به آسیب‌های غیرنظامی و ایمنی امدادگران آشکارا اعلام کرد. وی تصریح کرد که سیاست آمریکا در قبال غزه با ارزیابی ما از اقدام فوری اسرائیل در قبال این اقدامات تعیین خواهد شد.»
  • آمادگی تمام‌عیار تایوان برای زلزله

    دنیای‌اقتصاد: زمین‌لرزه ۷.۴ریشتری تایوان بیش از ۲۰۰پس‌لرزه را به دنبال داشت. ده‌ها نفر گرفتار شدند. دو ساختمان در شهر هوآلین به طرز خطرناکی فرو ریختند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، اولین زمین‌لرزه به اندازه کافی هشدار‌دهنده بود. این زلزله بیش از یک دقیقه در صبح چهارشنبه ادامه داشت و وسایل و حتی کل ساختمان‌ها را بالا و پایین می‌برد. زلزله تایوان آن‌قدر قوی بود که هشدار سونامی را در ژاپن، چین و فیلیپین ایجاد کرد.
  • سیستم بازنشستگی در منگنه

    دنیای‌اقتصاد: مشخصات جمعیتی چین به سرعت در حال تغییر است که این موجب شده است تا به سیستم تامین مالی بازنشستگی آن فشار وارد شود. به همین دلیل چین از جوانان خواسته است که برای دوران بازنشستگی پول کنار بگذارند. تائو سویفیت، یک بیکار ۳۰ساله، اصلا علاقه‌مند به شنیدن آن نیست. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، او گفت: «با مستمری بازنشسته شدن؟!» او ادامه داد: «من خیلی امید ندارم که بتوانم آن را به‌دست بیاورم.» تائو که در شهر جنوبی چنگدو زندگی می‌کند، تنها نیست که این‌گونه فکر می‌کند. در انجمن‌های رسانه‌های اجتماعی و در میان دوستان، جوانان این سوال را دارند که آیا برای دوران پیری پس‌انداز کنند یا خیر؟ برخی با اشاره به کمبود شغل، دستمزد پایین و دوگانگی خود درباره آینده، از این امر انصراف می‌دهند.
  • کژراهه اقتصادی شی جین‌پینگ

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: شرایط کنونی سخت‌ترین آزمون اقتصادی چین از زمان آغاز اصلاحات فراگیر دنگ شیائوپینگ در دهه۱۹۹۰ میلادی است. سال گذشته چین به رشد اقتصادی ۵درصدی دست ‌یافت؛ اما پایه‌های معجزه توسعه طی چند دهه گذشته سست و متزلزل شده است. نیروی کار سخت‌کوش چینی که زمانی زبانزد جهانیان بود، روزبه‌روز تحلیل می‌رود. رونق خارق‌العاده بخش املاک به ورشکستگی بدل شده است و نظام جهانی تجارت آزاد که چین برای ثروتمندتر شدن از آن بهره می‌برد، در حال فروپاشی است.براساس سرمقاله اکونومیست، پاسخ رئیس‌جمهور چین شی جین‌پینگ به این معضلات، تاکید و پیگیری طرح جسورانه جدید برای بازسازی اقتصاد کشور بوده است.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    کتاب «قطر: رویکردهای یک قدرت عاریه‌ای» به قلم دیانا گالیوا، محقق کالج سنت آنتونی، دانشگاه آکسفورد، در سال۲۰۲۲ به نگارش درآمده و از سوی انتشارات راتلج منتشر شده است. این کتاب پارامترهای رشد سیاسی قطر را با بسط یک نظریه‌ جایگزین قدرت؛ یعنی قدرت «عاریه‌ای» توضیح می‌دهد. نویسنده نشان می‌دهد که چگونه ظهور قطر به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای را می‌توان صرفا با ظرفیت آن به‌عنوان یک کشور «عاریه‌ای»غنی از گاز توضیح داد. با استفاده از قطر به‌عنوان یک مطالعه‌ موردی تجربی از نظریه «قدرت عاریه‌ای»، خوانندگان بینشی درباره تعامل قطر با بازیگران غیردولتی (اسلام سیاسی، قبایل، رسانه‌ها، ورزش و دیگران) برای حفظ قدرتش به‌دست می‌آورند که به قطر اجازه می‌دهند نفوذ کاملا تثبیت‌شده بازیگران غیردولتی را به‌دلیل ماهیت فراملی‌شان «به عاریت بگیرد». مورد قطر نشان‌دهنده توانایی یک دولت برای ایجاد رابطه‌ «حامی – پیرو» با بازیگران غیردولتی، غلبه بر محدودیت‌های تعیین‌شده بر اساس اندازه یا قدرت نظامی برای به‌دست آوردن نفوذ بین‌المللی است. این کتاب به‌صورت پاورقی در روزهای زوج در روزنامه «دنیای‌اقتصاد» منتشر می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر