شماره روزنامه ۶۰۱۲
|

  • ۳ پیام تورم تولید مسکن

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: تورم تولید مسکن در پایتخت طی سال گذشته با دو تغییر معنادار برای بازار ساخت‌وساز همراه شد. گزارش «دنیای‌اقتصاد» از تغییرات قیمت ساخت براساس داده‌های رسمی جدید حاکی است، نرخ رشد هزینه ساخت‌وساز از محل قیمت مصالح‌ساختمانی و خدمات مرتبط، از ۴۰درصد در بهار سال گذشته –تغییرات نقطه‌ای- به ۲۳درصد در فصل آخر کاهش پیدا کرد. تورم سالانه تولید مسکن نیز نرخ ۳۷درصد را به ثبت رساند؛ درحالی‌که، این نرخ در ۱۴۰۱، به میزان ۴۰درصد بود. این تنزل دو علت می‌تواند داشته باشد؛ اما نتیجه‌اش، «افت التهاب قیمت‌ها در بالادست مسکن» است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از سطح۱۴۰۲ تورم ساخت مسکن نشان می‌دهد، این شاخص از قله سال۹۹ که نرخ رشد نزدیک به ۸۰درصد را به ثبت رسانده بود، فاصله چشمگیر پیدا کرده است. اولین پیام تورم بالادست مسکن، حرکت غیرهم‌جهت آن با روند صعودی تورم ملک در سال گذشته است. پیش‌تر «دنیای‌اقتصاد» با استناد به «وزن محرک‌های تورم‌سازبیرونی» از تاثیر کمتر تورم ساخت گفته بود. پیام‌های بعدی به درون این بازار برمی‌گردد.
  • پول‏‏‌پاشی دوم در املاک چین

    دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب‏‏‌نیا: خبرگزاری بلومبرگ روز چهارشنبه به نقل از منابع آگاه، خبری از برنامه دولت چین برای حمایت از دولت‌‌‌های محلی با اعطای وام‌‌‌های دولتی به منظور رفع معضل انبوه خانه‌‌‌های به فروش نرفته منتشر کرد. این خبر در رسانه‌‌‌های داخلی با برداشتی نادرست بازتاب یافت و عنوان شد که هدف از این طرح، خانه‌‌‌های خالی است. اما بیانیه‌‌‌ اخیر مقامات چینی روشن ساخت که این طرح، بخشی از یک بسته نجات جامع برای بازار مسکن بوده و هدف اصلی آن، یاری رساندن به انبوه‌‌‌سازان در حل معضل آپارتمان‌‌‌های فروخته‌‌‌نشده‌‌‌ای است که انباشت آنها به تهدیدی جدی برای ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور تبدیل شده است.
  • ۵۱ درصد تهرانی‏‏‌ها مستاجرند

    مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، اعلام کرد: ۵۱‌درصد خانوارهای تهرانی مستاجر هستند. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، ابوالفضل نوروزی افزود: در کشور ما حدود ۳۱‌درصد از مردم مستاجر و بقیه مالک هستند و ۸‌درصد هم در خانه‌‌‌های سازمانی زندگی می‌‌‌کنند در حالی که این عدد در کشورهای دیگر بیشتر از کشور ماست. وی گفت: البته ۳۱‌درصد متوسط کشوری است و در کلان‌شهر تهران بالغ بر ۵۱‌درصد از شهروندان تهران مستاجر هستند. به گفته نوروزی، همچنین برخی از مستاجران، موجر هم هستند. یعنی امکان دارد خانه‌‌‌ای که مالک آن هستند را اجاره داده باشند و در خانه دیگری مستاجر باشند.
  • «نه» بانک‌ها به مستاجرها

    دنیای اقتصاد: مستاجرهای متقاضی وام اجاره (تسهیلات ودیعه) در سال۱۴۰۳، با دو بهانه تازه شبکه‌بانکی روبه‌رو شده‌اند؛ «ابلاغیه سال جدید هنوز نیامده است»، «فعلا اعتبار نداریم». تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» حاکی است، بانک‌ها در اجرای سیاست «حمایت مالی از مستاجر» سه دسته‌ شده‌اند. این مسیر ۳ اشکال دارد.
  • «قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌‌‌بها» ابلاغ شد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌‌‌جمهور قانون «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌‌‌بها» را برای اجرا به دستگاه‌‌‌های مربوطه ابلاغ کرد.
  • عرضه ضعیف ملک کلنگی در جنوب تهران

    دنیای اقتصاد: بازار معاملات زمین و ملک کلنگی مسکونی در جنوب تهران در شرایط رکود و عرضه ضعیف فایل قرار دارد. تازه‌‌‌ترین بررسی‌‌‌های دنیای اقتصاد از وضعیت بازار معاملات زمین و ملک مسکونی کلنگی در مناطق ۹، ۱۰، ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ تهران نشان می‌‌‌دهد، عرضه فایل در عمده محله‌‌‌های این مناطق به بازارفروش ضعیف است. بررسی‌‌‌ها نشان می‌‌‌دهد عمده مالکان خانه‌‌‌های فرسوده و کلنگی که قصد جابه‌‌‌جایی دارند هم‌‌‌اکنون به جای عرضه خانه‌‌‌های قدیمی خود به بازار فروش، تمایل به مشارکت با سازنده دارند.
  • غروب برج‏‏‌های چینی

    دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب‏‏‌نیا: زنگ اصلاحات در بازار مسکن چین نه به دست دولت بلکه توسط چینی‌‌‌ها نواخته شد؛ تغییر رفتار پررنگ بازیگران این بازار از روی «رونق تاریخی معاملات ثانویه مسکن» و «غروب بازار آسمانخراش‌‌‌ها» محرز است به‌طوری که این یک واکنش معنادار دو سمت عرضه و تقاضا به وقایع حداقل دو سال اخیر در بازار املاک چین است. «ورشکستگی سریالی برج‌‌‌سازها» و «ناتوانی پیش‌‌‌فروشنده‌‌‌ها در عمل به تعهدات‌‌‌شان مقابل خریداران سرمایه‌‌‌ای آپارتمان‌‌‌ها» سرانجام باعث شد این جنس از تقاضا در بازار فروکش کند؛ اتفاقی که کارشناسان بازار املاک این کشور اسم آن را «میوه فرسایش اعتماد» گذاشته‌‌‌اند.
  • کلید معجزه در بافت‌فرسوده

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن وشهری: عرضه مسکن در بافت ‌فرسوده می‌تواند تا ۳ برابر حجم فعلی افزایش یابد؛ اما کلید این معجزه در «چرخش سیاستی در مسیر تخصیص منابع برای ساخت خانه‌های حمایتی» است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد تبدیل زمین‌های ۹۹ساله از عرصه خام و فاقد خدمات به محل «قابل ساخت‌وساز و قابل سکونت» به قیمت امروز، دست‌کم ۱۲۰۰همت منابع مالی لازم دارد. این رقم اگر در خدمت «وام نوسازی کارآمد و در استطاعت» قرار بگیرد، امکان پرداخت ۱.۳میلیون فقره وام با سود ۱۰درصد وجود دارد. رونق ساخت در بافت‌ فرسوده یک تیر و دو نشان است.
  • اجاره‌‌‌بها در ۵ منطقه پایین‌‌‌شهر

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: مناطق ۱۵ تا ۱۹ تهران در گروه مناطق جنوبی شهر قرار دارد و قیمت‌‌‌ املاک –از قیمت زمین و آپارتمان تا اجاره‌‌‌بها- در این نقاط همواره در سطح پایین‌‌‌تر از مناطق نیمه شمالی پایتخت است. در گزارش امروز نبض بازار مسکن «دنیای‌اقتصاد»، بازار اجاره مسکن این مناطق مورد بررسی قرار گرفته است. فایل‌‌‌هایی که برای اجاره آپارتمان‌‌‌های میان‌‌‌متراژ در این ۵ منطقه جنوبی شهر در حال حاضر در بازار وجود دارد، با ارقام میانگین اجاره‌‌‌بهای ماهانه حدود ۷ میلیون تومان و پول پیش (رهن) حدود ۳۵۰ میلیون تومان از سوی مالکان عرضه شده است.
  • چراغ «ساخت» روشن شد؟

