شماره روزنامه ۶۰۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۳ دنیای اقتصاد

اخبار بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۸۳

  • کسری تجاری رکورد زد

    دنیای‌اقتصاد: آمار عملکرد تجارت غیرنفتی ایران در ۸ماه منتهی به آبان‌ماه نشان می‌دهد شکاف میان صادرات و واردات افزایشی چشمگیر یافته است. بر اساس آمار گمرک در این بازه، ۳۲میلیارد دلار ارزش صادرات بوده و ۴۲.۱میلیارد دلار ارزش واردات که تراز منفی ۱۰.۱میلیارد دلاری تجارت غیرنفتی تا مقطع کنونی را نشان می‌دهد. در سال‌های پس از تحریم، ثبت این رکورد منفی سابقه ندارد. با این‌حال وزیر اقتصاد در روزهای گذشته تراز تجارت را با احتساب نفت برآورد کرد و به رقم مثبت ۱۰میلیارد دلار رسید.
  • بازوی تجاری کرملین

    دنیای‌اقتصاد: اتاق بازرگانی روسیه، یک سازمان معتبر و تاثیرگذار در حوزه تجارت و صنعت کشور روسیه است. این نهاد اقتصادی، یک سازمان غیردولتی است که در جهت حمایت و توسعه فعالیت‌های تجاری و اقتصادی در روسیه فعالیت می‌کند. این اتاق بازرگانی به‌عنوان نماینده تجاری سازمان‌ها و شرکت‌های خصوصی و دولتی عضو خود، با سایر سازمان‌های تجاری داخلی و خارجی همکاری می‌کند و با تکیه بر تجربه و دانش خود، به‌عنوان یک سازمان نماینده و حامی کسب‌وکارهای روسیه، بهبود شرایط کسب‌وکار و توسعه اقتصادی را در این کشور ترویج می‌دهد. این سازمان با راهبرد‌‌‌‌‌‌‌های مناسب و همکاری با دولت و نهادهای مربوطه، به‌عنوان یک پل ارتباطی موثر و قدرتمند بین بخش‌خصوصی و عمومی روسیه، در اقتصاد این کشور حضور فعال دارد.
  • دلایل و تبعات دلاریزه ‌شدن اقتصاد آرژانتین

    مهدی رضائی / استادیار موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی
    به‌‌‌‌‌طور خلاصه، نرخ ارز به‌معنای نرخ معامله یک واحد پول داخلی با یک پول خارجی به‌‌‌‌‌خصوص است، لذا به نرخ ارز، نرخ برابری ارزش یک واحد پول داخلی با پول یک کشور خارجی نیز گفته می‌شود؛ مثلا نرخ برابری یک‌ریال ایران با دلار آمریکا یا نرخ برابری یک‌ریال ایران با یوآن چین. رژیم ارزی یک کشور، به نحوه مدیریت نرخ‌های ارز توسط بانک‌مرکزی یا سایر متولیان مربوطه در آن کشور به‌منظور رسیدن به اهدافی نظیر مهار تورم یا تغییر نرخ بهره گفته می‌شود. مدیریت نرخ ارز، تا حد زیادی با سیاست پولی و قدری کمتر با سایر سیاست‌های اقتصادی همچون سیاست‌های مالی و تجاری ارتباط دوسویه دارد. مثلا تشویق صادرات بر نرخ ارز و سیاست‌های ارزی نیز بر تراز تجاری تاثیر می‌گذارد. رژیم‌‌‌‌‌های ارزی رایج را می‌توان طیفی درنظر گرفت که در یک سر آن، نرخ ارز کاملا ثابت قرار دارد که در آن، سیاستگذاران سعی می‌کنند با سیاست‌های اقتصادی، به‌ویژه سیاست پولی، نرخ ارز را در سطح ثابتی به‌منظور جلوگیری از ریسک ناشی از نوسانات ارزی و مهار تورم نگهدارند و به‌‌‌‌‌اصطلاح پول ملی خود را با پول یا پول‌های خارجی، میخکوب کنند.
  • ضرورت شفافیت در تهاتر و واردات

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی به‌همراه تعدادی از معاونان خود با حضور در دیوان محاسبات کشور در جلسه کاری با رئیس‌کل دیوان محاسبات شرکت کرد.
  • هشدار نسبت به رسوب کالاها در بنادر

    دنیای‌اقتصاد: رئیس فدراسیون واردات نسبت به احتمال رسوب کالاهای اساسی در بنادر با پایان مهلت بخشنامه ترخیص‌درصدی هشدار داد و گفت: فدراسیون واردات در نامه‌‌‌‌‌های متعدد از سران قوا خواستار کمک برای حل مشکلات رسوب کالاها در کشور شده‌اند.
  • برقراری تجارت آزاد محصولات کشاورزی میان ایران و هندوستان

    دنیای‌اقتصاد: معاون سازمان توسعه‌تجارت با بیان اینکه هند موافق برقراری تجارت ترجیحی نیست، گفت: با موافقت طرف هندی تجارت آزاد میان دو کشور در حوزه محصولات کشاورزی برقرار خواهدشد. سید‌محمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه‌تجارت ایران در گفت‌‌‌‌‌‌‌وگو با خبر‌‌گزاری مهر در مورد سرنوشت برقراری تجارت ترجیحی میان ایران و هندوستان اظهار کرد: مذاکرات زیادی با هندوستان به جهت برقراری تجارت ترجیحی انجام دادیم منتهی این کشور موافق انعقاد این قرارداد نیست. وی افزود: بنابراین پرونده تجارت ترجیحی میان ایران و هندوستان از طرف این کشور بسته شد. قنادزاده تصریح کرد: در سفر اخیری که به هندوستان داشتیم، طرف هندی موافقت کرد که به‌صورت محدود تجارت آزاد میان دو کشور برقرار شود.
  • تصمیم عجیب برای خوراک ‌دام و طیور

    دنیای اقتصاد: در حالی که پیش از این تغذیه دام و طیور با سه قلم نهاده ذرت، کنجاله سویا و جو معروف به نسخه آمریکایی انجام می‌شد، اما سید‌احمدرضا سید‌علیان، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه تولیدات دام روز گذشته از کنار گذاشتن این نسخه و اضافه‌کردن نهاده‌های جدید ایرانی خبر می‌دهد.
  • هزینه انبارداری در گمرکات ۴‌ برابر شد

    دنیای‌اقتصاد: اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام در نامه‌ای به‌ محسنی‌اژه‌ای رئیس قوه‌قضائیه از ۴ برابر‌شدن هزینه‌های انبارداری در مبادی ورودی کشور و ابطال مصوبات ترخیص‌کالاهای اساسی منتظر تامین ارز خبر داد.
  • سرآغاز آقای مهندس

    «محمود خلیلی مردی فعال، اهل ابتکار و همه‌فن‌حریف بود که با شاگردان دبیرستان‌‌‌‌‌‌ها زمین تا آسمان فرق داشت. او محصول فرهنگ مدارس دولتی نبود؛ هنر و جوش و خروش او ‌زاده طبع خودش بود. چنین افرادی هستند که کشور را می‌‌‌‌‌‌سازند.» این تعبیر اولین نخست‌وزیر جمهوری اسلامی مهندس بازرگان و یکی از همدوره‌های او بود که بعدها نیز با وی (به‌عنوان رئیس سازمان آب) همکاری زیادی در زمینه راه‌اندازی لوله‌کشی شهر تهران داشت. محمود خلیلی پانزده ماه پیش از فرمان مشروطه در ۲۷اردیبهشت۱۲۸۴ در تهران متولد شد.
  • معافیت محصولات کشاورزی از تعهد ارزی‌ بزرگ‌ترین خدمت به کشاورزان است

    دنیای‌اقتصاد: در نشست فعالان اقتصادی اردبیل با نماینده مردم استان در مجلس، اعلام شد: معافیت پیمان‌‌‌‌‌‌سپاری ارزی برای صادرات محصولات کشاورزی مهم‌ترین خواسته کشاورزان و تحقق این موضوع خدمت بزرگی به این قشر است. رئیس خانه صنعت و معدن اردبیل، گفت: هیچ ممنوعیتی برای صادرات سیب‌‌‌‌‌‌زمینی در کشور وجود ندارد و آنچه باعث‌شده تا بیشتر از نصف تولیدات سیب‌‌‌‌‌‌زمینی در انبارها در حال فرسایش باشد، آفت سفیدک سیب‌‌‌‌‌‌زمینی در سال‌جاری بوده که به ۳۰‌درصد محصولات تولیدی آسیب وارد کرده‌است. حسین پیرموذن در نشست فعالان اقتصادی استان اردبیل که با حضور علی نیکزاد، نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس برگزار شد، افزود: بزرگ‌ترین خواسته و خدمت به کشاورزان معافیت صادرکنندگان از پیمان‌‌‌‌‌‌سپاری ارزی است؛ چراکه بیش از ۹۰‌درصد کارت‌های بازرگانی صادرکنندگان به‌خاطر پیمان‌‌‌‌‌‌سپاری ارزی و افزایش سالانه این تعهدات به حالت تعلیق درآمده است؛ درحالی‌که کشاورزان هیچ‌‌‌‌‌‌گونه دریافت ارزی از بانک‌ها ندارند.
  • وبینار آموزشی «مهارت‌های مذاکرات تجاری» ۱۴ آذر برگزار می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: اتاق مشترک ایران و فرانسه درنظر دارد وبینار ۴ ساعته آموزشی «مهارت‌های مذاکرات تجاری» را ۱۴ آذر از ساعت ۱۵ الی ۱۹ برگزار کند. علاقه‌‌‌‌‌‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌‌‌‌‌‌نام با دبیرخانه اتاق مشترک به‌شماره ۸۸۴۹۱۴۲۷ ،داخلی۲ تماس بگیرند. همچنین اتاق مشترک ایران و فرانسه درنظر دارد وبینار آموزشی «اسناد حمل‌ونقل و انتخاب حمل‌‌‌‌‌‌کننده» را نیز در آذرماه برگزار کند. این وبینار در تاریخ‌‌‌‌‌‌های اول، هشتم و پانزدهم از ساعت ۱۶ الی ۱۹ آذرماه برگزار خواهد شد.
  • هیات تجاری ایران، ۲۱ آذر به نمایشگاه عرب‌پلاست دبی اعزام می‌شود

    اتاق مشترک ایران و امارات درنظر دارد هم‌‌‌‌‌‌زمان با بر‌‌گزاری نمایشگاه‌های عرب‌‌‌‌‌‌پلاست (Arab Plast) و محصولات کشاورزی و خشکبار و حلال، هیات تجاری را از ۲۱ تا ۲۴ آذر امسال به دبی اعزام کند. علاقه‌‌‌‌‌‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۸۸۸۱۰۵۲۵ (اتاق مشترک ایران وادارات) تماس گرفته یا با ایمیل info@iremcc.ir تماس بگیرند.
  • خطر آمایش سرزمین برای مسوولیت اجتماعی؟

    دنیای‌اقتصاد: پیش‌نویس قانونی در مجلس به‌عنوان مسوولیت اجتماعی بنگاه‌ها از سال‌گذشته در حال تدوین بوده که بخش‌خصوصی این‌بار هم از عدم‌مشورت در این‌خصوص گلایه دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر