شماره روزنامه ۶۰۱۳
|

  • جزر و مد تجارت آبی

    دنیای اقتصاد-محمدصادق صفا: از روزی که انسان موفق به تجارت از طریق دریا شد، پیشرفت جوامع انسانی با سرعت بیشتری اتفاق افتاده است. این نقش آن‌قدر پر اهمیت است که برخی عصر دریانوردی (اواخر قرن ۱۶میلادی – اواسط قرن ۱۹میلادی) را یکی از پایه‌های جهان مدرن می‌نامند. با وجود راه‌های متنوع مانند حمل‌ونقل جاده‌ای یا از طریق راه‌آهن بیشتر تجارت جهانی از طریق دریا انجام می‌شود. به‌دلیل صرفه نسبت به وزن همچنان حمل‌ونقل از طریق دریا انتخاب اول بیشتر صادرکنندگان و واردکنندگان است.
  • سریال تکراری نزول خودرویی‌ها

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: صنایع بورسی طی هفته گذشته، شرایط خوبی نداشتند. با وجود این، برخی از صنایع بازدهی قابل توجه و مثبتی را ثبت کردند. در این مدت، شاخص کل، ۲.۴۶درصد کاهش یافت و بازدهی شاخص هموزن هم به منفی ۳.۲۴درصد رسید. بیشترین بازدهی صنایع مربوط به صنعت هتل و رستوران است که طی هفته گذشته با رشد ۱۱.۵درصدی، بهترین عملکرد را در میان صنایع به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، حفاری با بازدهی ۳.۲۵درصدی و انبوه‏‏‌سازی با بازدهی ۲.۹۵درصدی در صدر بازدهی‏‏‌ها قرار دارند. نکته قابل توجه آن است که برخی از صنایع با وجود بازدهی منفی شاخص کل و شاخص هموزن، با بازدهی منفی کمتری همراه شدند.
  • کلاف درهم پیچیده نقدینگی

    دنیای اقتصاد-محمد صادق صفا: از شروع فعالیت صنعت سیم و کابل در ایران بیش از یک‌قرن می‏‏‌گذرد. شرکت‌های فعال در این صنعت، در حال حاضر علاوه بر تامین نیاز داخلی و به‏‏‌رغم تحریم‏‏‌ها تولیدات خود را به کشورهای مختلف جهان صادر می‌کنند. با وجود این، صنعت سیم و کابل در ایران که در بازار سرمایه با نام گروه تجهیزات صنعتی شناخته می‌شود، با مشکلات اساسی مانند تامین مواد اولیه، جریان نقدینگی ناکافی و جابه‌جایی درآمد دلاری ناشی از صادرات به داخل کشور روبه‌روست. در ادامه به بررسی وضعیت این گروه می‌پردازیم.
  • سپر دوده‏‏‌ای پرتفوی بورسی‏‏‌ها

    دوده صنعتی به عنوان ماده اولیه صنعت لاستیک و پلاستیک، یکی از صنایع بالادست در بورس تهران است. گزارش‏‏‌های سال گذشته حکایت از آن داشت که این صنعت می‌تواند گزینه‏‏‌های خوبی را به سرمایه‌گذاران جهت سرمایه‌گذاری پیشنهاد دهد. دوده جزو معدود صنایعی است که موفق شده است حاشیه سود صورت‌های مالی ۹ماهه خود را نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش دهد. با وجود آنکه میانگین حاشیه سود خالص در ۹ماهه سال گذشته این صنعت، حدود ۱۶درصد بوده، اما حاشیه سود امسال، به حوالی ۲۱درصد رسیده است.
  • صندوق ثروت معطل بدهی دولت

    دنیای اقتصاد: روز گذشه چهارمین همایش صندوق توسعه ملی برگزار شد. ریاست صندوق در این همایش به ‏معوقات ۱۷‌میلیارد دلاری دولت به‏این صندوق اشاره کرد. از طرفی طی سال‌های گذشته ۱۰۰میلیارد دلار وام به دولت‌ها پرداخت شده و صندوق برای جبران این بدهی ‏‏مشارکت در میادین مشترک و بالادست را پیشنهاد داده که توسط مجلس رد شده است.
  • اصطکاک دستوری روانکارها

    دنیای اقتصاد-محمد صادق صفا: قیمت‌گذاری دستوری بزرگ‌ترین مانع موجود بر سر راه صنعتی است که در سال گذشته ۷۱همت درآمد مستقیم از فروش داشته است. بیش از ۲۰میلیون خودرو نشان‌دهنده بازاری با تقاضای زیاد و کشش پایین است که در صورت عدم‌دخالت دولت، صنعت روانکار می‌تواند با جهش در تولید و فروش خود، به سهم بیشتری از صادرات غیرنفتی ایران برسد. با وجود افزایش درآمد در سال گذشته، حاشیه سود این صنعت کاهش یافته که این تضاد نیاز به ساختار قیمت‌گذاری جدید را بیش از پیش ضروری ساخته است.
  • سنگرسازی صنایع دلاری

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس در هفته‏ای که گذشت، با افت ۲درصدی به آغوش حمایتی ۲میلیون و ۲۱۹هزار واحد پناه آورد. نماگر هموزن نیز طی مدت مذکور با کاهش ۱.۷درصدی همراه شد. ارزش معاملات خرد طی هفته سوم اردیبهشت‏ماه به زیر ۳هزار میلیارد تومان سقوط کرد. ضمن آنکه در هفته قبل، ۶۰۰میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. مروری بر بازدهی صنایع بورسی نیز نشان می‏دهد که با وجود کاهش قابل توجه ارتفاع شاخص‏های اصلی بازار، صنایع بزرگ و دلاری، در هفته گذشته نسبت به کاهش قیمت مقاومت نشان دادند و کمتر از نماگرهای اصلی، با افت همراه شدند. از ابتدای سال نیز بازدهی صنایع دلاری‌محور و صادراتی بازار، بهتر از کل بورس بوده است. به نظر می‏رسد انتظارات درخصوص افزایش نرخ دلار نیما، سبب شده است بازار نسبت به صنایع بزرگ‌تر اقبال بیشتری نشان دهد؛ به‌طوری‌که از ابتدای سال بازدهی صنعت پتروشیمی، فولاد و فلزات اساسی چندین برابر بیشتر از شاخص کل بوده است.
  • سکون دلاری لبنی‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-عباس بیات: وضعیت مقادیر تولید و فروش صنعت لبنیات در سال ۱۴۰۲ با افزایش خوبی همراه بود، به طوری که در مجموع مقادیر یادشده به ترتیب ۳۰ و ۲۹درصد نسبت به سال ماقبل رشد داشت. سال ۱۴۰۱ سالی درخشان برای لبنی‏‏‌ها بود؛ چرا که مجموع درآمد ریالی این صنعت در این سال با جهش ۷۴درصدی همراه بود. این وضعیت در مقادیر دلاری نیز تکرار شد و طی سال ۱۴۰۱ درآمد و متوسط سود ناخالص، عملیاتی و خالص لبنی‏‏‌ها به‏‏‌ترتیب رشد ۵۳ و ۱۶۱درصدی را تجربه کرد.
  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت در کدام بانک‌ها سپرده‏‏‌گذاری می‌کنند؟

    ابوالفضل جعفری ماهوک / کارشناس بازار بدهی
    سپرده‌‌‌های بانکی بخش مهمی از پرتفوی سرمایه‌گذاری صندوق‌های درآمد ثابت را تشکیل می‌دهند. سازمان بورس و اوراق بهادار در اسفندماه سال ۱۴۰۲ طی ابلاغیه‌‌‌ای نصاب سپرده بانکی صندوق‌های درآمد ثابت را از «حداکثر ۴۰‌درصد از ارزش دارایی‌‌‌ها» به «حداکثر ۵۰‌درصد از ارزش دارایی‌‌‌ها» افزایش داد.
  • دوربرگردان ریسک خودرویی‌ها

    دنیای اقتصاد: صندوق‌های بخشی خودرویی در ریزش‌های اخیر بازار عملکرد جذابی نداشتند. بررسی پرتفوی این صندوق‌ها نشان می‌دهد که بتای بالای سهام خودرویی، در نوسانات بیشتر این صندوق‌ها نسبت به شاخص اثرگذار است. علاوه بر این، استفاده برخی از صندوق‌ها از بازار آپشن موجب شد تا این صندوق‌ها در برابر کاهش قیمت‌ها در امان باشند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر