بازار سهام

ادامه کف‌شکنی شاخص

دیروز شاخص کل بورس با افت ۴۱۵ واحدی (۴/ ۰ درصدی) در سطح ۹۷ هزار و ۷۱۹ واحدی ایستاد. شناسایی سود، تردیدها به قیمت جهانی کالاها و نرخ دلار و ریسک‌های سیاسی حمایت کف ۹۸ هزار واحدی را شکست. «فولاد» با شناسایی سود و ابهام در هزینه‌ها در کنار «فارس» و «فملی» با وجود نوسان مس بالاتر از ۷۰۰ هزار دلار بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. اما روی بالاتر از ۳۵۰۰ دلار و لمس سقف ۵/ ۶ ساله سرب (۲۶۸۴ دلار) نمادهای مرتبط را با رشد همراه کرد. «کگل» پس از روند کم‌نوسان روزهای اخیر با وجود اعلام تعدیل مثبت ۳۷ درصدی، بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشت. شاهد تشدید فشار فروش در پالایشی‌ها با شناسایی سود و فشار فروش خودرویی‌ها بودیم. اما شناسایی فرصت خرید با عوامل بنیادین تغییر مالکیت ۲۲ میلیارد تومانی به نفع حقوقی‌ها را به دنبال داشت.  

آینده  نگر بازار

 

بازار ارز

دلار زیر کانال 4700 تومانی

دیروز هر دلار آمریکا با رشد 58 تومانی به نرخ 4698 تومان معامله شد. پس از عبور دلار از سطح 4600 تومانی در میانه هفته اخیر، روز پنج‌شنبه دلار برای عبور از سطح 4650 تومانی احتیاط کرد. اما روز شنبه روند صعودی دلار تا نزدیک سطح 4700 تومانی تشدید شد. افزایش نرخ حواله‌ای درهم با رشد تقاضای آربیتراژی در کنار افزایش تقاضای معامله‌گران جدید در بازار ارز باعث تقویت روند صعودی دلار بود. اما عرضه سنگین صرافی بانک‌ها مقاومت سطح ۴۷۰۰ تومانی را تقویت کرد. شناسایی سود برخی معامله‌گران در سطح ۴۷۰۰ تومانی با انتظار مقاومت سطح مزبور، مانع دیگری برای عبور دلار از سطح مزبور بود. همچنان نزدیک شدن به پایان سال و رشد تقاضای آربیتراژی از دلار حمایت می‌کند. یورو نیز به سقف تاریخی ۶هزار تومانی رسید. اما ارزش یورو به دلار، بالاتر از سطح جهانی آن قرار گرفت.

آینده  نگر بازار

 

بازار سکه

رشد سکه با سوخت ارز

دیروز هر سکه طرح جدید با رشد 12 هزار تومانی به قیمت یک میلیون و 506 هزار تومان معامله شد. با وجود رشد 58 تومانی نرخ دلار، افت بیش از 10 دلاری طلای جهانی، کم‌واکنشی سکه نسبت به رشد دلار را رقم زد. در بازار طلای جهانی، آمار اشتغال آمریکا بیش از پیش‌بینی‌ها با احتمال تسریع روند افزایش نرخ بهره آمریکا، فشار بر طلا را تشدید کرد. اما روند افزایش سایر ارزها در مقابل دلار نیز بر طلا اثرگذار است. در بازار ارز نیز شاهد تشدید روند صعودی نرخ دلار بودیم. اما سطح ۴۷۰۰ تومانی در مقابل دلار مقاومت نشان داد. بنابراین رشد دلار، سکه را مجددا بالاتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار داد. پیش‌تر اعلام پیش‌فروش سکه از ۱۵ بهمن، فشار بر سکه را تقویت کرده بود. اما به نظر می‌رسد اثر این عامل بر سکه مقطعی باشد.

آینده  نگر بازار

 

بازار طلای جهانی

فشار شاخص دلار بر طلا

هر اونس طلای جهانی با افت هفتگی 3/ 1 درصدی به قیمت 9/ 1331 دلار معامله شد. در ماه ژانویه، افت 2/ 3 درصدی شاخص دلار، افزایش 2/ 3 درصدی قیمت طلای جهانی را رقم زد. با‌وجود نوسان طلا در کانال 1340 دلاری، روز جمعه آمار اشتغال آمریکا با افزایش اشتغال بیش از پیش‌بینی‌ها (200 هزار شغل جدید) و بیشترین رشد سالانه نرخ دستمزد از پیش از بحران مالی از شاخص دلار حمایت کرد. بنابراین نرخ بازدهی اوراق قرضه ۱۰ساله به بالاترین سطح از ۲۰۱۶ رسید. رابرت کاپلان، نماینده دالاس فدرال رزرو لزوم افزایش نرخ بهره بیش از ۳ بار را اعلام کرد. موضوعی که می‌تواند بر اونس طلا (که نرخ بهره به آن تعلق نمی‌گیرد) فشار وارد کند. اما ریزش بازارهای سهام در روزهای اخیر و افت قیمت اوراق قرضه (با خروج بانک‌های مرکزی از سیاست‌های انبساطی) می‌تواند ریسک‌گریزی را میان معامله‌گران تقویت کند.

آینده  نگر بازار

 

بازار اوراق مسکن

کم‌نوسانی «تسه»ها نزدیک کف

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند94 (تسه9412) با رشد 9/ 0 درصدی به قیمت 71 هزار و 818 تومان معامله شدند. پس از افت 3 درصدی «تسه»ها در آذر و دی، در دو هفته ابتدایی بهمن اوراق تسهیلات مسکن در سطح 71 و 72 هزار تومانی نوسان داشتند. با اینکه ماه‌های پیش شاهد رشد تقاضا از سوی وام رقیب، صندوق یکم بانک مسکن بودیم. اما کارشناسان تشدید نوسانات بازار مسکن تهران در ماه‌های آذر و دی را به دلیل افزایش سهم خانه‌های کلنگی و افزایش نقدینگی، ناشی از رشد تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن می‌دانند. امری که رشد 7/ 16 درصدی قیمت مسکن در دی را نسبت به سال گذشته رقم زد. با وجود این، گزارش «دنیای اقتصاد» فروکش این عامل را تا حدی نشان می‌دهد. با توجه به پایین بودن قدرت خرید متقاضیان، تشدید صعود قیمت مسکن سهم تقاضای مصرفی را کاهش می‌دهد.

آینده  نگر بازار

 

بازار نفت

فشار عرضه غیراوپک بر نفت

هر بشکه نفت خام آمریکا با افت هفتگی یک درصدی به قیمت 45/ 65 دلار معامله شد. پس از ثبت بیشترین رشد ماهانه از سال 2006، هر بشکه نفت خام آمریکا با رشد 1/ 7 درصدی رشد شاخص دلار در کنار افزایش موجودی نفت تجاری آمریکا پس از 10 هفته کاهش موجودی‌ها و افزایش (6 موردی) تعداد دکل‌های نفتی آمریکا برای دومین هفته متوالی عامل فشار بر قیمت نفت شد. پیش‌تر نیز گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) از فراتر رفتن تولیدات آمریکا در نوامبر از ۱۰ میلیون بشکه در روز، بیشترین میزان از ۱۹۷۰، با تقویت چشم‌انداز رشد تولیدات شیل فشار را بر نفت حفظ کرده است. با وجود این، خوش‌بینی‌ها به رشد تقاضا در کنار سطح مناسب تعهد اعضای اوپک به توافق (تنها افزایش ۱۰۰ هزار بشکه در روز در ژانویه از کف ۸ ماهه) از قیمت نفت حمایت می‌کند.

آینده  نگر بازار


گزارش روزانه بازار ارز و طلا را اینجا بخوانید