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: تیراژ ساخت مسکن در تهران۱۴۰۲ براساس اولین روایت شهرداری، از کف رکودی ۸ساله خارج شده، اما از آنجا که شبیه همین روایت از «ساخت‌وساز۱۴۰۱»، ماه‌ها بعد با «انتشار آمار رسمی از تعداد پروانه‌ها» ابطال شد، این «رشد عرضه» قابل تامل به نظر می‌رسد. مدیریت شهری اعلام کرده، پارسال ۹۰هزار واحد مسکونی در تهران احداث شده که بیانگر رشد ۴۰درصدی عرضه است. با این حال، مواجهه‌ای که سرمایه‌گذاران ساختمانی در سال گذشته با دو مانع بزرگ داشتند، چنین تصویری از مسکن‌سازی را تایید نمی‌کند.
  • رکود در بازار املاک کلنگی

    دنیای‌اقتصاد: بازار معاملات زمین و ملک کلنگی در پایتخت در وضعیت رکودی قرار دارد. رصد شرایط این بخش از بازار معاملات املاک حاکی از افت عرضه و تقاضا در این بازار در میانه بهار ۱۴۰۳ است.
  • ایست فرونشست به بازار زمین

    هاجر شادمانی: آمارهای جدید از وضعیت تامین اراضی مورد نیاز برای ساخت خانه‌‌‌های دولتی، از ایست فرونشست به بازار زمین خبر می‌‌‌دهد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، در حالی که مطالعات کارشناسی حاکی است نرخ فرونشست زمین در کشور به دلیل سرعت بالای برداشت آب از سفره‌‌‌های زیرزمینی نسبت به سال‌‌‌های گذشته حداقل ۱.۵ برابر شده است، آمارها نشان می‌‌‌دهد زمین مورد نیاز برای ساخت حداقل یک میلیون واحد مسکونی، به دلیل تشدید بحران فرونشست، عملا از چرخه ساخت‌وساز خارج شده است.
  • چمران در واکنش به ترافیک نمایشگاه: تلاش کردیم، به نتیجه نرسید

    رئیس شورای شهر تهران در واکنش به ترافیک سنگین معابر اطراف نمایشگاه‌‌‌ بین‌المللی تهران در زمان برگزاری نمایشگاه، اعلام کرد: برای جلوگیری از ایجاد نمایشگاه‌‌‌های پرتردد در این محل تلاش کردیم اما تلاش‌‌‌های ما تاکنون به نتیجه نرسیده است.
  • بحران نخاله‏‏‌های ساختمانی برای شهرها

    رئیس سازمان مدیریت بحران از بحران دفع نخاله‌‌‌های ساختمانی برای شهرها و شهرداری‌‌‌ها خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، محمد‌حسن نامی گفت: دفع نخاله‌‌‌های ساختمانی یکی از مشکلات اساسی اکثر شهرداری‌‌‌ها در ایران است که باید در شورای تامین استان‌‌‌ها اقدامات تنبیهی برای متخلفان این مساله در نظر گرفته شود.
  • تغییر تور خانه‏‏‌های خالی

    تازه‌‌‌ترین قانون مصوب در حوزه ساماندهی بازار مسکن، تور خانه‌‌‌های خالی از سکنه را تغییر داد. بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره جزئیات قانون ساماندهی بازار مسکن، زمین و اجاره‌‌‌بها که به تازگی و پس از تایید شورای نگهبان لازم‌‌‌الاجرا شده است نشان می‌‌‌دهد، براساس این قانون، مرجع شناسایی و معرفی خانه‌‌‌های خالی، از این پس شهرداری‌‌‌ها خواهند بود. در قانونی که سال ۹۹ برای دریافت مالیات از خانه‌‌‌های خالی مصوب شد، وزارت راه وشهرسازی مکلف شد بعد از شناسایی خانه‌‌‌های خالی، فهرست این خانه‌‌‌ها را برای دریافت مالیات به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد. اما براساس قانون ساماندهی بازار مسکن، زمین و اجاره‌‌‌بها، از این پس شهرداری‌‌‌ها مسوول شناسایی این خانه‌‌‌ها و معرفی آنها به دولت برای دریافت مالیات خواهند بود. البته در قانون جدید یک مشوق مهم نیز برای شهرداری‌‌‌ها تعریف شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر