احتمال تغییرات مدیریتی در شورای‌عالی فضای مجازی

دنیای اقتصاد: روز گذشته وزیر ارتباطات در همایش، شهر هوشمند، زیرساخت و فرصت‌های سرمایه‌گذاری با اشاره به مشخص شدن وظایف جدید برای شورای‌عالی فضای مجازی در دور دوم فعالیت خود تاکید کرد که در دور جدید فعالیت این شورا امیدوار است با همکاری و همدلی اعضای شورای‌عالی فضای مجازی و دستگاه‌های ذی‌ربط، ۱۰ بند جدید وظایف این شوار محقق شود.

همچنین وی ابراز امیدواری کرد که با مشخص‌ شدن وظایف این شورا به‌طور شفاف فرصت خوبی برای این نهاد به وجود آمده تا وظایف پیشین خود را که به هر دلیلی محقق نکرده است به اجرا بگذارد. محمود واعظی همچنین در حاشیه این همایش در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص یکی از بندهای وظایف جدید شورا که در ارتباط با ادغام شوراهای موازی شورای‌عالی فضای مجازی است و اینکه قرار است وزارت ارتباطات در این خصوص چه تصمیمی اتخاذ کند گفت: ۱۰ وظیفه و ماموریت از طرف رهبری برای شورای‌عالی فضای مجازی ابلاغ شده که از نظر ما فصل‌الخطاب است و با جدیت عملیاتی شدن آنها را پیگیری می‌کنیم.

فعالیت‌های موازی شورای‌عالی فضای مجازی حتما باید تعطیل شود؛ در بندهای این حکم موضوعاتی چون شبکه ملی اطلاعات مطرح شده که از ابتدا اولویت این دولت بوده و سرمایه‌گذاری زیادی روی این موضوع صورت گرفته که امیدواریم با جدیت تا حاصل شدن نتیجه نهایی آنها را پیگیری کنیم.

واعظی خاطرنشان کرد: بستر خوبی در این حکم فراهم شده تا بر مبنای آن در دوره دوم فعالیت شورای‌عالی فضای مجازی بتوانیم کارهای بزرگی با تعامل دستگاه‌های مختلف و دبیرخانه آن پیش ببریم.

وی در پاسخ به این سوال دنیای اقتصاد در خصوص اینکه آیا احتمال انحلال شورای‌عالی فناوری اطلاعات (فعال در بدنه دولت) نیز وجود دارد، گفت: جلسه‌ای می‌گذاریم و در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کنیم، اما احتمال انحلال این شورا نیز وجود دارد.

وزیر ارتباطات همچنین در خصوص امکان تغییر دبیر شورای‌عالی فضای مجازی نیز اعلام کرد که این موضوع در اختیار رئیس جمهوری به‌عنوان رئیس شورای‌عالی فضای مجازی است و در این خصوص نیز امکان بررسی‌هایی وجود دارد.

واعظی تاکید کرد که با فضای جدید ایجاد شده جلسات این شورا نیز در آینده به شکل منظم برگزار خواهد شد.

او همچنین در سخنرانی خود در همایش، شهر هوشمند، زیرساخت و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خصوص اجرای شهر هوشمند در کشور اعلام کرد که زیرساخت‌های این شهر از طرف وزارت ارتباطات فراهم است، اما این زیرساخت‌ها در حال توسعه نیز هستند. به گفته وی ایجاد زیرساخت در این خصوص تنها مربوط به وزارت ارتباطات نمی‌شود و تمام دستگاه‌ها به‌ویژه شهرداری‌ها، وزارت کشور، وزارت راه‌وشهرسازی و محیط زیست نیز در این زمینه باید نقش موثری داشته باشند. او اجرای طرح هوشمند را راهی برای اشتغال‌زایی در کشور معرفی و تاکید کرد: نگاه من به شهر هوشمند رونق کسب‌وکار است؛ چرا که آی‌تی با خودش علاوه‌بر تسریع در انجام کار‌های ایجاد شغل‌های نوین را هم می‌آورد.

محمود واعظی در پایان همچنین تصریح کرد که امیدوار است برگزاری همایش در خصوص شهر‌هوشمند، تنها به یک یا دوروز ختم نشود و با ایجاد یک دبیرخانه رسمی در این خصوص پیگیری و اجرای شهر هوشمند در کشور دنبال شود.