شماره روزنامه ۶۰۱۳
|

  • کارزار نیم‌همتی کتاب

    دنیای اقتصاد: سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پایان یافت؛ با تبلیغاتی گسترده بر در و دیوار شهر، در تلویزیون و شبکه‌‌های اجتماعی، اما با کاهش قابل‌توجه استقبال. آمارها نشان می‌دهد که ناشران و فروشگاه‌داران در نمایشگاه امسال هر روز به طور میانگین ۵۰میلیارد تومان کتاب فروخته‌اند؛ یعنی در ۱۰ روز تقریبا نیم همت. در نگاه اول ممکن است رقم ۵۰۰میلیارد تومان، بزرگ و قابل‌توجه به نظر بیاید اما قصه کمی متفاوت است.
  • هشدار فورد کاپولا درباره آینده آمریکا

    دنیای اقتصاد: فرانسیس فورد کاپولا، کارگردان برجسته و برنده اسکار که برای نمایش جدیدترین فیلمش با عنوان «مگالوپولیس» در جشنواره کن به سرمی‌برد، در یک کنفرانس مطبوعاتی در این رویداد گفت: «آنچه در آمریکا، در جمهوری ما، در دموکراسی ما اتفاق می‌افتد، دقیقا همان‌گونه پیش می‌رود که روم جمهوری خود را هزاران سال پیش از دست داد. سیاست‌های آمریکا، ما را به جایی رسانده است که ممکن است جمهوری خود را از دست بدهیم.»
  • موسیقی در اولویت نیست

    علی حسین‌زاده، خواننده و آهنگساز، درباره وضعیت موسیقی در ایران گفت: وضعیت موسیقی کشور درحال‌حاضر از جهاتی خوب و از جهاتی دیگر مطلوب نیست اما امکان پیشرفت وجود دارد. این فعال عرصه موسیقی گفت: جریان و روند نسبت به سال‌های پیش و به‌خصوص دوران کرونا خیلی بهبود پیدا کرده ولی شرایط ایده‌آل نیست و همچنان درگیر مشکلاتی هستیم که برطرف شدن آنها قطعا به روند پیشرفت موسیقی در کشور کمک می‌کند. این آهنگساز در گفت‌وگو با ایرنا افزود: متاسفانه یکی از معضلات اساسی عدم اختصاص بودجه مناسب برای رشد و ارتقای موسیقی و شکوفایی استعدادهاست.شاید در این شرایط اقتصادی موسیقی اولویت کشور نباشد، ولی در شرایط طبیعی و با توجه به اینکه موسیقی اثر مستقیم بر ذهن و روان هر فرد دارد و خوراک روحی جامعه را تامین می‌کند، توجه به آن به‌شدت ضروری است. این آهنگساز گفت: این موارد نیازمند پشتیبانی مالی از سوی دولت است که عدم این حمایت فضا را برای هنرمندان تنگ می‌کند و به مرور زمان باعث ایجاد فضایی نامناسب و برتری پول بر استعداد و میدان‌داری افراد فاقد صلاحیت و اعتبار هنری خواهد شد.
  • نمایش فیلم تئاتر «همیلتون» در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: دوازدهمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم‌تئاترهای شاخص در خانه هنرمندان، چهارشنبه ۲ خرداد به نمایش فیلم‌تئاتر «همیلتون» به کارگردانی توماس کیل و نویسندگی و تهیه‌کنندگی لین-منوئل میرندا اختصاص دارد. پس از نمایش این فیلم‌تئاتر نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری و آران قادرپور برگزار می‌شود. داوید دیگز، رنی الیس گولدزبری، جاناتان گروف، کریستوفر جکسون، جزمین سیفس جونز، لین-منوئل میرندا، لزلی اودوم جونیور، اوک اونائودووان، آنتونی راموس و فیلیپا سو بازیگرانی هستند که در این فیلم‌تئاتر که به مدت ۱۶۰ دقیقه ساخته شده، به ایفای نقش پرداختند. «همیلتون» نام فیلم موزیکال برگرفته از نمایش برادوی با همین نام و ساخته شرکت دیزنی پلاس است. این نمایش بر اساس کتاب زندگی‌نامه الکساندر همیلتون از پدران بنیان‌گذار ایالات متحده آمریکا ساخته شده‌ و به شرح زندگی او می‌پردازد. فیلم با دوئل بر-همیلتون و مرگ الکساندر همیلتون به پایان می‌رسد. علاقه‌مندان به دیدن فیلم‌تئاتر «همیلتون» که محصول سال ۲۰۲۰ آمریکاست، می‌توانند ساعت ۱۷ به سینماتک خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
  • زهرا خوشکام به خاک سپرده شد

    دنیای اقتصاد: پیکر زهرا خوشکام بازیگر سینما در جوار مزار همسرش علی حاتمی آرام گرفت. این بازیگر روز جمعه در ۷۷سالگی درگذشت. پیکر این بازیگر قدیمی سینما با حضور لیلا حاتمی و علی مصفا به خاک سپرده شد. احترام برومند، حامد بهداد، حمید نعمت‌الله، حبیب رضایی، بهناز جعفری، سعید خانی، جواد طوسی، هوشنگ گلمکانی و جمعی از مردم سینمادوست از جمله حاضران در خاکسپاری این هنرمند قدیمی بودند.
  • هیچ‌وقت دوست نداشتم شاعر باشم

    دنیای اقتصاد: امسال نخستین سالروز تولد احمدرضا احمدی بی‌حضور اوست؛ شاعری پیشرو از بنیانگذاران موج نو که توانست به مدد مداومت در سرودن شعر،‌ خلق داستان برای کودکان و دکلمه‌های منحصربه‌فردش جایگاه ویژه‌ای در تاریخ معاصر ادبیات برای خود فراهم کند. وی درباره کودکی خود شرح داده است: «من ساعت ۱۲ روز دوشنبه سى‌ام اردیبهشت ۱۳۱۹ در کرمان متولد شدم و از شانس من، خانه‌اى را که در آن متولد شدم، خراب نکرده‌اند و هنوز وجود دارد. آن خانه در آن موقع خارج از کرمان بود، ولى الان در وسط شهر کرمان است.
  • کنسرت آذربایجانی در تالار وحدت

    دنیای اقتصاد: کنسرت موسیقی آذربایجانی ارکستر «آلنام» به رهبری وحید علی‌پور و خوانندگی مسعود امیرسپهر و مجید عصری پنج‌شنبه ۳ خردادماه در تالار وحدت برگزار می‌شود. این ارکستر قرار است اولین اجرای خود در سال جاری را در قالب یک کنسرت موسیقی آذربایجانی روی صحنه برده و قطعاتی از آهنگسازان آذربایجان همچون اوزیر حاجی بیلی، فیکرت امیر او، توفیق قلی‌اف، سعید رستم‌اف و قطعات فولکلور آذربایجانی را بنوازد. حسین آویژگان مدیر ارکستر، دانیال جورابچی کنسرت مایستر، محمد مطلق سولیست کلارینت، سونار نجاری سولیست تار و محمدرضا عرفانی سولیست کمانچه گروه هنرمندان ارکستر آلنام را تشکیل می‌دهند. علاقه‌مندان به کنسرت موسیقی آذربایجانی برای دیدن اجرای ارکستر آلنام می‌توانند ساعت ۲۱:۳۰ به تالار وحدت مراجعه کنند.
  • افتخارم کارهایی است که بازی نکرده‌ام

    دنیای اقتصاد: آیین نکوداشت استاد ایرج راد در سیزدهمین همایش شعر و موسیقی به همت کانون ادبی زمستان در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. در این مراسم که با شعرخوانی و اجرای موسیقی زنده همراه بود، جمعی از اهالی شعر و ادب، موسیقی و تئاتر و سینما، از جمله دوستان و همکاران استاد ایرج راد، حضور داشتند.
  • روایت یک بازی ناتمام

    دنیای اقتصاد: زری خوشکام، بازیگر قدیمی سینما، همسر علی حاتمی و مادر لیلا حاتمی، در ساعات واپسین پنج‌شنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه در ۷۶سالگی درگذشت. این هنرمند متولد ۱۳۲۶ بود و در سال‌های قبل از انقلاب با کارگردان‌هایی همچون خسرو هریتاش، رضا میرلوحی و علی حاتمی همکاری داشت.
  • هشدار خانواده مسعود عربشاهی درباره آثار جعلی‌اش

    خبرآنلاین: در پی رواج آثار جعلی زنده‌یاد مسعود عربشاهی در فضای خرید و فروش آثار هنری، رامین و هومن، پسران آن هنرمند، با انتشار متنی درباره این آثار هشدار دادند.
  • رونمایی از دیوان اشعار استاد عبدالوهاب شهیدی

    دنیای اقتصاد: آیین رونمایی از دیوان اشعار استاد عبدالوهاب شهیدی با عنوان «کلیه اشعار به زبان حال خودم» فردا یکشنبه اردیبهشت‌ماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. در این برنامه خانواده استاد فقید عبدالوهاب شهیدی، میرعلیرضا میرعلینقی، هومن ظریف، سهیلا حسن‌زاده، ناهید جباری، راستین معتبرزاده و جمعی از هنرمندان و علاقه‌مندان به موسیقی حضور می‌یابند و نمایش مستند «شهیدی، عود، آواز» ساخته هومن ظریف از بخش‌های برنامه خواهد بود.
  • تبرئه رومن پولانسکی در فرانسه

    ایسنا: رومن پولانسکی، کارگردان شهیر سینما که از سوی یکی از شاکیان خود متهم به افترا شده بود، توسط دادگاهی در فرانسه تبرئه شد. شارلوت لوئیس، بازیگر انگلیسی، پولانسکی را متهم کرد که در سال ۱۹۸۳ زمانی که در ۱۶سالگی برای بازیگری در پاریس بود، او را مورد تجاوز جنسی قرار داده است. این در حالی است که پولانسکی در سال ۲۰۱۹در گفت‌وگو با مجله پاریس مچ این اتهامات را یک «دروغ شنیع» دانست و با استناد به مطلب یک مجله اعلام کرد که «لوئیس» به‌صراحت عنوان کرده می‌خواهد معشوقه او باشد.
  • تشویق هفت‌دقیقه‌ای «مکس دیوانه» در کن

    دنیای اقتصاد: «فیوریوسا: حماسه مکس دیوانه» پنجمین قسمت از سری فیلم‌های مشهور ساخته جورج میلر، اولین نمایش جهانی خود را در جشنواره فیلم کن تجربه کرد و با تشویق ایستاده هفت‌دقیقه‌ای در سالن گرند لومیر کاخ جشنواره همراه شد. «فیوریوسا» فیلمی ۱۶۸میلیون دلاری که استودیوی برادران وارنر در ۲۴ مه در ایالات متحده اکران خواهد کرد، ۹ سال پس از آخرین قسمت قبلی این فرنچایز با نام «مکس دیوانه: جاده خشم» با بازی شارلیز ترون و تام هاردی ساخته شده است.اولین قسمت از فیلم «مکس دیوانه» در سال ۱۹۷۹ساخته شد و مل گیبسون جوان را که نقش اصلی آن را بر عهده داشت به اوج شهرت رساند. گیبسون در سال‌ ۱۹۸۲ در «مکس دیوانه۲» و در سال ۱۹۸۵ در «مکس دیوانه: فراتر از توفان» در نقش اصلی این مجموعه مقابل دوربین رفت اما در «مکس دیوانه: جاده خشم» که در سال ۲۰۱۵ ساخته شد تام هاردی ایفاگر نقش اصلی بود.
  • چارلز سوم غوطه‌ور در سوپ گوجه‌فرنگی

    دنیای اقتصاد: نخستین نقاشی رسمی از چارلز سوم، پادشاه بریتانیا، پس از تاج‌گذاری با واکنش‌های متفاوتی رو‌به‌رو شده است. این نقاشی رنگ‌روغن روی بوم بزرگ اثر جاناتان یو که استودیو نخستین نقاشی رسمی از پادشاه بریتانیا محسوب می‌شود در حالی رونمایی شده که چند هفته پیش خبر ابتلای او به سرطان رسانه‌ای شد. در این نقاشی چارلز سوم با یونیفورم قرمزرنگ گارد ولز به تصویر کشیده شده و پروانه‌ای روی شانه سمت چپ او دیده می‌شود که نماد دگردیسی و تولد دوباره است.به گزارش آرت نت، در‌حالی‌که چارلز سوم و همسرش کامیلا ظاهرا این نقاشی را تایید کرده‌اند اما افکار عمومی واکنش‌های متفاوتی به آن داشته‌اند و برخی از آن به عنوان یک اثر نقاشی خیره‌کننده تمجید کرده‌اند و برخی دیگر جاناتان یو را متهم کرده‌اند که پادشاه را در میان آتش سوزان جهنم و حمام خون به تصویر کشیده که به خونریزی استعماری بریتانیا طی قرن‌ها اشاره دارد. برخی دیگر با نگاهی طنز به این نقاشی نگریسته‌اند و این اثر نقاشی را به عنوان آخرین قربانی کمپین حملات به آثار هنری برای عدم استفاده از سوخت‌های فسیلی معرفی کرده‌اند که گویی فردی با سوپ گوجه‌فرنگی به آن حمله کرده است.
  • یک برنامه موسیقی با میزبانی علیرضا عصار

    دنیای اقتصاد: برنامه موسیقایی «کنسرتینو» به میزبانی علیرضا عصار و با حضور دیگر هنرمندان موسیقی کشور، از سوم خرداد‌ماه در شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود.«کنسرتینو» هر هفته میزبان اجرای زنده هنرمندان حوزه موسیقی در سبک‌های مختلف است. همچنین در کنار این بخش، علیرضا عصار گفت‌وگویی با آنها خواهد داشت که فضای جدیدی را برای مخاطبان ایجاد می‌کند. یکی دیگر از بخش‌های این برنامه حضور هنرمندان جوان موسیقی و اجرای زنده آنها خواهد بود. «کنسرتینو» در سه فصل تولید شده و هر هفته از پلتفرم نماوا پخش می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر