موجودی صندوق توسعه ملی  14 میلیارد دلار اعلام شد

فارس- رییس کل بانک مرکزی از ورود ۱۴ میلیارد دلار درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی طی سال گذشته خبر داد و با اشاره به اینکه صندوق در سال ۹۰ هنوز به صورت رسمی آغاز به کار نکرده است به ارائه گزارشی درمورد وضعیت صندوق ذخیره ارزی باتوجه به افزایش قیمت نفت در ماه‌های اخیر پرداخت. محمود بهمنی درباره وضعیت حساب ذخیره ارزی باتوجه به افزایش قیمت نفت در ماه‌های اخیر، گفت: از ابتدای فروردین سال ۸۹ دیگر بانک مرکزی وجوهی را به حساب ذخیره ارزی واریز نکرده و این وجوه به صندوق توسعه ملی واریز شده است.

صندوق عملا جایگزین حساب ذخیره ارزی شد

رییس کل بانک مرکزی با تاکید براینکه از این به بعد بهتر است به جای حساب ذخیره ارزی نام صندوق توسعه ملی قید شود، گفت: پیش از این باید مازاد ۶۵ دلار قیمت فروش نفت به حساب ذخیره ارزی واریز می‌شد، اما از ابتدای سال ۸۹ معادل ۲۰ درصد کل فروش نفت باید به صندوق توسعه ملی واریز می‌شد.

بهمنی ادامه داد: ‌مجلس برای صندوق توسعه ملی ضوابطی تعیین کرده و عملا این صندوق جایگزین ذخیره ارزی شده است.

وی افزود: مازاد ۶۵ دلار معادل ۲۰ درصد کل به ‌صندوق توسعه ملی واریز شد که امسال با مبالغی که آنجا جمع‌آوری می‌شود مجموعا بانک مرکزی برای مصرف آن برنامه‌ریزی می‌کند.

رییس کل بانک مرکزی درباره مازاد درآمد ۶۵ دلاری که به صندوق ذخیره ارزی واریز شد، گفت: این مبلغ که به صندوق واریز شد رقمی نبود که بخواهیم درباره آن برنامه‌ریزی کنیم؛ همان تکالیف و تعهداتی که بانک‌ها داشتند برهمان اساس بانک مرکزی تکالیف را انجام می‌دهد.

بهمنی با اشاره به قیمت ۸۰ دلاری نفت در بودجه سال ۹۰، تصریح کرد: تا زمانی که تکالیف بودجه را انجام ندهند مازادی نیست که به حساب ذخیره ارزی واریز شود.

بهمنی با تاکید بر اینکه از سال جاری ۲۰ درصد کل درآمد ارزی (فروش نفت) به حساب صندوق توسعه ملی واریز خواهد شد، گفت: بنابراین درآمدی که طی سال گذشته از فروش نفت حاصل شده مستقیم به صندوق توسعه ملی واریز شده و مبلغی به ذخیره ارزی واریز نشده است.

اعلام موجودی «صندوق»

رییس کل بانک مرکزی درباره میزان وجوه واریز شده به صندوق توسعه ملی، گفت: ‌سال گذشته حدود ۱۴ میلیارد دلار در صندوق توسعه ملی جمع شد و اگر امسال هم معادل این رقم جمع‌آوری شود می‌توان برای بخش‌های مختلف اقتصادی به منظور حرکت در جهش اقتصادی برنامه‌ریزی مناسبی کرد.

بهمنی در بخش دیگری از سخنان خود درباره مکانیزم صندوق توسعه ملی، افزود: هیات امنای این صندوق با ریاست رییس‌جمهور و عضویت رییس کل بانک مرکزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاونت برنامه‌ریزی و وزیر صنایع و همچنین تعدادی دیگر فعالیت می‌کند.

وی اضافه کرد:‌ این صندوق هیات عاملی نیز خواهد داشت که این هیات گردانندگان صندوق توسعه ملی خواهند بود و تصمیمات اجرایی را می‌گیرند.

بهمنی در مورد تشکیل جلسات صندوق توسعه ملی در سال ۱۳۹۰، بیان کرد: یک جلسه با حضور هیات امنا تشکیل و تصمیماتی نیز اتخاذ شد، ولی صندوق توسعه ملی به صورت رسمی هنوز شروع به کار نکرده است.