اخیرا گزارشی برای بررسی رعایت حقوق بشر در آمریکا منتشرشده که این گزارش از وجود سانسوری گسترده در کتاب‌ها، مدارس و همچنین زندان‌های آمریکا خبر می دهد.در همین رابطه گاردین مطلبی منتشر کرد که قابل توجه است. این گزارش به بیان جزئیاتی از ممنوعیت آثار هنرمندانی از بوتیچلی گرفته تا ون‌گوگ را در زندان‌های ایالت تگزاس ارائه می‌کند. این گزارش که با همکاری دو نهاد حقوق بشری از نیویورک و کپنهاگ تهیه شده اعلام می‌کند که فهرستی مشتمل بر ۱۱ هزار و ۸۵۱ عنوان اثر وجود دارد که دسترسی به هر نوع اطلاعاتی درباره آنها برای زندانیان زندان‌های تگزاس ممنوع است.این اطلاعات می‌تواند طیف وسیعی از مطالب را در بربگیرد؛ از اینکه چگونه می‌توان یک هویت جدید ساخت تا مطالبی درباره هنر و طراحی لباس و نوشتن به زبان عربی. زندانیان در تگزاس هر چند گفته می‌شود می‌توانند به کتاب و مجله دسترسی داشته باشند، اما عناوین این کتاب‌ها و مجله‌ها به شدت کنترل می‌شوند تا مطالبی درباره این فهرست بلندبالای ممنوعه در آنها وجود نداشته باشد. از میان این ۱۱ هزار و ۸۵۱ مورد، بیش از ۷ هزار مورد به‌دلیل مطالب حاوی مضامین انحراف جنسی ممنوع شده‌اند، اما در این میان نام آثار نقاشان برجسته تاریخی از کاراواجیو تا سزان، دالی، پیکاسو، رافائل، رامبراند و رنوار نیز مشاهده می‌شود.

منتخبی از آثار پیش از رئالیسم، امپرسیونیسم، نقاشی‌های مکزیکی، پاپ آرت سوررئالیسم، هنر گرافیتی و آرت دکو ازجمله آثار ممنوعه برای زندانیان این ایالت آمریکا را تشکیل می‌دهند.

آثار ادبی گوستاو فلوبر، لنگستون هیوز، فلانری او کانر، جورج اورول، اوید، فیلیپ راث، جان آپدایک و حتی شکسپیر و آلیس واکر نیز ازجمله کتاب‌هایی هستند که در فهرست ممنوعه جای گرفته‌اند. در این گزارش آمده است گستردگی آثار ممنوعه به‌دلیل درک خطر با توجه به طیف کیفرشناسی صورت گرفته است.

در این گزارش آمده است آمریکا از حقوق کتابخوانی کودکان در سیستم آموزش عمومی نیز دفاع نمی‌کند و آثاری چون «هکلبری فین» مارک تواین، «سلاخ‌خانه شماره ۵» کورت وونه گات و «رنگ بنفش» آلیس واکر ازجمله صدها کتابی هستند که در بسیاری از مدرسه‌ها و کتابخانه‌های عمومی جزو آثار ممنوعه به شمار می‌آیند. در گزارش تاکید شده که دولت آمریکا در قبال حقوق زندانیان و کودکان به عنوان شهروندان این کشور مسوول است و نباید اجازه دهد تا حق دسترسی آزاد آنها به اطلاعات ضایع شود.