شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۴ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۸۸۴

  • کمک بودجه‌ای برای ارتقای امنیت سایبری؟

    دنیای‌اقتصاد: طبق گزارش‌های جهانی افزایش حملات سایبری به دستگاه‌های دولتی و نشت گسترده اطلاعات در سال‌های اخیر باعث شده است تا ایران با مشکلات متعددی در این زمینه رو‌به‌رو شود. حالا به‌نظر می‌رسد که دولت با تخصیص بودجه برای ارتقای امنیت شبکه سعی در ارتقای امنیت سایبری در نهادها و سازمان‌ها دارد. در همین راستا بر اساس لایحه بودجه۱۴۰۳، همه دستگاه‌های اجرایی در قانون برنامه هفتم توسعه، شرکت‌های دولتی، نهادها و سازمان‌هایی که از بودجه عمومی استفاده می‌کنند، مکلف هستند تا برای تضمین و بهبود سطح امنیت شبکه، زیرساخت، سامانه‌ها و پیشگیری از وقوع حوادث امنیتی سایبری، حداقل نیم‌درصد از اعتبارات هزینه‌ای خود را به این حوزه اختصاص دهند. با این همه کارشناسان حوزه امنیت شبکه معتقدند که این تخصیص بودجه در ارتقای امنیت سایبری تاثیر چندانی نخواهد داشت و حتی ممکن است اثر سوئی برای کاربران داشته باشد.
  • راه‌اندازی سامانه برخط درخواست حمل مرسولات پستی با مشارکت بخش خصوصی

    سیتنا: مدیرکل مرکز تجزیه و مبادلات شرکت ملی پست در راستای بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی، توسعه خدمات‌رسانی مطلوب و ارتقای شفاف‌سازی از راه‌اندازی سامانه برخط درخواست حمل مرسولات پستی از سوی این مرکز جهت الکترونیکی شدن درخواست‌ها خبر داد. محمدمهدی پیش‌قدم گفت: «سامانه برخط درخواست حمل مرسولات پستی به نشانی pbar۱۹۳.com به‌منظور بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی، ارتقای شفافیت و حذف نقش نیروی انسانی در فرآیند درخواست و انتخاب شرکت باربری طراحی شده و به اجرا درآمده است.» به گفته وی پیش از راه‌اندازی این سامانه، فرآیند درخواست خودرو، توسط تماس تلفنی کاربر به پست و اعلام نیاز خودرو به شرکت‌های باربری انجام می‌شد که پس از بررسی و آسیب‌شناسی موضوع، مقرر شد سامانه‌ای برخط طراحی و اجرا شود که بر اساس آن شرکت‌های باربری توسط نرم‌افزار به سامانه مزبور متصل و به‌صورت برخط از درخواست‌های این اداره کل مطلع شوند.»
  • مکالمه صوتی با هوش مصنوعی؛ قابلیت جدید چت‌جی‌پی‌تی

    سیتنا: شرکت OpenAI امکان مکالمه صوتی با روبات هوشمند خود یعنی ChatGPT را بدون نیاز به اشتراک ChatGPT Plus راه‌اندازی کرد تا کاربران بتوانند بدون نوشتن با آن ارتباط برقرار کنند. این شرکت در حساب رسمی توییتر خود اعلام کرد این ویژگی جدید برای عموم کاربران از طریق برنامه تلفن همراه ChatGPT در دسترس است؛ بنابراین برای بهره‌مندی از قابلیت گفت‌وگوی صوتی با این روبات هوشمند دیگر نیازی به اشتراک پولی ChatGPT Plus وجود ندارد. پس از دانلود برنامه ChatGPT و ورود به حساب کاربری، می‌توان با فشردن آیکون هدفون کنار جعبه متن، ویژگی صوتی را فعال کرد و بدون نوشتن سوالات خود را مستقیما از چت‌جی‌پی‌تی پرسید. این ویژگی جدید امکان تعامل نزدیک‌تر به شیوه انسانی و چهره به چهره را فراهم می‌کند و زبان‌های مختلف را حین صحبت بدون نیاز به تغییر تنظیمات حساب کاربری درک می‌کند. اما برای تجربه بهتر، OpenAI توصیه کرده کاربران زبان تعاملی صوتی با ChatGPT را از تنظیمات خود تغییر دهند.
  • هشدار هند به پلتفرم‌ها برای یادآوری قوانین محلی به کاربران

    مهر: دولت هند به شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس‌بوک و یوتیوب هشدار داد تا به‌طور مرتب قوانین محلی را به کاربران یادآوری کنند تا از انتشار دیپ‌فیک جلوگیری شود. به گزارش رویترز، به گفته دو منبع آگاه، این هشدار از سوی راجیو چاندر اسخار، معاون وزیر فناوری اطلاعات هند در یک جلسه به شرکت‌ها اعلام شده است. او همچنین در این جلسه اعلام کرده بود بسیاری از شرکت‌ها شرایط استفاده از سرویس‌های خود را به‌روزرسانی نکرده‌اند. این درحالی است که در قوانین تصویب شده در ۲۰۲۲ میلادی محتوای مخرب برای کودکان، محتوای ناپسند یا جعل هویت شخص دیگر ممنوع است. هند در حالی این اقدام را انجام می‌دهد که نگرانی‌ها درباره دیپ‌فیک یا همان ویدئوهای ساخته شده با هوش مصنوعی که بسیار واقعی به نظر می‌رسند، بسیار افزایش یافته است. در همین راستا و برای برطرف کردن چالش این فناوری، دولت هند مشغول تعیین برخی قوانین است.
  • اطلاعات شرکت هواپیمایی گلف‌ایر لو رفت

    مهر: شرکت هواپیمایی «گلف‌ایر» اعلام کرد روز جمعه داده‌های آن فاش شده، اما عملیات‌ها و سیستم‌های حیاتی آن تحت تاثیر قرار نگرفته‌اند. به گزارش رویترز، گلف‌ایر یک شرکت هواپیمایی دولتی و متعلق به بحرین است. آژانس خبری BNA متعلق به بحرین نیز به نقل از شرکت اعلام کرد در نتیجه این نشت غیرقانونی داده‌ها، احتمالا برخی اطلاعات سیستم ایمیل شرکت و مخزن داده مشتریان به خطر افتاده است. همچنین این شرکت اعلام کرد برنامه‌ای اضطراری برای محدود کردن نشت داده‌ها به کار گرفته است. اخیرا موج حملات سایبری در سراسر جهان افزایش یافته است. استرالیا یکی از کشورهایی است که با حملات سایبری وسیعی روبه‌رو شده که در یکی از آنها اطلاعات نیمی از شهروندان کشور هک شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر