شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۱ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۸۱

  • کارزار ایران و آمریکا به عراق رسید

    دنیای‌اقتصاد: حملات متقابل گروه‌های مقاومت و نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه همچنان ادامه دارد و ظرف هفته‌های گذشته روندی تصاعدی به خود گرفته است. روز دوشنبه ۲۰ نوامبر- ۲۹ آبان نیروهای آمریکایی به نیروهای نیابتی تحت حمایت ایران که قبلا یک موشک بالستیک دوربرد را علیه پایگاه عین الاسد در عراق شلیک کرده بودند، حمله کردند.
  • یار کمکی صندوق‌های بازنشستگی

    دنياي اقتصاد: مجلس در ادامه بررسی لایحه برنامه هفتم افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را به تصویب رساند. بر این اساس سازمان تامین اجتماعی مکلف است با تایید وزارت تعاون، در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان و شاغلان اقدام کند. آیا چنین متناسب‌سازی آن هم با توجه به وضعیت نامناسب صندوق‌های بازنشستگی امکان‌پذیر است؟
  • اسرائیل در ۷ اکتبر ضربه فنی شد

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار صمیمانه مدال‌‌‌آوران بازی‌‌‌های آسیایی و پاراآسیایی هانگژو و جمع دیگری از قهرمانان، ورزشکاران، پیشکسوتان و فعالان عرصه‌‌‌های ورزشی، با تشکر عمیق از ورزشکاران و مربیان افتخارآفرین کشور، رفتارهای احترام‌برانگیز آنان در میدان‌‌‌های ورزشی را تجلی‌دهنده چهره برجسته ملت ایران خواندند و با تاکید بر ضرورت رسیدگی مسوولان به زندگی قهرمانان ورزشی افزودند: رژیم صهیونیستی در حادثه طوفان‌‌‌الاقصی به دست حماس ضربه فنی شد و با همه جنایاتش نتوانسته این شکست سنگین را جبران کند و در آینده هم نخواهد توانست.
  • حمایت ایران از مقاومت

    دنیای‌اقتصاد: حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در سفری رسمی برای دیدار با مقامات لبنانی به بیروت رفت. این سفر در ادامه رایزنی‌‌‌ها و مذاکرات وزیر امور خارجه کشورمان با مقامات کشورهای منطقه و جهان پیرامون موضوع غزه انجام شد. خلیل حمدان، نماینده جنبش امل در بدو ورود وزیر امور خارجه کشورمان به فرودگاه بیروت ضمن خوشامدگویی به حسین امیرعبداللهیان و هیات همراه، پیام نبیه بری رئیس پارلمان این کشور را قرائت کرد.
  • نامه ایران به شورای امنیت درباره فعالیت‌‌‌های هسته‌‌‌ای‌‌‌اش

    فارس: امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه‌‌‌ای به شورای امنیت و دبیرکل این سازمان با رد ادعاهای نمایندگان سه کشور اروپایی، اعلام کرد که ایران به هیچ وجه اورانیوم بالای ۶۰‌درصد غنی‌سازی نکرده است. در این نامه که در پاسخ به نامه مورخ ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳ نمایندگان دائمی فرانسه، آلمان و بریتانیا در سازمان ملل تهیه شده است، عنوان شده است: «در نامه مزبور، نمایندگان تروئیکا اتهامات بی‌‌‌اساسی را علیه ایران مطرح و ادعا کردند که قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده؛ در حالی که نقض آشکار قطعنامه توسط خودشان را نادیده گرفته‌‌‌اند.» ایروانی در این نامه عنوان کرده است: «در نوامبر ۲۰۲۲، ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از قصد خود برای غنی‌‌‌سازی اورانیوم در فردو از طریق سانتریفیوژهای پیشرفته اطلاع داد. این تصمیم در چارچوب اقدامات اصلاحی ایران در واکنش به عدم‌پایبندی سایر طرف‌ها به تعهدات برجام و مطابق با حقوق خود بر اساس NPT و CSA اتخاذ شد.» همچنین در نامه مذکور عنوان شده است: «جمهوری اسلامی ایران آماده است تا اجرای کامل تعهدات خود ذیل برجام را پس از اجرای کامل تعهدات سایر اعضا از سر بگیرد.»
  • تاییدیه برای حضور ۱۲۰ بازرس آژانس در ایران

    ایرنا: محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲۰ بازرس آژانس برای ورود به کشور تایید شده‌‌‌اند، درباره علت مخالفت با حضور برخی از این بازرسان در ایران توضیح داد: «اول اینکه برخی از آنها سال‌‌‌هاست به ایران نیامده‌اند و نکته دوم اینکه به موجب ماده ۹ اساسنامه، ما این حق قانونی را در پذیرش یا عدم‌پذیرش بازرسانی که معرفی می‌شوند، داریم.» اسلامی در ادامه گفت: «عملیات خاکبرداری ساختمان اصلی رآکتور این نیروگاه در روزهای آینده انجام می‌‌‌شود و به زودی اولین بتن آن را خواهیم ساخت.» رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: «مبنای فعالیت‌‌‌های آژانس در خصوص ایران، برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است و ما هم بر اساس قانون اقدام راهبردی غنی‌سازی را انجام می‌‌‌دهیم.» وی افزود: «اقدامات ایران در چارچوب پادمان انجام می‌شود و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم بر آن نظارت دارد.»
  • گروسی: هیچ پیشرفتی نداشتیم

    ایسنا: رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بیانیه روز گذشته‌‌‌اش در نشست شورای حکام اعلام کرد که انباشت اورانیوم غنی‌‌‌شده ایران همچنان ادامه دارد و لغو انتصاب بازرسان آژانس در ایران خلاف روحیه همکاری توافق‌‌‌شده در بیانیه مشترک تهران و آژانس در ماه‌‌‌های اخیر است. گروسی گفت: «انباشت اورانیوم غنی‌‌‌شده توسط ایران تا ۵ درصد، تا ۲۰‌درصد و تا ۶۰ درصد، اورانیوم با خلوص بالا، همگی از زمان دیدارمان در سپتامبر افزایش یافته است و افزایش انباشت اورانیوم غنی‌‌‌شده ۶۰ درصدی با همان سرعتی که در جلسه پیشین شورای حکام گزارش کرده بودم، انجام می‌شود.» وی در ادامه افزود: «متاسفانه هیچ پیشرفتی در زمینه اجرای بیانیه مشترک امضاشده با تهران در ۴ مارس انجام نشده است.» مدیرکل آژانس همچنین تاکید کرد: «ایران همچنین هنوز توضیحات موثق فنی درباره وجود ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در ورامین و تورقوزآباد را ارائه نکرده و به آژانس اطلاعات لازم را درباره محل‌‌‌(محل‌‌‌های) مواد هسته‌‌‌ای یا تجهیزات آلوده نداده است.»
  • اهرم‌‌‌‌سازی برای مذاکرات رفع تحریم‌‌‌‌ها

    دنیای‌اقتصاد: کاخ سفید شامگاه سه‌‌‌‌شنبه مدعی شد که ایران ممکن است عرضه موشک‌‌‌‌های بالستیک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را بررسی کند. موضوعی که توسط روسیه تکذیب نشد و سخنگوی کرملین در این خصوص گفت: «ما در حال توسعه روابط با ایران هستیم، از جمله در زمینه همکاری‌‌‌‌های نظامی-فنی. اما درباره این اطلاعات نظری نمی‌‌‌‌دهیم.» جان کربی، هماهنگ‌‌‌‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از روابط دفاعی رو به گسترش ایران و روسیه، مدعی شد که ایران ممکن است عرضه موشک‌‌‌‌های بالستیک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را بررسی کند. خبرگزاری رویترز در این باره گزارش داد که جان کربی این وضعیت را میان ایران و روسیه رصد می‌‌‌‌کند و اقدام مناسب را انجام خواهد داد.
  • متصدی حجاب‌بان‌ها چه کسی است؟

    دنياي اقتصاد: این روزها همه از حضور گسترده «سفیران هدایت» در برخی از ایستگاه‌های متروی شهر تهران سخن می‌گویند. حضوری که روز گذشته وزیرکشور را در حاشیه جلسه هیات دولت به پاسخگویی در این خصوص واداشت؛ اما این پاسخ نتوانست گرهی از معمای حضور پرشمار نیروهایی که این روزها به حجاب‌بان شهره شده‌اند، در ایستگاه‌های متروی شهر تهران باز کند. پاسخی مبنی بر اینکه «ما مجوز خاصی برای این کار ندادیم و امر به معروف و نهی از منکر ظاهرا توسط گروه‌های مردمی انجام می‌شود.»
  • عکس روز - ۱۴۰۲/۰۹/۰۲

    اولین بارش برف سال در تبریز/ ایرنا
  • شاه زیر بار استعفا نرفت

    رضا نیازمند: همه ماشین‌آلات تولید مس سفارش داده شده بود و به محل معدن رسیده بود و متخصصین مشغول نصب بودند. خانه‌سازی‌ها به وسعت زیاد تمام شده بود. آب مورد نیاز معدن توسط ۱۵۰ چاه عمیق در ۶۰کیلومتری غرب معدن تامین شده بود. سد دریاچه رسوبات زده شده بود و با یک لوله سراسری بدون درز به معدن منتقل شده بود و استخراج از معدن شروع شده بود‌. کارخانه تغلیظ کار می‌کرد، کارخانه ذوب مس آماده کار بود و بدین‌ترتیب من هم به تعهد ۴ساله خود عمل کرده بودم. اکنون که تمام فعالیت‌های شرکت مس سرچشمه روی غلتک افتاده بود موقع استعفا رسید و من استعفای خودم را از مس سرچشمه برای شاه فرستادم. ولی شاه با وجود اینکه در واشنگتن دیده بود که بیمار شده بودم و در بیمارستان بستری بودم، استعفای من را قبول نکرد. سه ماه من روزی دو، سه ساعت به اداره می‌رفتم و برای استعفا فشار می‌آوردم. یک روز هوشنگ انصاری تلفن کرد و گفت اجازه استعفای تو را از شاه گرفتم. گفتم چطور شد؟ گفت محرمانه است.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۰۲

    روزنامه جوان در صفحه یک خود با مطلب «استعفا بازی با هزینه گران!» به موضوع استعفای نادران پرداخت: «استعفای او طی چهار سال گذشته که او نماینده مجلس است، چندین بار مطرح شده و هر بار با حاشیه‌هایی همراه بوده است. این حاشیه‌ها با شناختی که از نادران در فضای سیاسی و رسانه‌ای وجود داشت، تناسبی نداشت. او طی سال‌های فعالیت سیاسی و کنشگری و نمایندگی مجلس همواره فردی با وزانت رفتار و تخصص اقتصادی شناخته می‌شد و این مقدار حاشیه سیاسی از او مورد انتظار نبود.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر