شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۱ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۹۱

  • دیدار میراث‌دار کاسترو از تهران

    دنیای اقتصاد: پس از گذشت ۲۲ سال از سفر فیدل کاسترو رئیس‌‌‌جمهور فقید کوبا به ایران، میگل دیاز کانل به دعوت رسمی رئیس‌جمهور ایران در صدر هیات عالی‌رتبه سیاسی و اقتصادی یکشنبه شب وارد تهران شد و صبح روز دوشنبه در مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد و به صورت رسمی مورد استقبال سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌‌‌جمهور قرار گرفت. مراسم امضای اسناد همکاری و نشست مطبوعاتی مشترک روسای جمهور ایران و کوبا نیز صبح روز دوشنبه در مجموعه تاریخی–فرهنگی سعدآباد برگزار شد.
  • بدهی ۱۰۰ همتی؛ نتیجه ارزان‌فروشی برق

    دنياي اقتصاد: روز گذشته مجلس با دو فوریت لایحه الحاق یک بند به تبصره (۵) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور موافقت کرد. بر اساس این بند، برای تسویه بخشی از بدهی دولت به شرکت توانیر بابت مابه‌التفاوت قیمت تمام‌شده و تکلیفی فروش برق، موضوع ماده (۶) قانون حمایت از صنعت برق کشور مصوب ۱۳۹۴، دولت موظف است مبلغ ۳۰۰هزار میلیارد‌ ریال انواع اوراق مالی اسلامی از جمله اسناد خزانه اسلامی را با حفظ قدرت خرید در مقاطع زمانی مشخص، منتشر و با تایید وزیر نیرو به طلبکاران صنعت برق واگذار کند.
  • تشکیل ائتلاف جهانی در برابر زورگویی‌های آمریکا

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله خامنه‌‌ای رهبر انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار آقای «میگل دیاز کانل» رئیس‌جمهور کوبا و هیات همراه با اشاره به ظرفیت‌‌های فراوان سیاسی و اقتصادی دو کشور تاکید کردند: باید از این ظرفیت‌‌ها برای تشکیل یک اتحاد و ائتلاف میان کشورهایی که در قبال زورگویی‌‌های آمریکا و غربی‌‌ها دارای موضع یکسان هستند، استفاده شود. ایشان افزودند: این ائتلاف با تمرکز بر همکاری‌‌های اقتصادی، می‌تواند در مورد مسائل مهم جهانی همچون موضوع فلسطین موضع‌‌گیری مشترک و تاثیرگذار داشته باشد.
  • تحلیل «هیل» از تبعات جنگ با ایران

    دنیای‌اقتصاد: جردن کوهن، در نشریه هیل نوشت: سناتور تام کاتن گفته است که دولت بایدن برای پایان دادن به حملات به دارایی‌های ایالات متحده، باید تقابلی عظیم علیه ایران انجام دهد. اعضای کنگره، دولت بایدن و مقامات دفاعی سابق، همگی این احساس را دارند که واشنگتن می‌تواند حرکت خود را به سمت درگیری سرعت ببخشد. اما جنگ گسترده‌تر با ایران برای آمریکا فاجعه‌بار خواهد بود.
  • واکنش وزارت خارجه به معمای ۶ میلیارد دلاری

    ایسنا: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره گام مجلس نمایندگان آمریکا برای مسدودکردن ۶ میلیارد دلار دارایی‌‌‌های آزادشده ایران از کره جنوبی که هم‌‌‌اکنون در قطر قرار دارد گفت: «لایحه برای اینکه جنبه عمل به خود بگیرد، نیازمند تایید سنا و امضای رئیس‌‌‌جمهور آمریکاست. آمریکا در چارچوب تعهدات بین‌المللی و توافق باواسطه با ایران درباره منابع ارزی آزاد شده با مشارکت کشورهای ثالث، متعهد و موظف است به تعهدات خود پایبند باشد. ما تضمین‌‌‌های لازم را در این خصوص گرفتیم چراکه تعاملات با آمریکا، بر مبنای اعتماد نیست.» وی افزود: «این منابع در دسترس دولت جمهوری اسلامی ایران بوده و هست و دولت ایران می‌تواند متناسب با نیازهای خود از آن استفاده کند.» همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره شهادت ۲ مستشار نظامی ایران در سوریه توسط رژیم صهیونیستی و واکنش ایران به این موضوع گفت: «ایران به هر تعرضی که به منافع کشور در منطقه وارد شود، پاسخ می‌‌‌دهد و پاسخ خواهد داد. هیچ اقدامی علیه ایران و منافع ایران و نیروهای مستشاری ما در سوریه، بدون واکنش نخواهد ماند و کسانی که اقدام می‌‌‌کنند و اقدام کرده‌‌‌اند این موضوع را تجربه کرده‌‌‌اند. هیچ اقدام ضد ایرانی از سوی دشمنان، بدون پاسخ نخواهد بود.»
  • اتهام زنی جدید سنتکام علیه ایران

    ایسنا: مرکز فرماندهی نیروهای آمریکا در منطقه (سازمان تروریستی سنتکام) در بیانیه‌‌‌ای حمله انجام گرفته از سوی ارتش یمن به چند کشتی در دریای سرخ را به ایران مرتبط دانست. در پی اعلام حمله موشکی و پهپادی به دو کشتی اسرائیلی به نام‌‌‌های «Unity Explorer» و «Number Nine» در دریای سرخ از سوی سخنگوی ارتش یمن و گزارش‌‌‌ها درباره مورد حمله گرفتن یک کشتی انگلیسی در همین منطقه، فرماندهی مرکزی نیروهای تروریستی آمریکا (سنتکام) در منطقه در بیانیه‌‌‌ای مدعی شد: «روز یکشنبه چهار حمله به سه کشتی تجاری صورت گرفت که در آب‌‌‌های بین‌المللی در جنوب دریای سرخ فعالیت می‌‌‌کردند. ناوشکن یو.اس.اس کارنی به تماس‌‌‌های این کشتی‌‌‌ها پاسخ داد و به آنها کمک کرد.» در ادامه فرماندهی مرکزی نیروهای نظامی آمریکا با تلاش برای مرتبط ساختن این اقدام یمن با ایران، مدعی شد: «ما بر اساس دلایل زیادی بر این باور هستیم که امکان این حملات، در حالی که توسط حوثی‌‌‌ها در یمن (انصارالله یمن) انجام شده‌‌‌اند، به طور کامل توسط ایران فراهم می‌شود. ایالات متحده آمریکا تمامی پاسخ‌‌‌های مناسب را در هماهنگی کامل با متحدان و شرکای بین‌المللی خود در نظر خواهد گرفت.»
  • مذاکره ایران و عمان درباره چه بود؟

    فارس: بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان که یکشنبه شب به تهران سفر کرد با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌‌‌وگو کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به ارتقای حجم روابط تجاری دو کشور به حدود ۲ میلیارد دلار، ابراز امیدواری کرد که با پیشرفت روند اجرای اسناد امضا شده در دیدار سران دو کشور و نیز اسناد آماده شده برای امضا در نشست آتی اجلاس کمیسیون مشترک و نیز سفر وزیر تجارت عمان به تهران، حجم این همکاری‌‌‌ها بیش از پیش افزایش یابد. در این دیدار موضوع فلسطین و را‌‌‌ه‌‌‌های پایان دادن به تجاوز جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه غزه و نیز کرانه غربی فلسطین مورد گفت‌‌‌وگو و تبادل نظر قرار گرفت و طرفین در خصوص تداوم تلاش‌‌‌های مشترک در حمایت از ملت مظلوم فلسطین تاکید کردند.
  • بازدارندگی ایران یک واقعیت است

    عبدالرسول دیوسالار تحلیلگر مسائل نظامی در توییتی نوشت: تصمیم به حمله نظامی به ایران مساله‌ای تنها سیاسی نیست، بلکه تصمیمی مبتنی بر واقعیت‌‌‌های نظامی است. ساختار بازدارندگی ایران آمریکا را متقاعد کرده که هزینه‌‌‌های حمله از منافعش بیشتر است. تحلیل‌های آبکی برخی تحلیلگران واقعیت را تغییر نمی‌‌‌دهد.
  • اسرائیل صلح نمی‌خواهد

    خالد الدخیل جامعه شناس سیاسی عربستانی در توییتی نوشت: اسرائیل هرگونه عادی‌سازی مشروط از سوی اعراب را که رایگان نیست، رد می‌کند. چون استراتژی آن ثابت است. تمام صحبت‌های اسرائیل در مورد صلح صرفا مزخرف و فریب است. با تجارب سال‌ها اشغال، کشتار، مصادره زمین و آوارگی این سیاست ثابت شده است.
  • مصر ضعیف‌تر از همیشه

    احمد بروایه پژوهشگر مسائل مصر در رشته توییتی نوشت: تغییر جایگاه راهبردی مصر در دوران سادات، استمرار افول مصر در دوران مبارک، افزایش شیب افول در دوران خیزش مردمی مصر و سیاست‌های غلط سیسی سبب شده‌اند که مصر امروزه در یک تله و مخمصه گیر کرده باشد؛ به گونه‌ای که از ابزارهای محدودی برای تاثیرگذاری بر غرب و رژیم صهیونیستی برخوردار است. طبیعتا هرگونه تلاش برای تخلیه غزه و سوق دادن مردم به صحرای سینا به معنای بی‌ثباتی مصر و سینا طی دهه‌‌‌های آینده خواهد بود و به دلیل تبدیل شدن این شبه جزیره به مرکزی برای فعالیت‌‌‌های ضد صهیونیستی طبیعتا مصر را مجبور به سوق دادن این افراد به دلتای نیل خواهد کرد. وگرنه مجبور خواهد شد با تبعات امنیتی صدها برابر گسترده‌تری روبه‌رو شود و حتی حاکمیتش بر سینا به دلیل احتمال دخالت‌های رژیم صهیونیستی خدشه دار شود. در برابر تلاش برای تحمیل این هزینه کمرشکن به مصر، قاهره در عمل ابزار ‌بخصوصی برای تحت فشار دادن آمریکا و رژیم صهیونیستی ندارد و حتی نمی‌تواند بهایی متناسب برای این امر مطالبه کند.
  • سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا در بوته آزمون

    رحمن قهرمانپور کارشناس مسائل بین‌الملل در رشته توییتی نوشت: در محافل فکری آمریکا ایده‌های زیادی درباره سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا بعد از پایان جنگ غزه مطرح می‌شود. برخی از احیای سیاست دوستونی نیکسون، این بار با تکیه بر عربستان و اسرائیل سخن می‌گویند. برخی‌ها از نقش‌آفرینی مستقیم آمریکا در راستای احیای روند صلح دفاع می‌کنند. برخی دیگر برون سپاری کار به متحدان و دوستان منطقه‌ای آمریکا نظیر مصر، اردن، امارات، عربستان، ترکیه و قطر را چاره کار می‌دانند زیرا به آمریکا فرصت می‌دهد تمرکز خود بر مهار چین و روسیه را حفظ کند. محافل دست راستی هم مطابق معمول از همراهی آمریکا با سیاست‌های اسرائیل در برخورد قاطع و سرکوب با حماس می‌نویسند و حتی خواهان برخورد با ایران هستند. بازار پیشنهادها گرم است و باید دید بایدن در آستانه انتخابات تا چه حد ریسک تغییر سیاست آمریکا در خاورمیانه را می‌پذیرد، ضمن اینکه می‌داند اکثر آمریکایی‌ها معتقدند دخالت آمریکا در خاورمیانه نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
  • برجام جدیدی نیاز نیست

    دنیای‌اقتصاد: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی بازگشت رژیم صهیونیستی به جنگ را خطای راهبردی ارزیابی کرد که نه تنها نتیجه‌‌‌ای جز کشتار نداشته بلکه افکار عمومی جهانی را علیه اسرائیل برانگیخته است. به گزارش «ایسنا»، سیدکمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در مصاحبه با شبکه الجزیره تاکید کرد: بازگشت رژیم صهیونیستی به جنگ، خطایی راهبردی است، چراکه آنها نه‌تنها مجبورند با حماس و فلسطینی‌‌‌ها در غزه و کرانه باختری بجنگند، بلکه باید در جبهه سیاسی نیز با کشورهایی که حامی آتش‌بس هستند و حتی با آمریکا، وارد مناقشه شوند. فراتر آنکه آنها باید با افکار عمومی جهان نیز مقابله کنند. پس این خطایی راهبردی است. ما معتقدیم آنها باید هرچه زودتر به آتش‌‌‌بس برگردند و به این خشونت‌‌‌ها و جنایات پایان دهند.
  • در نشست مشترک مجلس و قوه‌قضائیه چه گذشت؟

    نشست مشترک نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رئیس قوه‌قضائیه روز گذشته به صورت غیرعلنی و به میزبانی مجلس برگزار شد. رئیس مجلس در این نشست با بیان اینکه «انصافا مجلس یازدهم، یک مجلس فعال و نه یک مجلس منفعل بوده است» اظهار کرد: ما به عنوان نماینده مردم در خانه مردم اجازه ندادیم موضوعی در دستور کار مجلس قرار بگیرد که دغدغه و مشکل مردم نباشد. وی با اشاره به مزایای جلسات مشترک میان قوا تاکید کرد: فلسفه این جلسات آن است که با کنار هم قرار گرفتن و همدلی و هماهنگی گرهی از کار مردم گشوده شود و گامی رو به جلو برای ایران عزیزمان ‌برداریم.
  • همه اورانیوم‌ها پیش‌فروش شده بود

    رضا نیازمند: فردای آن روز قرارداد را به اعتماد دادم، او هم آن را خواند و امضا کرد و من صاحب یک شرکت و یک قرارداد شدم. حالا باید یک آپارتمان اجاره کنم و میز و صندلی و ماشین‌تحریر بخرم و اقلا یک منشی داشته باشم. حسن ابریشمی، رئیس امور مالی شرکت مس را صدا کردم که برای من یک تقاضای تنخواه‌گردان علی‌الحساب بنویسد.
  • دهکده مجازی - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴

    آذری‌جهرمی در کانال تلگرامی خود نوشت: ظاهرا در ستون سخن خوانندگانِ محترم روزنامه کیهان، مطلبی در مورد عدم حضور حقیر در جنگ منتشر شده و در فضای مجازی دست به دست و مادرم هم از آن مطلع شده‌اند. پیامی برای برادرم ارسال کرده و امر کرده‌اند که در پاسخ به ادعای مطرح‌شده در کیهان پاسخی داده شود. برادرم هم برای اجابت امر با بنده تماس گرفتند.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۱۴

    روزنامه همشهری روزگذشته با انتشار کاریکاتوری درصفحه اول خود از تتلو و ساسی به تولید و پخش این موسیقی بی‌محتوا با اشعار ضداخلاقی پرداخت. دراین گزارش که باعنوان «حمله زامبی‌ها» به چاپ رسیده آمده است: دیروز با ترند شدن آهنگ «نرو سمیه...» بر سر زبان‌ها افتاده بود و امروز با وایرال‌شدن موزیک‌ویدئوی «خاله لیلا...» و استفاده تبلیغاتی از نام و پوستر یکی از فیلم‌های سینمایی روز، به شهرت رسیده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر